re: eldo
Hova akarsz ugrani ? a fo idovonal egy pontjara vagy egy adott mc-n belul ?
Hova akarsz ugrani ? a fo idovonal egy pontjara vagy egy adott mc-n belul ?
re: balta
Koszi de sajns meg mindig nem tudom mit csinaljak mert a Stage-n rajta vannak a gombok ha meg a GotoandStop ba a frem szamat irom be akkor is ez a biba.ha a legelejere teszem a deffiniallast akkor meg ugyse mukodik ahogy eddig:D
Megegyszer koszi:)
a gotoAndStop-nak olyan hivatkozast adsz at ami nem letezik. Jelen esetben ez egy label lenne a fomozin, amit nem definialtal.
Sziasztok!
Olyan gondom van hogy: Megvannak a gombjaim de ha rajuk kattintok, hogy ugorjanak arra az oldalra amit szeretnem akkor hibat ir ki. Igy vannak deffinialva:
home_bt.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickPage);
investment_bt.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickPage);
gallery_bt.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickPage);
contact_bt.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickPage);
photoboot_bt.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickPage);
function clickPage(clickEvent:MouseEvent)
{
gotoAndStop(clickEvent.target.name);
}
Es a hiba ez:
TypeError: Error #1009: Cannot access a property or method of a null object reference.
at contact/frame40()
ArgumentError: Error #2109: Frame label gallery_bt not found in scene Scene 1.
at flash.display::MovieClip/gotoAndStop()
at contact/clickPage()
ArgumentError: Error #2109: Frame label investment_bt not found in scene Scene 1.
at contact/clickPage()
ArgumentError: Error #2109: Frame label home_bt not found in scene Scene 1.
at contact/clickPage()
Elore is koszonom a segitseget!
re: Vroomfondel
Illetve még az is gond lehet, ha nem egész pixelekre pozícionálod az elemeket, hanem törtekre. Az is meg tudja szaggatni a mozgást.
re: Vroomfondel
Smoothing-ot kell alkalmaznod, guglizz ra!
Sziasztok
Van egy konténer jellegű mc, amiben különböző vizuális elemek szerepelnek gyerekként (bitmap, mc, stb), amikor mozgatom a konténer mc-t, pl scroll-ozom flash-ben, akkor a gyerekek egymáshoz képest apró, 1px-es különbségekkel mozdulnak el, ettől kicsit remegőssé válik a dolog. Ki lehet ezt küszöbölni valahogy?
RadioButton kérdés #2:
Adott egy 110 pixel magas Sprite, aminek az alján egymás mellett akarok elhelyezni 3 RadioButtont.
A Sprite alá egy másik Sprite kerül.
Ha nem teszem oda a RadioButtonokat, akkor a két Sprite az elvárt módon igazodik egymáshoz - az alsó a felső y és height értékének megfelelően igazodik.
Ha viszont odateszem a RadioButtonokat is, akkor annak ellenére, hogy a magasságuk 22 pixel, egy kb 50 pixel magas helyet csinálnak a két Sprite között.
Már mindent próbáltam, még a textField-et is autoSize-oltam, meg minden elképzelhető módon próbáltam kitalálni, hogy mi okozza ezt, de nem tudom. Ha a height értéke 22, akkor hogy lehet, hogy úgy viselkedik, mintha kb 70 pixel magas lenne, és az alsó Sprite-ot lefelé tolja?
És hogyan szüntessem meg ezt?
re: vizoli
Na jóvan. Jó hülye vagyok. Csak azzal foglalkoztam, hogy .as fájlban nincs library, az nem jutott eszembe, hogy a .fla-ban, amiben majd felhasználom, ott van :)
Köszi :)
re: maxinteger
En regota hasznalom a beepitett chartokat, szerintem nincsen veluk semmi gond, foleg ha kiterjeszted oket.
Hasznalj flex 4-et, jonehany ujitast tettek bele a chartok teren is.
A flexes temakat kerlek a flexes topicba ird!
re: Athanor
A Libraryban is lennie kell egy RadioButton komponensnek ahhoz, hogy hasznalni tudd kulso as fajlban.
Helló
Egy olyan problémám van, hogy grafikonokat kellene megjeleníteni egy Air-es (jelenleg Flex 3.5, de nem sokáig) alkalmazásban.
Eddig az alábbiakat néztem:
- A beépített flex-es chart-ok elég szegényesek, csúnyák és keveset tudnak.
- Az Axiis jó lenne, de túl kevés a példa kód hozzá, és túl bonyolult az adatok betöltése, konkrétan a sima vonalas diagramoknál már elakadtam (oszlop és tora már működik)
- Birdeye is szuper csak éppen még nem született belőle swc, az repozitoriban meg legalább 3 különböző változat van amikhez nem csak, hogy doksi nincs, de még csak nem is kompatibilisek
A kérdésem az lenne, hogy van-e itt valaki aki jártas valamelyikben, vagy tudna ajánlani egyet akár ezeken kívül is.
Elsősorban nyílt forráskódúak érdekelnek, de ha nincs más akkor marad a fizetős.
