Swf.hu 2.0 címlap

Register or log in - lost password?

Swf.hu Twitter :: Swf.hu RSS

• Index
  • Hírek
  • Fejlesztés
  • Flash Galéria
  • CSS Galéria
  • Fórum (beta)
  • Segédletek
  • Könyvek
Swf.hu 2.0 fórum » Flash fejlesztés » Flash fejlesztés
[ragadós]

Általános Flash HELP - AS, AS2

(667 hozzászólás) (109 voices)
  • Elindította apapp 7 hónap
  • Legutóbbi válasz szerzője siks

Címkék:

• air
  • as2
  • flash
  • flash php mysql
  • galéria
  • gallery
  • getUrl segítség kérés!
  • html tartalom
  • javascript flash kommunikáció adatátadás
  • kép nagyítása
  • magyar ékezet
  • mc-ből gomb
  • mp3 betöltés
  • popup
  • scroller
  • slideshow
  • URLRequest
  • URLVariables
« Előző1…131415…27Következő »
  1. gadamka

Tag

re: tenegri jó de ha erre van már egy kifejlesztett működő kódom, akkor most nem nagyon akarok megint napokat tölteni azzal h összehozzam máshogyan...
    am rájöttem van még egy paramétere ami külön az mc elérési útja. (legalábbis igy értelmeztem.)
    de sajna még igy sem működött :D de sztem most már közelebb vok a megoldáshoz és ott lesz a gond

5 hónap íródott # Válasz erre
  2. vizoli

Moderátor

re: tenegri
    Hat igen..amint mondtam, nagyon reg hasznaltam, ezert is nem mondtam biztosra :)

3. tenegri

Moderátor

re: vizoli "de en nem hiszem, hogy barmifele valtozot is atadnal a php-nek..attol, mert a _root-on generaltal egy szoveg valtozot, az meg nem fog atdobodni a php-nek"

Pedig így működik a loadVariables() :) Más kérdés, hogy valóban vannak hatékonyabb megoldások.

4. vizoli

Moderátor

re: gadamka
    Megelehetosen reg AS2-ztem, fokeppen loadVariables-el nem foglalkoztam mar hosszu idok ota..de en nem hiszem, hogy barmifele valtozot is atadnal a php-nek..attol, mert a _root-on generaltal egy szoveg valtozot, az meg nem fog atdobodni a php-nek.
    Kerlek ne kerdezz vissza, hogy na akkor hogy kene, itt van ez a segedlet, amely bemutatja a LoadVars osztalyt..ha mar az elavult AS2-vel szenvedsz, legalabb abban ne az elavult dolgokat hasznald..

http://www.devnet.hu/flash/tutorials/actionscript/as-loadvars/as-loadvars-1.php?frm_id=152

5. vizoli

Moderátor

re: mynea
    Vilagos, de akkor is szukseged lesz a MovieClipLoader osztallyal foglalkozo segedletre :)
    http://www.devnet.hu/flash/tutorials/actionscript/as-mcloader/as-mcloader-1.php?frm_id=158

6. mynea

Tag

re: vizoli

jajj, elrontottam, ez lett volna a jó link: http://www.devnet.hu/flash/tutorials/nav/nav-dynmenu/nav-dynmenu-1.php?frm_id=93

7. gadamka

Tag

hova kéne írnom a flash kódot? lehet rögtön a legelejére? mert most azon a framen van amin a gomb és a text mező... vagy ne _root.-os elérési uatat aadjak hanem this.-eset? sztem vmi ilyemi lehet a hiba... sztetek?

8. gadamka

Tag

re: vizoli de működik, csak amikor beteszem máshova akkor nem működik.... nincs vmi tipp h mit felejthettem el?

9. vizoli

Moderátor

Hasznald a LoadVars() osztalyt, talalsz ra segedletet is!

10. vizoli

Moderátor

re: azazdeaz
    Egyszeruen csak mc_instance_neve.benne_levo_fgv();

Ha dinamikusan tetted ki a stage-re, akkor pl. a getChildByName()-el tudod elerni az mc-t, ill. csak akkor tudod elerni mas objektum fgv-eit, ha azok lathatosaga nem akadalyozza ezt meg (pl. nem nincsenek private lathatosaggal ellatva).

11. gadamka

Tag

van még 1 problémám... még régebben sikerült összehozni egy nagyon alap php-flash szövegküldős dolgot. tök jól működik, minden rendben vele, azonban amikor most h fel kéne használnom és egy új flashbe kéne beillesztenem így már nem működik :D
    első gondolatra az elérési utat írtam át, de igy sem jó :/ leirom a kódot is. plz hlp
    FLASH:

function phpsend() {
    	_root.szoveg = _root.oldal.menuk.szoveg_mezo.text;
    	_root.loadVariables("feldolgoz.php", "POST");
    }
    _root.oldal.menuk.mehet.onRelease = function() {
    	phpsend();
    };
    stop();

PHP:

<?php
    $filename = "ures.txt";
    $msg = ($_POST["szoveg"]."#");
    $kap = fopen($filename, "a");
    fwrite($kap, $msg);
    fclose ($kap);
    ?>
  12. azazdeaz

Tag

Heló! Ha az stagen van egy mc és annak az első frame-jén egy funkció, akkor, hogy tudom a stage-ről elindítani? (AS3)Előre is köszi a segítséget!

