Swf.hu 2.0 címlap

Register or log in - lost password?

Swf.hu Twitter :: Swf.hu RSS

• Index
  • Hírek
  • Fejlesztés
  • Flash Galéria
  • Fórum (beta)
  • Segédletek
  • Linkek
  • Állás/karrier
  • Könyvek
Swf.hu 2.0 fórum » Flash fejlesztés » ActionScript 2 (és korábbi)
[lezárva]

Általános Flash HELP - AS, AS2

(793 hozzászólás) (129 voices)
  • Elindította apapp 2 év
  • Legutóbbi válasz szerzője Reider

Címkék:

• air
  • animáció
  • as2
  • dinamic textbox
  • duplicateMovieClip
  • embedded
  • facebook
  • file
  • flash 8
  • flash php mysql
  • flashplayer 9
  • javascript flash kommunikáció adatátadás
  • jelszó script
  • magyarország
  • mc-ből gomb
  • mp3 betöltés
  • mp3 lejátszó
  • popup
  • scroller
  • slideshow
  • sortörés
  • URLRequest
  • URLVariables
  • utf
  • videoplayer
« Előző1…101112…32Következő »
  1. forstock
    Tag

Sziasztok!

Érdekes dologba ütköztem. Vannak mc-k egy layeren, sehol sincsenek egymással fedésben. Ha akármelyik fölé viszem az egeret, egy normális rollover fut le, minek hatására az mc megnő. a növekedést egy tween class
    függvényével értem el. rolloutra visszamegy eredeti állapotába

Az érdekesség: ha a mc-re az egeret fölülről, vagy balról húzom rá, akkor lefut rendesen az anim, ha jobbról, vagy lentről, akkor nem.

a mc tartalma természetesen középre van igazítva, tehát növekedésnél minden irányban kell nőnie.

Van valami ötletetek, h mi okozhatja a jelenséget?

előre is köszi!

1 év íródott # Válasz erre
  2. vizoli
    Moderátor

re: kleinguru
    Hat most mit lehet erre mondani..: "Kivételesen nem fordítattam le vele, sőt talán el sem olvastam végig"
    Szomoru, nagyon szomoru. A forum nem arra valo, hogy akarhanyszor kap az ember hibauzenetet, azt bemasolja ide es leforditsak neki..de legalabb ne irtad volna ezt be..

A swapDepths() parancs pedig jo is, csak epp nem AS3-ban, hanem AS2-ben. Amikor lathatoan egy nagyon kezdo tesz fel kerdest es nem irja oda, hogy AS2, vagy AS3, akkor AS2-es valaszt fog kapni.. Nem tudjuk szamon tartani, hogy melyikotoknek milyen nyelven kell a valasz, ugyhogy javaslom ezt mindig irjatok oda.

3. kleinguru
    Tag

re: vizoli

Nagyon köszike:R! Mondjuk te ajánlottad a parancsot:)! Angol tudásom meg annyi, amit a translate.google segít:D! Kivételesen nem fordítattam le vele, sőt talán el sem olvastam végig:s...

Nagyon köszönöm a segítséget még1x!

Ui.: As3-at használnék alapvetően:R

4. ST
    Tag

Hi!

Csak azt szeretném kérdezni, hogy hülyeséget kérdeztem vagy egyszerűen nincs megoldás a problémámra?:D Csak mer ha egy hozzáértő is azt mondja, akkor nem szenvedek vele tovább:D

5. vizoli
    Moderátor

Az a gond, hogy te egyszer AS2-s kodot, egyszer AS3 kodot hasznalsz, ezt mar regebb ota figyelem de most mar tenyleg el kellene dontened, hogy melyiket szeretned, mert ez igy nagyon nem jo.
    Egyebkent a hibakodokbol lathatod, hogy mi a gond, tehat kb arra kersz most, hogy forditsam le magyarra az angol szoveget :)
    Egyebkent azt irja, hogy az swapDepths() mar nem tamogatott, helyette a setChildIndex-t, vagy pl. a swapChildren-t hasznalhatod..

6. kleinguru
    Tag

Segítettél anno a swapDepths() kapcsolatban, de azt is leírnád, hogy hogyan kell használni?!

hit_btn.swapDepths(eM1);
    panel.swapDepths(10000);

Csak mert a fetiekre az alábbi hibákat dobja...