A fizetősek közül csak a amCharts-t néztem.
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv,
Laci
Nem beágyazott, sima mezei dolog. Na mindegy...
Másik kérdés:
Miért van az, hogy nem tudok .as fájlban RadioButtont használni, hiába importálom a fl.controls.RadioButtont? Mindig azt írja, hogy null object reference, amikor elér oda, hogy meg kéne rajzolnia a gombot. Mi lehet a baj? Ugyanaz a kód .fla állománynál működik, persze ott a komponensek közül oda teszek egy példányt a színpadra. De osztály esetében erre nincs mód.
Hogyan tudok RadioButtont használni .as fájlból?
re: Athanor
Esetleg ha beagyazott fontot hasznalsz, annal lehet gond az "A" betuvel, mas tippem nincs.
Üdv. Találkozott már valaki olyannal, hogy egy INPUT szövegmező, amin semmilyen billentyűkorlátozás nincs, nem csinál semmit az A betűre? Minden karaktert befogad és megjelenít, de az A betűre nem csinál semmit. A billentyű (a gomb) jó, a CTRL+A-val ki is jelöli a már bevitt szöveget, de az a betűt nem jeleníti meg.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Előre is köszi.
re: Germo
Koszi szepen Germo nagy vagy lassan ha kesz lessz az oldal a Te neved kell majd odairjam a fejlesztokhozz:D
KOszi megegyszer!!!
- Próbáld ki simán böngészőben a kép linkjét.
- Használj firefox + firebug plugint, az egy csomó infót ad a menet közben felmerülő hibákról.
- Ha másik URL-ről töltöd a képet, akkor kell egy
Security.loadPolicyFile("http://www.kepeid.domain/crossdomain.xml")
A crossdomain.xml-ben meg kell adnod, hogy honnan lehet elérni a képeket.
<cross-domain-policy> <allow-access-from domain="*"/> <allow-access-from domain="*.hu"/> <allow-access-from domain="www.aprogramonittfut.hu"/> </cross-domain-policy>
Az első sor beállítássával mindenhonnan elérhető a képed.
A második sor csak .hu-s domainekről.
A harmadik pedig csak akkor, ha http://www.aprogramonittfut.hu domainen fut a programod ami így eléri a http://www.kepeid.domain -on tárolt képet.
Sziasztok!
Olyan problemam volna ha felteszem a Flash-t egy tarhelyre akkor nem talalja meg a kepeket amik az images mappaban vannak. Mar regebben szenvedtem vele egy sort es valahogy mukodott de most nem akar menni hiaba valtoztatom az eleresi utvonalat.
A tarhelyen egy htdocs mappaban van minden oda kell feltoltenem a cuccot. Ezt a hibauzenetet irja ki:
Error #2044: Unhandled ioError:. text=Error #2124: Loaded file is an unknown type. URL: images/Kep1.jpg
de ugyan ez a hiba ha htdocs/images/kep1.jpg-re alitom az eleresi utvonalat a flashben.
Valaki tud valami okosat?
Elore is koszi.
Koszi megegyszer Germo sokat segitettel:)
Pontosan így
Megoldottam kozben ekeppen:
var imageNumber:Number=1;
var idozito:Timer = new Timer(10000)
idozito.addEventListener(TimerEvent.TIMER,after10sec)
idozito.start()
function after10sec(e:TimerEvent)
{
imageNumber++;
ImageLoader.source="images/kep"+imageNumber+".jpg";
if (imageNumber==5)
{
idozito.stop()
imageNumber=0;
idozito.start()
}
}
en ilyesmit csinaltam, mukodik a dolog, remelem nem valami nagy hulyeseg.
Ezer koszi es hala:D:D Mukszik a dolog rendesen:D
Ha meg lehetek olyan pofatlan meg tudod mondani hogy tudom azt megcsinalni hogy pl a 10. kep utan ujra induljon elolrol a dolog?
Megegyszer koszi szepen:)
var idozito:Timer = new Timer(10000) idozito.addEventListener(TimerEvent.TIMER,after10sec) idozito.start() function after10sec(e:TimerEvent){ nextImage() }
Ha new Timer(10000,5), akkor csak 5x fut le az időzítés.
re: Lebike
Írj a Proba.as-ba egy:
public function stopEnter(){ removeEventListener(Event.ENTER_FRAME,onEnter) }
az "onEnter" a Proba class-on belüli eseménykezelő függvény.
Sziasztok!
Olyan problemem volna, hogy szeretnem a hatteret valtoztatni 10 mp-ent de a hatterkep UIloaderbe toltodik be.Ez volna a kepszamnovelom(resze)
var imageNumber:Number = 1;
function nextImage ():void
{
imageNumber++;
largeImageLoader.source = "images/portfolio0"+imageNumber+".jpg";
}
Namost nekem kene egy olyan fuggveny ami szamol 10 mp-et es utanna noveli az imageNumber-t.
Gondolom Time fuggvennyel kene megcsinalni de nem ertek meg ugy a Flashez es kene a segitseg a "nagyok"-tol:)
Ha le tudna valaki irni a Kodot halas lennek erte. Elore is koszi
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.