Swf.hu 2.0 címlap

Register or log in - lost password?

Swf.hu Twitter :: Swf.hu RSS

• Index
  • Hírek
  • Fejlesztés
  • Flash Galéria
  • Fórum (beta)
  • Segédletek
  • Linkek
  • Állás/karrier
  • Könyvek
Swf.hu 2.0 fórum » Flash fejlesztés » ActionScript 2 (és korábbi)
[lezárva]

Általános Flash HELP - AS, AS2

(793 hozzászólás) (129 voices)
  • Elindította apapp 2 év
  • Legutóbbi válasz szerzője Reider

Címkék:

• air
  • animáció
  • as2
  • dinamic textbox
  • duplicateMovieClip
  • embedded
  • facebook
  • file
  • flash 8
  • flash php mysql
  • flashplayer 9
  • javascript flash kommunikáció adatátadás
  • jelszó script
  • magyarország
  • mc-ből gomb
  • mp3 betöltés
  • mp3 lejátszó
  • popup
  • scroller
  • slideshow
  • sortörés
  • URLRequest
  • URLVariables
  • utf
  • videoplayer
« Előző1…111213…32Következő »
  1. vizoli
    Moderátor

re: kleinguru
    Pl. kodbol meg tudod mondani, hogy az x mc lejatszasa akkor induljon, amikor az y mc a vegere ert..nyilvan ha a 2 mc pozicioja es a bennuk levo tartalom pozicioja is megegyezik, akkor futasnal ugy fog latszodni, mintha 1 mc volna es folyamatosan jatszodna..

1 év íródott # Válasz erre
  2. kleinguru
    Tag

MovieClipeket össze lehet fűzni?!

3. kleinguru
    Tag

re: vizoli

Köszi, de sajna a gugli most nem segített... az ekkora méretű videó nem egész 18 perc...
    Mind1 darabolom swfekre... Azért köszi:)!

4. vizoli
    Moderátor

re: tomi6230i
    Marpedig nagyon valoszinu, hogy az eleresi utakkal van a problema..
    Azt is figyelembe kell venned, hogy ha nem azonos mappaban vannak az swf-efek, amiket betoltesz illetve amibe betoltod, akkor a kulso hivatkozasok (pl. "valami/valami.php") a betolto swf-re nezve lesznek ervenyesek, tehat a betoltott swf mappajaban kell lennie valami mappanak es azon belul valami.php-nek.
    Javaslom, hogy tesztkent tedd bele a vendegkonyves swf-be a _lockroot = true-t ill. tedd azonos mappaba az swf-et a fo swf-eddel!

5. vizoli
    Moderátor

Nem tudom, hogy van e ra megoldas, guglin volna erdemes megnezned a kvotakat a videokra es egyaltalan a timeline-ra, de en inkabb azt javaslom, hogy kodbol tolts be egy ekkora meretu videot..

6. vizoli
    Moderátor

Szivesen.

7. tomi6230i
    Tag

Huhh, ez az amire soha nem jöttem volna rá. Annyi mindennel próbálkoztam, de arra nem gondoltam volna, hogy ezzel van a gond. Nagyon köszönöm a segítséget!
    re: Suszi
    Ilyesmiket csak gyakorlásképpen írogatok. De AS3-ban nem tudom, mert ahhoz szinte még egyáltalán nem értek. Amit a Flash CS3 24 óra alatt című könyv írt a programozásról, az semmi. AS3-mat szakkönyvből szeretném megtanulni, de sajnos most a könyv beszerzésére nincs lehetőségem.

8. kleinguru
    Tag

Köszi:)!

Még valami, ha 10 perc 40 secnél hosszabb videót akarok betölteni, akkor kiírja, hogy max 16000 frame...
    Gondoltam nem baj 3 egyenlő darabra szedtem szét, külön mckbe egymásra téve, linkelgetve, ha ez egyiiknek vége a másik induljon... (gondoltam én naivan)

Kiírja renderelésnél hogy nem tudja létrehozni, kevés a memória... (van 8GB és a virtuális is be van kapcsolva)

Mi lehetz a baj?!

9. Anonymus
    Nem regisztrált

Szia vizoli!

Köszi a választ, mindkét módszert megpróbáltam, amit ajánlottál, de még mindig nem akar működni, de szerintem csak én bénáztam valamit.

10. vizoli
    Moderátor

re: cinke
    Miutan betoltotted az swf-et egy masik swf-be, azutan a betoltott swf-ben levo _root hivatkozasok mar a betolto root-jara fognak hivatkozni, tehat eleresi ut problemak lesznek.
    2 lehetoseged van, vagy atirod az abszolut eleresi utakat (_root.valami.valami2) relativ eleresi utakka (this._parent...), vagy a betoltott swf-ek elso framejenek a kovetkezo kodot irod, amely hatasara betoltes utan megorzodik a _root hivatkozas a sajat root-ra.

_lockroot = true;
  11. vizoli
    Moderátor

A this.getNextHighestDepth()-et ki kell cserelni, pl. a szam valtozora, maskulonben ugyanarra a melysegre kerulnek az objektumok, aminek a hatasara mindig csak a legutoljara kitett objektum fog latszodni.

szam = 1;

function ujcsillag() {
    	poz = Math.round(Math.random()*350);
    	_root.attachMovie("cs", "cs"+szam, szam, {_x: poz, _y: -50});

_root["cs"+szam].onEnterFrame = function() {
    		this._y += 5;
    	}
    	szam++;
    }
    ujcsillag();
    szamolas = setInterval(ujcsillag, 1000);
  12. vizoli
    Moderátor

Nezz utana a swapDepths()-nek!

