Swf.hu 2.0 címlap

Register or log in - lost password?

Swf.hu Twitter :: Swf.hu RSS

• Index
  • Hírek
  • Fejlesztés
  • Flash Galéria
  • CSS Galéria
  • Fórum (beta)
  • Segédletek
  • Könyvek
Swf.hu 2.0 fórum » Flash fejlesztés » Flash fejlesztés
[ragadós]

Általános Flash HELP - AS, AS2

(667 hozzászólás) (109 voices)
  • Elindította apapp 7 hónap
  • Legutóbbi válasz szerzője siks

Címkék:

• air
  • as2
  • flash
  • flash php mysql
  • galéria
  • gallery
  • getUrl segítség kérés!
  • html tartalom
  • javascript flash kommunikáció adatátadás
  • kép nagyítása
  • magyar ékezet
  • mc-ből gomb
  • mp3 betöltés
  • popup
  • scroller
  • slideshow
  • URLRequest
  • URLVariables
« Előző123…27Következő »
  1. kisspepe

Tag

re: Vroomfondel

De akkor hogyan lehetne megoldani úgy ahogy én akarom. Nem igaz, hogy nincs egy megoldás arra, hogy várakoztatni lehessen x másodpercig a futást.

1 hónap íródott # Válasz erre
  2. Vroomfondel

Tag

re: kisspepe

Helló

A kód renndben fut le, csak nem úgy ahogy te szeretnéd, gondolj bele:

- fölkelsz, megreggelizel
    - beírod a határidő naplódba, hogy holnap mindenképp megnézed az Avatar-t
    - megiszol egy jó adag kávét

Szóval, attól hogy ma írtad be a naplódba a mozit, még nem ugrasz át az időn, hogy megkávézz a film után.
    Tehát, ha valamit lineárisan leprogramozol, az lépésről lépésre végrehajtódik, ha valamit 20 sec után akarsz végrehajtani, akkor igenis bele kell írjad a setInterval-ba, hiszen az épp erre való, ha túl soknak véled azt amit bele kellene írnod, akkor blokkosítsd különálló függvényekbe, és azokat hívd meg a megfelelő sorrendben.

3. kisspepe

Tag

re: tenegri

Nos még mindig nem sikerült megoldanom azt, hogy a script egy ponton várakozzon x időt, mielőtt folytatná a futást. Most ismét próbálkoztam a setInterval és setTimeout függvényekkel, melyet javasoltál, de az se azt eredményezi amit szeretnék. A setIntervall-os kódom:

ieelott = "Most az idonyero előtt vagyok";

//setInterval
    var si = setInterval(function ()
    {
       clearInterval(si);
       ieutan = "Időnyerő után vagyok";
    }, 20 * 1000);

ieelott = "Mostmár az időnyerő után vagyok";

Nos az ieelott és ieutan egy szövegmező változói. Ennek a programnak a lényege az lenne, hogy:
    - az ieelott-be beteszi, hogy jelenleg az időnyerő előtt van.
    - tána lefut a setIntervall() függvény, mely 20 másodperc múlva az ieutan-ba beírja, hogy az időnyerő után van.
    - és csak ezután kellene az ieelott-be is beírni hogy az időnyerő után van.

Ezzel szemben a program futása a következő:
    - ieelőtt-be beírja hogy az időnyerő előtt van
    - elindítja a setIntervall függvényt
    - ieelőtt-be beírja, hogy az időnyerő után van
    - majd 20 másodperc múlva az ieutan-ba is beírja hogy az időnyerő után van.

Nekem viszont mindenképpen az első futási verzió kellene, mert nem tudok minden kódot beletenni a setIntervall függvényébe.

4. Ping-WIn

Tag

re: Ping-WIn

Utána nézegettem és rájöttem, hogy itemRollOver-el kéne megoldani, viszont valamiért nem működik :S

cbListener.itemRollOver = function(evt_obj:Object) {
     	printformat.font = evt_obj.target.selectedItem.data;
    	output.setTextFormat(printformat);
    };

A target.selectedItem.data-val lehet a baj?

