Swf.hu 2.0 címlap

Register or log in - lost password?

Swf.hu Twitter :: Swf.hu RSS

• Index
  • Hírek
  • Fejlesztés
  • Flash Galéria
  • Fórum (beta)
  • Segédletek
  • Linkek
  • Állás/karrier
  • Könyvek
Swf.hu 2.0 fórum » Flash fejlesztés » ActionScript 2 (és korábbi)
[lezárva]

Általános Flash HELP - AS, AS2

(793 hozzászólás) (129 voices)
  • Elindította apapp 2 év
  • Legutóbbi válasz szerzője Reider

Címkék:

• air
  • animáció
  • as2
  • dinamic textbox
  • duplicateMovieClip
  • embedded
  • facebook
  • file
  • flash 8
  • flash php mysql
  • flashplayer 9
  • javascript flash kommunikáció adatátadás
  • jelszó script
  • magyarország
  • mc-ből gomb
  • mp3 betöltés
  • mp3 lejátszó
  • popup
  • scroller
  • slideshow
  • sortörés
  • URLRequest
  • URLVariables
  • utf
  • videoplayer
« Előző1…151617…32Következő »
  1. karon
    Tag

re: Dinikere: Genin

Szia Genin!

Hát... próbálgattam mindent. A gombok neveit (instance nevét) is átnevezgettem ugyanarra, a szövegmezőnek a nevét is, de így sem. Ha megnéznéd mit ronthattam el nagyon hálás lennék, azt pedig külön megköszönném - hogyha nem túl bonyolult leírni - hogy mit rontottam el, mert szívesen megtanulnám...

A fájlt feltöltöttem ide:
    karon.fw.hu/hirek.zip

Előre is köszönöm a segítséget!

1 év íródott # Válasz erre
  2. Dinike
    Tag

Szereztem egy actionscipt 2. xml galériát.. elég jó, beöltöm egy loader segítségével 700x400 as új doksiba. Király szép minden. Működik minden. Be akarom tölteni egy 960x690 doksiba.. szét dobálja az egészet, nem középre rakja, a thumbok meg a földre estek.. néztem az xml flash kódját.. mit állítsak benne? Tudnátok tippet adni? valamit a méretre hogy normális legyen a nagyobb dokumentumban is, középre rakja, és 960 as hosszal... napok óta ezzel szenvedek..

3. Genin
    Tag

re: karon
    ha az egyik működik, akkor a másiknál valószínűleg elnevezésbeli probléma lesz. nézd meg, hogy amit a 2. srollnál használsz nevet, az megegyezik-e az instance névvel. ha nagyon nem találsz semmit, töltsd fel valahova az fla-t, és megnézem ;)

4. karon
    Tag

Sziasztok!

Először is elnézést hogy egy nyilván számotokra nagyon amatőr problémával zavarlak titeket, de igazából még csak most ismerkedem a Flashel, és csak azért hogy egy kis hobby oldalt összehozzak magamnak.
    Az oldalon találtam egy remek segédletet:
    http://www.devnet.hu/flash/tutorials/nav/as-txtscroll1/as-txtscroll1-2.php?frm_id=32

Ilyen kis szövegpanelt szeretnék kettőt az oldalamra. Addig el is jutottam hogy 1 db működik, de amint a másodikat is beraknám, már nem működik.

Addig is eljutottam hogy a kódban a textb, scu, scd ill. adat részeket másra kellene átírnom, illetve a gomboknál az elnevezést, és persze más txt állományt csinálni neki.
    Ennek ellenére nem megy...

A segédletből az fscroll nevű állományt szeretném használni, tehát az egyszerűbb darabot ráadásul.

Mégegyszer elnézést az amatőr kérdésért, most barátkozom ezzel az egésszel...

