Erre gondolsz:
Stage: Automatically declare stage instances.
Ez alapból be van kapcsolva.
Erre gondolsz:
Stage: Automatically declare stage instances.
Ez alapból be van kapcsolva.
re: vizoli
Ezt most nem értem. A színpad alapból mindig üres.
Ráteszek két textbox-ot, aminek nincs neve, akkor a program, honnan tudja, hogy melyik szöveget melyikbe kell tenni?
Azt sem értem, hogy ha van két nevesített textbox-om, akkor miért nem működik?
re: Qayko
Amennyiben nincs, akkor miert varod, hogy mukodjon, amit irsz? :)
re: grizzly
"Van ilyen instance nevu textboxod a szinpadon?"
Nincs.
van ilyen instance nevu textboxod a szinpadon? ha van es be van kapcsolva AS settingsnel az automatikus valtozo deklaralasa a szinpadra elhelyezett dolgoknak, akkor jonak kell lennie.
Lemaradt, hogy a Document Class az a Text2.as.
Köszönöm a segítséget.
A következő kérdésem, hogy ez miért nem működik?
Értelemszerűen a stage-en van két dinamikus textbox(kijelzoA, kijelzoB).
Külön külön is jól működik, illetve, ha
new TextField
Hibaüzenet: Text.as, Line 8 - 1120: Access of undefined property kijelzoA.
package { import flash.display.Sprite; import flash.text.*; public class Text extends Sprite { public function Text () { kijelzoA.text = "Text1"; } } }
package { import flash.display.Sprite; import flash.text.*; public class Text2 extends Text { public function Text2 () { kijelzoB.text = "Text2"; } } }
Találtam még is egy módszert ami segíthet.
Bár az előző válaszban leírtam a legtöbb hibáját az elgondolásodnak, de az egyiket még is meglehet valósítani némi módosítással.
Az továbbra is áll, hogy nem használhatsz típusdefiníciót sem objektum sem tömb létrehozásakor. De arra van lehetőség, hogy tömbösített formában add át a paramétereket a metódusnak:
graphics.lineStyle.apply(this.graphics, [3, 0x3082FF]);
Minden metódusnak van egy "apply" metódusa (mivel AS3-ban minden metódus egy objektum) aminek az első paramétere, hogy melyik objektumra akarjuk meghívni, a második pedig a paraméterek tömbje.
re: maxinteger
"Annyi EventListener kell ahány különböző problémát szeretnél kezelni"
Nekem is ez volt az első gondolatom.
re: vizoli
Az külön bábu osztály eszembe jutott, de én nem szedtem volna szét, a külön osztályok jó ötlet.
Köszönöm a válaszokat.
Erdemes volna minden babut kulon objektummal, osztallyal megvalositani es onmagaban megvalositani az esemenyeit.
Volna egy fo babu osztalyod, amely osztaly azokkal a tulajdonsagokkal rendelkezne, amikkel minden babu, majd ebbol a fo babu osztalybol szarmaztatnad le konkretan pl. a gyalogot, vezert, stb..amelyekben kibovited a szulo osztalyt.
Hali!
Annyi EventListener kell ahány különböző problémát szeretnél kezelni
pl az egységes egér-bábu interakcióhoz elég ennyi
for (var i:int; i < babutomb.length; i++){ babutomb[i].addEventListener(MouseEvent.CLICK, onClick); }
Ezek után egységesen kezelheted a bábuk kattintás eseményét.
Sziasztok!
A kérdésem, hogy egy táblás játék esetén, mindig annyi EventListener kell, mint a mezők + a figurák száma?
Tehát egy sakk játék esetén legalább 64+16+16 EventListener-nek kell lennie?
Vagy elég 1-1 (tábla és bábuk) és esetleg itt az egér helyzetét lehetne lekérdezni?
Szerintetek melyik a "jobb" megoldás? Illetve milyen megoldást javasolnátok?
Nincs szükség konkrét példára vagy kódra, csak iránymutatásra.
re: Track
Egy egyszerű példa:
// var counTer:int = 0; var intervalID:uint; var intervalTime:int = 150; var baseText:String = "Valami szöveg!"; // intervalID = setInterval ( textCharAddFunction, intervalTime ); // function textCharAddFunction ():void { dspText.appendText ( baseText.charAt ( counTer ) ); counTer++; if ( counTer >= baseText.length ) { clearInterval ( intervalID ); } } //
Fejlesztheted tovább igény szerint.
Sziasztok.
Abban kérem a segítségeteket hogy van egy szövegem egy fejlécben és hogyan lehet ezt megcsinálni hogy a szöveg úgy jelenjen meg mint ha írnák tehát betünként. Kerestem segédleteket de sehol sem találam.
re: azazdeaz
Kiprobaltam es valoban kiterjesztes nelkul menti el, atiras utan.
Szerintem ez bug lesz, tehat trukkozni kell kicsit, pl. php-val hozzacsapod a filenevhez a kiterjesztest mentes utan, ha az nem tartalmazza azt.
Jo volna latni valami kodot, hatha eszrevesszuk, hol szurhattad el es hogy pontosan lassuk, hogy mi a "bug".
A Flex-el kapcsolatos kerdeseket itt tedd fel kerlek:
http://www.swf.hu/forum/topic/flash-builder
A wordWrap tulajdonsag is legyen true, valoszinuleg az megoldja a problemat, ha minden mas jol van megirva.