13. gadamka

Tag

re: Ping-WIn thx !

14. Ping-WIn

Tag

Próbáld meg így

Arra a frame-re amin az mc van írd ezt:

mc.onRollOver = function(){
    mc hit eseménye
    mc.btn.esemeny
    }
  15. vizoli

Moderátor

re: mynea
    A linket, amit irtal, azt nem ertem..mert az a forumra vezet, nem egy segedlethez..
    A segedletek kozott keress arra a kulcsszora, hogy "MovieClipLoader", csak 1 segedletet fog erre talalni es az kell neked..ez az osztaly valo arra, hogy kulso allomanyokat importaljunk a flashbe.

16. mynea

Tag

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy szeretnék egy dinamikus menüt a honlapomra, és még találtam is ezen az oldalon egy hasznos kis segédletet ( http://www.devnet.hu/flash/forum.php )viszont pont a lényeget nem találtam/kihagyták belőle, mégpedig azt, hogyha rányomok az adott menügombra, be is töltse az adott swf-et, ne csak a nevét írja ki. :( Sajnos nem értek ennyire a programozáshoz, és nem tudom, milyen kiegészítést kéne az action scriptjébe beleírni ahhoz, hogy be is töltsön valamit. :/ Ha bárki tudna némi segítséget nyújtani a témában, nagyon megköszönném. Annyit tudok, hogy az onRelase résznél kéne átírni valamit, de sajnos eddig terjedt a tudományom. Előre is ezer köszönet annak, aki megszán és tudna némi útmutatással szolgálni. ^^

17. gadamka

Tag

hali! van egy problémám aminek nem tudok rájönni a megoldására... pedig már ezerszer csináltam olya és mindig működöt...
    van egy mc-m amiben van egy gomb (gomb ugye mindig máshogy nézki: felette van az egér, megnyomjuk, elvesszük róla az egeret) és ugy szeretném h ha a mcre kattintunk akkor történik vmi de ugye eközben a gomb is változik. namost nem akar összejönni... vagy megtörténik a vaéami vagy a gomb nem változik, vagy a gomb változik és nem történik semmi.
    hogy kéne megcsinálnom? az elvnnek maradnia kell, h az mc-ben van a gomb. plz hlp! előre is thx

18. Ping-WIn

Tag

re: drtodi

a scroll AS-en kéne valamit állítanod!

19. drtodi

Tag

re: Ping-WIn
    ha összenyomom a betűméretet akkor végig megy a scroll, csak olvashatatlan lesz a szöveg

nem értem

20. Ping-WIn

Tag

re: drtodi

Be lehet állítani de a default az végtelen. Szerintem inkáb a scrollozással van ott a baj.

21. drtodi

Tag

Szeretnék érdeklődni, hogy van-e valamilyen korlát, abban, hogy dinamikus szövegmező hány karakter írható? Egy sima egyszerű scroll-os szövegnél a szöveg utolsó bekezdésének a fele nem látszik.

Esetleg valami ötlet?

Előre is köszönöm

22. spyy55

Tag

igyekszem...

23. vizoli

Moderátor

re: spyy55
    Csak az a gond, hogy te nem segitseget kersz, hanem azt kered, hogy valaki oldja meg helyetted a feladatot.
    Ha most kezded a Flash-t es tenyleg szeretnel tanulni, akkor ne AS2-vel foglalkozz, mert mar elavult, AS3-at tanuld meg, amire pl. az altalad emlitett oldal kivalo elindulas..

24. spyy55

Tag

Szeretnék Flash-el foglalkozni, de egyedül nem tudok tanulni, csak ha segít valaki, és elmagyarázza, hogy mit miért kell csinálni. Sajnos a programozást AS-ben egyáltalán nem értem: ha egy hasonló kódot kellene készítenem, az első helyes betű értelmét sem tudnám. De hangsúlyozom!!! ---> Tanulni szeretnék Flash-ben, hogy megértsem a logikáját! (sajna nem tudok tanfolyamra menni Pestre (szeretnék), mert nagyon távol élek a fővárostól). Így csak a fórumokon kért segítségre számíthatok...

Ha csak a pénz oldja meg, akkor adj egy árajánlatot egy ilyen kód átírására. (csak azért kérem ezt, mert az idő szorít engem...)
    Köszi!

25. vizoli

Moderátor

re: spyy55
    Hat azt ne vard, hogy valaki megcsinalja helyetted es leforditja neked az egesz segedletet AS2-re.. Esetleg ha fizetsz erte..gondolj bele, te akkor semmit sem csinalsz!

Probalkozzal AS2-re atvinni es ha elakadsz, akkor segitunk..vagy ha abszolut nem erdekel teged a Flash, csak szeretnel magadnak egy ilyen lejatszot AS2-ben, akkor szazaval talalhatsz a neten..

A téma RSS kivonata

« Előző1…131415…27Következő »

Válasz

A beküldéshez be kell jelentkezni.

Copyright © 2001-4ever: Swf.hu 2.0 – flash és webfejlesztés beta - Minden jog fenntartva. Powered by WordPress , BBpress