5. Ping-WIn

Tag

Hali!

Van egy comboboxom amiből betütípusokat lehet kiválasztani! Eddig működik is, de én azt szeretném megcsinálni, hogy ha ráviszem az egeret az egyik fontra a cb-ben akkor egy szövegmezőben mutassa hogy néz ki az a betütípus!

Gondolom előbb kikellene íratni a cb tartalmát egy tömbbe?! Vagy rosszul gondolom?

Tudna valaki segíteni?

Előre is köszönöm!

6. sarg

Tag

Sziasztok !

A következő furcsa jelenséggel találkozok: 10,0,32,18 Player-en a szövegdobozban ő helyett Q ű helyett q betű jelenik meg. Ha frissítek, akkor egy darab ő vagy ű rendesen megjelenik, de másodikra már Q és q jön be.

10,0,22,87 Flash Playeren már elsőre sem jelenik meg az ő és az ű

Van valakinek tippje esetleg ?

7. tomi6230i

Tag

A stopAllSounds() függvénnyel tudsz minden hangot elnémítani. Akkor is működik, ha képkockához van hozzáadva a hang. Viszont ha egy ciklusszerűen ismétlődő animációról van szó, amiben újra lefut az a kulcsképkocka, amin van a hang, akkor újból elindul.

8. kisspepe

Tag

Sziasztok!

Az animációmhóz képkockába betettem egy zenét, valamint a button-ok is képkockába kaptak hangot. Az animáción van egy gomb, mely elnémítaná az összes hangot. A gondom az, hogy ezt hogyan tudom megtenni. Van olyan parancs AS2-ben ami letilt minden hangot?

Más fórumokból úgy vettem ki, hogy ezt csak akkor lehet megcsinálni, ha a hagokat Script-ből töltöm be. Viszont akkor meg tudom-e azt csinálni, hogy a zenére olyan effektet adni, hogy első induláskor halkból hangosodjon fel, majd folyamatosan játssza körbe-körbe?

9. vizoli

Moderátor

A _currentFrame-el le tudod kerdezni az aktualis frame erteket, a _totalframes-el pedig a maximalis frame erteket.
    A legegyszerubb megoldas, ha egy onEnterFrame metodusban figyeled, hogy hol tart eppen a lejatszofej, de irhatsz egy kulon control osztalyt is, ami pl. event-et dob bizonyos ertekeknel.

10. vizoli

Moderátor

re: pierrot
    http://www.swf.hu/old/tutorials/javascript/js-popup/js-popup-1.php?frm_id=119

11. pierrot

Tag

hello

pop-up ablakot most hogy célszerű nyitni, hogy működjön mindenhol, as3 nélkül? :)

köszönöm.

12. kisspepe

Tag

Ha van az asztalomon egy MovieClip, és én azt ActionScript-ből elindítom: pl: szimbol.start();-al, vagy csak amikor attachMovie-val behozom. Lehet ellenőrizni valahogy, hogy lefutott-e? Tehát ActionScriptben le tudom-e kérdezni, hogy az adott MoviClip időszalagja épp fut, vagy lefutott elejétől a végéig.

13. kisspepe

Tag

re: vizoli

Ok mindjárt utánanézek. De amúgy ha esetleg arra gondolsz, hogy növeljem az értéket az sem jó. Próbáltam úgy, hogy kiindulási érték 100 és minden startDrag növelte az értéket 10-el, és csak az első sorozat volt a jó.

14. vizoli

Moderátor

Utatanezhetsz a getNextHighestDepth()-nek, de te magad is kitudod szerintem talalni, hogy mit kell modositanod, csak kicsit agyalj rajta. Lenyeg, hogy az ugy nem lesz jo, ha mindig a 100-as erteket adod..

15. kisspepe

Tag

A swapDepths() működik egy ideig. A gondom a következő. attachMovie-val behozok 4 szimbólumot. starDrag-nél meghívom rájuk a swapDepths(100) pl. 100 értékkel. A négy dobókocka rendben is van, egyik se fedi a másikat ha felveszem. Ezután behozatok még négy dobókockát. Ezekre már semmi hatása nincs a swapDepths(). Mi az oka neki?