13. kleinguru
    Tag

Sziasztok! Újfent segítségeteket kérném:)!

Az lenne a kérdésem, hogy az egymás felett lévő objektumokat (gomb, mc stb...) kódból hogyan tudom vezérelni, teszem azt, ha betöltök egy külső swfet és azt futási időben hozzáadom a színpadhoz, de már van egy mc aminek fölötte kéne legyen, de miután a külső swf mcje jött létre később ezért a vezérlő mc nem látszik... Ezt kellene kódból orvosolnom, de hogyan?!

14. Suszi
    Tag

AS2-vel én már nagyon régóta nem foglalkoztam, viszont ezt AS3-ban nagyon egyszerűen meg lehet oldani. Ha netán úgy döntenél, hogy inkább AS3-ban írod, akkor szívesen segítek.

15. Suszi
    Tag

re: as3n00b
    Kimásolni nem tudod - kivéve, ha nem engedélyezte flash-en belül, de az általad elmondottakból ezt nem tette meg. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy legépeled.

16. Anonymus
    Nem regisztrált

Na, senki többet harmadszor?

re: cinke

17. tomi6230i
    Tag

szam = 1;

function ujcsillag() {
    	_root.attachMovie("cs", "cs"+szam, this.getNextHighestDepth(), {_x: poz, _y: -50});

_root["cs"+szam].onEnterFrame = function() {
    		this._y += 5;
    	}
    	szam++;
    }
    ujcsillag();

Így gondolod? Mert sajnos így is ugyanaz a jelenség. FLA: http://toplistak.com/jatek2new.fla

És tegnap még egy hiba merült fel. Üres a Help panelom. Kép: http://toplistak.com/images/help.jpg Fogalmam sincs, hogy mi okozza, de jó fontos lenne "megszerelni".

18. as3n00b
    Tag

sziasztok,

arra lennék kíváncsi, hogy egy full flash honlapról ki lehet copyzni a szöveget valahogyan?
    sajna nem lehet kijelölni, így a ctrl+c nem játszik...

19. vizoli
    Moderátor

Ne egy onEnterFrame-ben akard lekezelni az osszes csillagod eseset, minden csillaghoz kulon onEnterFrame tartozzon!

20. tomi6230i
    Tag

tomi6230i-ezt még mindig nem tudom megoldani, nagyon örülnék, ha valaki segítene.
    kicsit változtattam a kódon, de még így se működik.
    AS2:

szam = 1;

function ujcsillag() {
    	attachMovie("cs", "cs"+szam, this.getNextHighestDepth(), {_x: poz, _y: -50});

onEnterFrame = function() {
    		for (i=1; i<=szam; i++) {
    			_root["cs"+i]._y += 5;
    		}
    	}
    	szam++;
    }
    ujcsillag();

A hiba: amint eltelik egy másodperc, újra meghívódik a függvény és az előző csillag törlődik és új jön létre, én azt szeretném, hogy a meglévő csillagok ugyanúgy potyogjanak tovább. Annyi féle képpen próbálkoztam már, de nem bírok rájönni, hogy miért törlődik. Üres fájlban ha ciklussal létrehozok tíz példányt egyszerre, akkor nem törlődnek, hanem mind ki lesz rajzolva.

21. tomi6230i
    Tag

Sziasztok!
    Tegnap még meg voltak a könyvek, de ma azt vettem észre, hogy az egész help panelom üres és hiába zárom be a programot majd nyitom meg újra, nem változik semmi. Flash CS3-at hasnzálok. Nagyon gyakran használom a helpet, negyon fontos lenne visszaszerezni.

22. vizoli
    Moderátor

re: shinobi_
    Hmm, 4 ev alatt megtanulhattad volna mar, hogy az ilyen dolgokat eloszor guglin meg kell nezni, annal egyszerubb es gyorsabb nincs :)

"html email form tutorial"
    Katt

23. shinobi_
    Tag

szevasztok
    4 éve!!! már kértem mail küldő php segítséget...
    most újra előjött a problémám.
    a történet egyszerű: Név, mailcím, telszám, üzenet, és küldés gomb.
    na most ÚJÍTÁS miatt a korábbi flash honlapot html cseréli, ami sablonban a levélküldő sem swf volt...
    de mivel ez az sfw.hu... félve de megkérdem, html-ben lévő üzenetküldőre tudok mail.php-t rakni, ami levelet küld a kitöltött adatokkal a megadott mail címre?
    Fontos lenne, és php segítség is kellene...
    köszönöm előre is

24. as3n00b
    Tag

re: Suszi
    ez így működik, big thanx :)))

25. Suszi
    Tag

re: as3n00b
    Szerintem meg lehet mégpedig úgy, hogy e helyett

var klip:String = "mc1";
    ezt írod:
    var klip:MovieClip = mc1;
    . Szerintem így működnie kell.

A téma RSS kivonata

« Előző1…111213…32Következő »

Téma lezárva

Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.

Copyright © 2001-4ever: Swf.hu 2.0 – flash és webfejlesztés beta - Minden jog fenntartva. Powered by WordPress , BBpress