5. Genin
    Tag

re: spyy55
    magát a movieclip-et nem találja. a teltarget-el meg tudsz adni egy elérési utat, és aztán a törzsében nem kell mindig végigpötyögnöd. lényegében rossz elérési utat adsz meg, és a fordító nem találja azon a helyen az mc-ket.
    (amit nem is csodálok, hiszen a gombodon írtad a kódot, amit szintén nem illik manapság :) és nem hiszem, hogy a gombodon belül lenne a graf_mc, amit így most ott keres)

6. balta
    Tag

nehany tanacs:

1. hagyd abba a nyavogast.
    2. ha kezdo vagy miert as2-ben probalkozol? as3-al minden szebb !
    3. az actionscript alapvetoen ugyanolyan programozasi nyelv mint az osszes tobbi(php,c,stb). valtozok,muveletek,ciklusok,tombok,stb. Ha ezeket megerted, minden sokkal egyszerubb lesz. Ezutan mar johetnek a flash specifikus dolgok.
    4. ha a fentiekhez semmi kedved, akkor hagyd az egeszet, mert csak az idodet vesztegeted.

Letoltottem az mellekelt .fla-t es 4 gombot talaltam benne instance nevekkel. Hol itt a probalkozas ?

7. vizoli
    Moderátor

Hat akkor nyugodtan kerdezz barmit, amit nem ertesz, szivesen segitunk, csak ne egy fla-t tegyel fel es kerd, hogy irjuk bele, ami kell :)

8. spyy55
    Tag

re: vizoli

...feladom :(
    A segédletekben is vannak dolgok (amiket már régebben is néztem), amiket nem értek. Sok az ismeretlen kifejezés...
    Alig találok válaszokat a "miért" kérdésemre magamban. Vagyis, hogy miért kell a kódban ezt vagy azt beírni? Pontosan mire szolgál az a parancs? stb.

9. vizoli
    Moderátor

re: Vandit
    Szivesen :)

10. Vandit
    Tag

na erre nem is gondoltam :) koszi a tippet igy fogom megoldani

11. vizoli
    Moderátor

Felesleges minden kepet uj frame-re tenni, ugy kellene ezt megoldani, hogy a fade fgv-ed parameterul kapja az objektumot, amit meg kellene, hogy jelenitsen es a fade befejezes vizsgalo if reszben meghivni rekurzivan a fgv-t, a soron kovetkezo keppel (mar ha letezik persze kovetkezo kep).

12. Vandit
    Tag

majd ha otthon leszek meglesem meg

nekem ugy van hogy van ket kepem az elso az 1-es frame-en a masik a 2-es framen mind a kettore a fade in action script van azt szeretnem elerni hogy elosszor az 1-es frame-en levo kep erje el az alpha=100 -at es utanna ugorjon at a 2-es frame-re es ott is elindul a fade.

13. vizoli
    Moderátor

Ajanlom figyelmedbe meg ezeket a dolgokat:
    gotoAndPlay()
    gotoAndStop()
    prevFrame()
    _currentFrame
    _totalframes

Tehat ha pl. azt szeretned, hogy a kovetkezo frame-re ugorjon es onnan kezdje a lejatszast, akkor irhatod ezt:

valami.gotoAndPlay(_currentFrame+1);
  14. vizoli
    Moderátor

Hat en ertem, hogy nem vagy programozo, viszont ha minden problemaval hozzank fordulsz es mindig nekunk kell megirni a kodot, ami kell neked, mert elmagyarazas alapjan te nem tudod lekodolni, akkor az olyan, mintha mi csinalnank a feladatod, es nem csak segitenenk neked :)
    Leirtam, hogy a tellTarget az valojaban mit is jelent es megmutattam, hogy manapsag hogyan hivatkozunk objektumokra, enelkul (ami sokkal egyertelmubb, mint a tellTarget-es dolog).