Néztem a help-be, hogy meglehet adni neki azt is, hogy melyik objektummal cserélje ki. Viszont nem tudom hogy éppen melyik van legfölül. Azért is egy számot adtam meg. Olyat nem lehet megadni neki, hogy tegye legfelülre minden fölé?

16. kisspepe

Tag

Ok kösz

17. vizoli

Moderátor

Amikor megkezded a startDragot, be kell allitanod az adott objektum melyseget, hogy az legfelul legyen. Ehhez a swapDepths() fgv-t hasznalhatod!

18. kisspepe

Tag

Sziasztok!

Azt meg tudom-e csinálni valahogy, ha egérrel megfogok egy tárgyat(startDrag) akkor az a legfelső szintre kerüljön. Azaz hogy ne húzzam be más tárgyak alá.

Pontosann. attachMovie-val felrakok a táblára négy kockát. Az első kocka az bemegy a másik három alá , ha húzom. Ezt szeretném elkerülni.

19. reider

Tag

re: tomi6230i

Nézd meg ezt:
    http://www.gskinner.com/blog/archives/2005/10/source_code_sha.html

20. Germo

Tag

re: tomi6230i
    Tudsz még pontot ellenőrizni. Ami a másik oldalon már nem a befoglaló téglalapot ellenőrzi, hanem a nem átlátszó pontokat (de átlátszó bitmapnél ez nem működik, csak vektoroknál - ott viszont lekérdezheted a pont alfáját.)
    Ha nem elég egy pont, akkor az ellenőrizendő objektumon felveszel max 10-15 pontot, amikkel azután már szépen elvégezheted az ütközés vizsgálatot.

21. tomi6230i

Tag

hitTest-hez hasonló ellenőrzést szeretnék, csak nem téglalap alakú alakzatokkal, azt hogyan lehet?

22. tenegri

Moderátor

Nem egészen úgy, ahogy írod (olyat nem lehet - érthető okokból), de van setInterval() és setTimeout(), amivel x idő letelte után futtathatsz le valamit.

23. kisspepe

Tag

Hát elég ritkán kapok itt választ, de azért felteszem a következő kérdésemet is. Van e olyan AS 2.0 parancs, amely várakoztatja a program futását x másodpercig?

24. kisspepe

Tag

Sziasztok!

A következő a problémám. Van egy 4x4-es mezőm, mely le van fedve 60x60-as négyzetekkel. Ezek fölé egérrel behúzok mondjuk egy kört ami 50x50-es.

Amikor a kört elengedem a 4x4-es mező fölött, lefut egy ellenőrzés hitTest-el, hogy a találati mezőn melyik négyzet fölött állok. Majd beállítja a kör középpontját a találati négyzet középpontjára. A problémám ott van, amikor a kört olyan helyen engedem el, amikor még két négyzetet fed, és nem arra a négyzetre ugrik amelyikhez a kör középpontja közelebb van. Tehát meg tudom-e azt oldani, hogy a hitTest ne a kör teljes felületét nézze, hanem csak a kör középpontját, és a legközelebbi négyzethez igazítsa a középpontokat?

25. Session9

Tag

sziasztok,

egy animáció fölé készítettem egy láthatatlan gombot,
    amiből egy oldalt kellene meghívni,

a gomb, az egész layer csak egyetlen keyframe, benne egy button
    up, over, down üres kocka, a hit terület shape

release-re erről indulna egy link
    a kód:

on (release) {
    getURL("http://..oldalcíme..", "_blank");
    }

hibaüzenet nincs,

ha fut az animáció és az egeret fölé húzod,
    kirakja a mancsot, de nem kezdi el tölteni, semmit sem csinál,

valakinek esetleg van ötlete, hogy hogyan kell megcsinálni?
    előre is köszönöm

A téma RSS kivonata

« Előző123…27Következő »

Válasz

A beküldéshez be kell jelentkezni.

Copyright © 2001-4ever: Swf.hu 2.0 – flash és webfejlesztés beta - Minden jog fenntartva. Powered by WordPress , BBpress