Köszönöm.
Hali!
Több okból sem működhet a dolog.
1) a "thickness:Number" és "color:uint" típus definíció amit csak a függvény definiálásakor adható meg meghívásakor nem kell, mivel az már definiálva van
2) az AS3 nem támogatja a paraméterek nevesített átadását, tehát ilyet nem lehet
graphics.lineStyle (color=0x3082FF):void;
mert csak a definiált sorrendben adhatunk meg paramétereket, ezért kötelező megadni az adott paraméter előtti paramétereket is.
A második példa szintén nem működhet, mert:
1) A graphics.lineStyle nem egy tömböt vár paraméterül hanem konkrét paramétereket, az AS3 nem fogja feldarabolni a tömböt, hogy úgy adja át a függvények.
2) Asszociatív tömböt elsősorban az Object osztállyal lehet megvalósítani az Array-el nem, és még az Object esetében sincs lehetőség így megadni az elemek típusát
Az általad próbált módszerek Python-ban működhetnének de itt nem igazán, legalább is a legjobb tudásom szerint.
Így működhetne valami hasonló
function valami (param:Object):void{...} valami({x:10, color:0xffffff})
De a graphics.lineStyle-ra ez sem fog működni, mert fixen meg van határozva a paraméterlistája és nincs mód
ilyen jellegű egyszerűsítésekre, ha csak nem definiálod felül :)
Most látom a sor végén a ":void"-ot. Ez is csak függvény definiáláskor kell!
Sziasztok!
Kérdésem, hogy ezek miért nem működnek:
graphics.lineStyle (thickness:Number=3,color:uint=0x3082FF):void;
graphics.lineStyle ([thickness:Number=3,color:uint=0x3082FF]):void;
1084: Syntax error: expecting rightparen before colon.
1078: Label must be a simple identifier.
Pedig így tökéletesen működik:
graphics.lineStyle (3,0x3082FF);
re: balta
Hali.
Ha mindig csak egy menüpont az aktív akkor az a legegyszerűbb ha letárolod, hogy melyik az.
Pl.:
var aktiveMenu:int = 0; function onClickMenuItem(event:MouseEvent):void{ hideMenuItem(aktiveMenu); aktiveMenu = event.currentTarget.itemID; showMenuItem(aktiveMenu); }
Ennek az a feltétele, hogy el kell tárolnod a menüpont azonosítóját magán a menüponton amit a létrehozáskor tudsz meghatározni pl a létrehozó ciklus ciklusszámlálójával.
ennél szebb ha maga a menüpont tud gondoskodni a saját maga megjelenítéséről és eltüntetéséről
var aktiveMenu:MenuItem = null; function onClickMenuItem(event:MouseEvent):void{ if (activeMenu)activeMenu.hide(); activeMenu = (MenuItem)event.currentTarget; activeMenu.show(); }
re: balta
Hali.
Ha mindig csak egy menüpont az aktív akkor az a legegyszerűbb ha letárolod, hogy melyik az.
Pl.:
var aktiveMenu:int = 0; function onClickMenuItem(event:MouseEvent):void{ hideMenuItem(aktiveMenu); aktiveMenu = event.currentTarget.itemID; showMenuItem(aktiveMenu); }
Ennek az a feltétele, hogy el kell tárolnod a menüpont azonosítóját magán a menüponton amit a létrehozáskor tudsz meghatározni pl a létrehozó ciklus ciklusszámlálójával.
ennél szebb ha maga a menüpont tud gondoskodni a saját maga megjelenítéséről és eltüntetéséről
var aktiveMenu:MenuItem = null; function onClickMenuItem(event:MouseEvent):void{ if (activeMenu)activeMenu.show() activeMenu }
Hello !
Egy uj oldalon dolgozom, minden egyes menupont egy TimelineLite animacio. Annyi a problemam, hogy nem talalok igazan elegans megoldast arra, hogy amikor uj menupontra klikkelek, a regi eltunjon es az uj pedig beusszon.
Szerintetek mi lenne erre a legjobb megoldas ?
Elore is koszi !
update: a kulonbozo menuket most fadeIn/fade out fuggvenyekkel hivom meg.
Heló, a FileReference save() metódusával, van olyan problémám, hogy nem tudok alapértelmezett kiterjesztést adni a fájloknak. Tehát ha így meghívom és rögtön elmentem, akkor persze nincs gond,
file.save(jpgStream,beText.text+'.jpg')
de ha átírom a fáljnevet a párbeszédablakban akkor kiterjesztés nélkül menti el. Tud valaki erre megoldást?
Hali
Lenne az előzőtől teljesen független problémám is, ami ráadásul sürgős is volna. Kb már egy napja szívok vele.
A lényeg, hogy van flex-ben van egy List komponensem, egyedi itemRender-el (a ListItemRenderer-ből származtatva) és
szeretném ha minden elemnek más magassága lenne. Természetesen a List fel van készítve a dologra:
variableRowHeight = true;Az itemRender-ben van egy kép és egy szöveg mező, és azt szeretném, hogy a tartalomnak megfelelő magasak legyenek a lista elemek. A "measure" metódus felülírásával próbálkozom, de nem teljesen értem a működését.
A lista görgetése közben teljesen rosszul számolja ki az egyes elemek magasságát.
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.