1061: Call to a possibly undefined method swapDepths through a reference with static type flash.display:SimpleButton.

Warning: 1060: Migration issue: The method swapDepths is no longer supported. Use DisplayObjectContainer.parent.setChildIndex instead. See help for the DisplayObjectContainer class, which is extended by MovieClip..

Warning: 1060: Migration issue: The method swapDepths is no longer supported. Use DisplayObjectContainer.parent.setChildIndex instead. For more information, see the DisplayObjectContainer class, which is extended by MovieClip..

7. kleinguru
    Tag

Big THX:R!

8. vizoli
    Moderátor

AS2: _ymouse
    AS3: mouseY

9. kleinguru
    Tag

Sziasztok!

Egy függvényen belül hogy kérdezem le az egér koordinátáit?

_Ymouse nem megy...

10. ST
    Tag

Sziasztok!

Egy zenelejátszót készítek AS3-ban és egy olyan problémám van, hogy a zenebetöltés csak abból a mappából megy, ahol a fájl is található, máshonnan nem tudom elérni. Olvastam, hogy a biztonsági intézkedések miatt nem látni az elérési útvonalat, de jó lenne vhogy mégis megoldani. A FileReference osztályt használom a böngészéshez és URLRequestet a betöltéshez. A kódom pedig a következő:
    fileBrowser = new FileReference();
    fileBrowser.browse();
    fileBrowser.addEventListener(Event.SELECT, onSelectedFile);

private function onSelectedFile(e:Event):void {
    var req:URLRequest = new URLRequest(fileBrowser.name);
    audio.playSound(req);
    }

Ha valakinek van vmi ötlete, amivel ezt meg lehetne oldani írjon!:)
    Előre is köszönöm!

11. aajudit
    Tag

segíteni sajnos nem tudok, de a zene tényleg jó :) köszi

12. shine_
    Tag

Hi
    Nekem egy "1016: Base class is final." -t dob erre:

package com.zbalai.xcore
    {
    	public class XCoreWarriorIdentifier extends int
    	{
    	}
    }

Hogy lehetne szépen megoldani, hogy most int, de lehet később lesz valami más. Meg lehet, hogy szeretnék majd custom methodokat hozzá. Ja igen, egy vektort csinálok a kicsikéből utánna.

OFF: nagyon tuti mix megy a http://friskyradio.com/ -on. 04.04.2010 23:07

13. aajudit
    Tag

Sziasztok!

Egy (remélem) gyors kérdésem lenne. Megrendelésben ezt a régi kódot kaptam:

on (release)
    {
        getURL(_root.clickTAG, _root.clickTARGET);
    }

Ha jól tudom, ennek ilyesmi az AS3 verziója:

function click( evt){
    navigateToURL(new URLRequest(loaderInfo.parameters.clickTAG), loaderInfo.parameters.clickTARGET);
    }

ezt hogy rakom össze ugyanebben a functionben a szokásos

var url:URLRequest = new URLRequest("http://www...hu/");
    	navigateToURL(url, "_blank");

hivatkozással?

Előre is köszönöm, és bocsánat, ha már egy sokszor feltett kérdést vettem újra elő,
    Judit

14. Vroomfondel
    Tag

re: zombilla

Az mc-det tedd bele egy üres mc-be, és ennek a szélesség-magasságát változtasd, a forgatás pedig marad a mostani mc-n.

15. zombilla
    Tag

sziasztok!

szeretnék egy olyan mozit létrehozni, ahol egy alakzatot lehet gombokkal növelni/csökkenteni x és y irányban, valamint forgatni. ezt eddig így próbáltam megoldani:

//szelesseg
    szelesseg_mc.plusz_btn.onPress = function() {
    	szel_nov = new mx.transitions.Tween(mc, "_width", mx.transitions.easing.Strong.easeOut, mc._width, mc._width+10, 20, false);
    };

szelesseg_mc.minusz_btn.onPress = function() {
    	szel_csokk = new mx.transitions.Tween(mc, "_width", mx.transitions.easing.Strong.easeOut, mc._width, mc._width-10, 20, false);
    };
    //magassag
    magassag_mc.plusz_btn.onPress = function() {
    	mag_nov = new mx.transitions.Tween(mc, "_height", mx.transitions.easing.Strong.easeOut, mc._height, mc._height+10, 20, false);
    };

magassag_mc.minusz_btn.onPress = function() {
    	mag_csokk = new mx.transitions.Tween(mc, "_height", mx.transitions.easing.Strong.easeOut, mc._height, mc._height-10, 20, false);
    };
    //forgatas

forgatas_mc.bal_btn.onPress = function() {
    	forg_bal = new mx.transitions.Tween(mc, "_rotation", mx.transitions.easing.Strong.easeOut, mc._rotation, mc._rotation+10, 20, false);
    };

forgatas_mc.jobb_btn.onPress = function() {
    	forg_jobb = new mx.transitions.Tween(mc, "_rotation", mx.transitions.easing.Strong.easeOut, mc._rotation, mc._rotation-10, 20, false);
    };

viszont így az a probléma, ha elöbb elforgatom az mc-t, és ferdén áll, akkor utána ha a szélesség gombra rányomok, akkor az a szélességét és a magasságát is növeli, tehát x és y irányban is. szóval úgy kéne, hogy a forgatással a koordinátarendszer is elforgatódjon, vagy ilyesmi. tudna valaki erre valamilyen megoldást?

remélem érthetö voltam :)

16. Genin
    Tag

ezért használom őket ész nélkül ;P

17. vizoli
    Moderátor

re: Genin
    Hat azokat ne is akard megerteni, senki nem erti oket..trukkos egy nepseg :D

18. Genin
    Tag

ok, köszi :)

már csak az uintekkel nem tudok mit kezdeni :D

19. vizoli
    Moderátor

re: Genin
    A superclass az az osztaly, amibol orokoltetsz egy alosztalyt (subclass-t), a super() -el pedig azt ered el, hogy ahol ezt a parancsot kiadod, ott meg fog hivodni az aktualis osztaly szuloje, vagyis a superclass-a.

20. vizoli
    Moderátor

Hat az meg hagyjan, hogy nem talaltad meg a guglin ezt az oldalt, de, hogy amikor megmutatom neked, meg azutan is lekell irnom, ami ott van..kicsit probalj onallo lenni, gyorsabban fogsz haladni mindennel..

What is the limit? --> Timeline --> 16,000 frames: Exceeding this limit causes the movie playback to stop. While this limit is rarely reached by most developers, it is possible. If your movie must have more than this number of frames,try creating multiple movies with fewer than 16,000 frames each and then linking the movies togetherusing a method such as the ActionScript 2 loadMovie() command.

Azt irod, hogy "pusztan ad tanacsot", de nem irja le, hogy mi a megoldas a problemara..hat eppen ezaz, hogy amikor tanacsot ad, akkor leirja a megoldast..

21. Genin
    Tag

a superclass, és a super() mire jó? nézegettem hogy használják, de nem értem miért jobb, mintha simán példányosítanék egy objektumot...

thx, Genin

22. kleinguru
    Tag

Köszi, ezt én is megtaláltam, de hol megoldás ez a problémára:)?!
    Pusztán leírja miért nem működik, meg ad tanácsot...

Megoldottam a dolgot, lerövidítettem a videót és természetesen így már működik:R!

23. Suszi
    Tag

re: tomi6230i
    Az internet tele van nagyon jó tutorialokkal, leírásokkal. Lehet megérné kicsit belemélyedned (és természetesen nem csak neked szól, hanem a leendő flash programozóknak is) Elég rövid időn belül el lehet sajátítani az as3 szemléletét, és onnantól kezdve elég hamar bele lehet rázódni a komolyabb feladatok megoldásába is. A könyv is csak abban tud segíteni, hogy az alap dolgokat elsajátítsa az ember. Rengeteg mindenre magának kell rájönnie az embernek.

24. ferkho
    Moderátor

teszt

25. vizoli
    Moderátor

Marpedig segit a gugli, csak tudni kell hasznalni :)

http://kb2.adobe.com/cps/144/tn_14437.html

A téma RSS kivonata

« Előző1…101112…32Következő »

Téma lezárva

Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.

Copyright © 2001-4ever: Swf.hu 2.0 – flash és webfejlesztés beta - Minden jog fenntartva. Powered by WordPress , BBpress