Tehat en azt mondom, tovabbra is, hogy csinalj meg jonehany segedletet a portalon talalhatokbol, hogy legalabb az alap dolgokkal tisztaban legyel es ne kelljen ezeket is megkerdezned..lehet, hogy ugy tunik, hogy idopazarlas vegignezegetni a tutorokat, de egy ido utan meg fog terulni.. :)

Azert, hogy a tellTarget-et tutira megerts, mutatok ket kodreszletet, ami ekvivalens egymassal, ugyanaz a hatasa mindkettonek..

tellTarget(_root) {
      gotoAndPlay(10);
    }
    _root.gotoAndPlay(10);
  15. spyy55
    Tag

Nem vagyok programozó, az AS nyelvét sem ismerem. Próbálok a segédletekből következetesen dolgozni és azok alapján tanulni.
    De akkor sem jöttem még rá ennek a megoldására.
    Minden gomb fölé más feliratot szeretnék és ennek a megoldásával küzdök!
    http://www.sustain.hu/gomb/
    De mi az AS kód, amivel ezt meg lehet oldani?

16. vizoli
    Moderátor

De itt egyaltalan nem a Library-ra hivatkozol, eleve mi ertelme volna a Libraryban levo objektumot elkuldeni a 10. framere?
    Elobb irtam, hogy a tellTarget mit is jelent..
    Erdemes volna vegignezned a segedletekeinket, hogy kapj egy kepet az egeszrol, mert egyebkent ujra es ujra belefogsz utkozni ilyen alapveto problemakba..

17. spyy55
    Tag

...csak ezt találtam.

A graf_mc és a graf_mc_2 pedig ott van a Library-ban!
    A Base="_level0" vajon mire hivatkozhat?

18. vizoli
    Moderátor

re: Qayko
    Szivesen.

19. QQ
    Tag

*Szóval
    :)))

20. QQ
    Tag

Sziasztok! Remélem ez működik majd! A segédletek alatt nem tudtam írni a fórumba, mert a feltételek elfogadása helyett egy 404-es errort hoz be a böngésző. Sóval emiatt zaklatlak Titeket. :)
    Arról lenne szó, hogy én elég új vagyok a dologban, de arra kell rájönnöm, hogy ha valami "profit" akarok összehozni, ahhoz programozás (is) kell. Készítettem egy kis flash-es oldalt, amit a szűk kollektívával használnánk. Láttam, hogy még 2004. novemberében Ducky rakott fel egy segédletet olyan képfeltöltési megoldásról, ami a feltöltött képek visszaolvasását is lehetővé teszi "Képgaléria és képfeltöltés programozása PHP-ben" néven. Sajnos nekem itt is fehér a böngésző.
    Ritkán írok fórumba, remélem tudtok segíteni! Előre is köszönöm!
    Mindenkinek üdv! QQ

21. Qayko
    Tag

Köszönöm a gyors segítséget!

22. Vandit
    Tag

en ugyan ezt csinaltam es nem megy at a kovetkezo frame-re az elso es a masodik frame-en is van ez mellett az action script mellett stop(); -om de ha azt kiveszem akkor meg korbe korbe megy ugye a mc

23. vizoli
    Moderátor

Amint azt elobb irtam, az if elagazasba kell irnod, ami akkor teljesul, amikor az objektum teljesen megjelent..eleg volna csak megerteni ezt a nehany sor kodot es te is tudnad magadtol, hogy hova kell irni :)

fadeAmount = 1;
    function fadeIn() {
    	this._alpha += fadeAmount;
    	if (this._alpha>=100) {
    		this._alpha = 100;
                    this.nextFrame();
    		this.onEnterFrame = null;
    	}
    }
    bg1._alpha = 0;
    bg1.onEnterFrame = fadeIn;
  24. Vandit
    Tag

hat nekem valahogy nem akar mukodni :( lehet hogy rossz hejre irom? :(

25. vizoli
    Moderátor

Az if reszbe, ahol ellenorzod, hogy mikor ert veget a fade, oda ezt ird be: this.nextFrame().

A téma RSS kivonata

« Előző1…151617…32Következő »

Téma lezárva

Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.

Copyright © 2001-4ever: Swf.hu 2.0 – flash és webfejlesztés beta - Minden jog fenntartva. Powered by WordPress , BBpress