Swf.hu 2.0 címlap

Register or log in - lost password?

Swf.hu Twitter :: Swf.hu RSS

• Index
  • Hírek
  • Fejlesztés
  • Flash Galéria
  • Fórum (beta)
  • Segédletek
  • Linkek
  • Állás/karrier
  • Könyvek
Swf.hu 2.0 fórum » Flash fejlesztés » ActionScript 2 (és korábbi)
[lezárva]

Általános Flash HELP - AS, AS2

(793 hozzászólás) (129 voices)
  • Elindította apapp 2 év
  • Legutóbbi válasz szerzője Reider

Címkék:

• air
  • animáció
  • as2
  • dinamic textbox
  • duplicateMovieClip
  • embedded
  • facebook
  • file
  • flash 8
  • flash php mysql
  • flashplayer 9
  • javascript flash kommunikáció adatátadás
  • jelszó script
  • magyarország
  • mc-ből gomb
  • mp3 betöltés
  • mp3 lejátszó
  • popup
  • scroller
  • slideshow
  • sortörés
  • URLRequest
  • URLVariables
  • utf
  • videoplayer
« Előző123…32Következő »
  1. Genin
    Tag

re: Lebike
    nálam sem ugrál, bejön egyszer jobbra, aztán semmi nem történik.
    am as3-ban írtad, nem 2-ben, de az most mindegy is :)
    viszont azt nem is találtam meg, hogy hol példányosítasz. a fomenu.as valahol betöltődött, de a karambol.as nem. kicsit kusza így :)

1 év íródott # Válasz erre
  2. Lebike
    Tag

re: Suszi
    Azt hiszem kis gikszer történt. Szóval akkor kéne ugrania egyet jobbra, miután fölé vitted az egeret. Megnyitottam és nem működött a script nálam.
    Azt hiszem az FLA nevét át kéne írni Karambol -ra, mivel a .as neve is az. :S

3. Suszi
    Tag

Megnéztem, és nálam nem ugrált semelyik gomb sem, miután bejött balról a menü.

4. Lebike
    Tag

re: Genin

Elmentettem korábbival.
    http://karambolszakag.atw.hu/fileok_flash_CS5.rar

köszi

5. Genin
    Tag

különben nem mondtam volna...
    egyébként, ha volna fenn korábbi verziód, azzal te sem tudnád megnyitni a file-t, hogy elmentsd, ugyanúgy, mint ahogy én sem, csak a cs5-el...

6. Lebike
    Tag

Csak a CS5 van fenn, azon belül nem tudom van-e lehetőség korábbival kompatibilissé varázsolni az fla-t.

Germo:
    Adok az mc-nek kezdő x, y értéket, tehát nem csak kipakolom a scene-re. Valamint a gombokat is pontosan helyezem.
    Másrészt nem a gombon vagy az mc-n van a filter, hanem a magán a gomb szövegén.
    Ami lehetséges okot mondtál, abban látok rációt, csak a gomb nem egy pixelt ugrik, mint láthatod, hanem jóval többet. Jelen állapotban mintha akkor állna be a megfelelő helyre a gomb szövege, miután az egérrel fölé megyek. Ha ez a hiba, hogyan tudom kiküszöbölni?
    Szerintem megkerülöm inkább, és nem az mc-t, hanem a benne lévő gombokat fogom mozgatni, talán azzal nem lesz baja.
    Köszönöm a segítséget.

7. Germo
    Tag

Csak tippleni tudok, a forrást sajnos nincs időm megnézni. Lehet, hogy a menüpont nem pixel helyen van, és amikor rákerül a filter, akkor egész pixelre rakja (mert konvertálja automatikusan bitmap-re). Ha mind pont ugyanazon az x értéken vannak akkor nem tudom mi okozhatja.

8. Genin
    Tag

cs5-öset nem tudok megnyitni :( mentsd el korábbi formátumba ;)

9. Lebike
    Tag

http://karambolszakag.atw.hu/fileok_flash_CS5.rar

Innen le lehet tölteni az FLA-t és a hozzá tartozó két .as file-t.

A kérdésem tehát az lenne, vajon miért ugrál néhány gomb.
    (az .as -ben csupán annyi van, hogy ha fölé megy az egér ugorjon odébb valamennyit. Ha nincs hozzárendelve kód, a gombok nem hülyülnek meg.)

köszönöm,
    Balázs

10. Genin
    Tag

töltsd föl valahova, hogy meg tudjuk nézni, mi lehet a baj!

11. Lebike
    Tag

Sziasztok !

Kissé "idétlen", de annál inkább bosszantó gondom akadt. Egy oldalról beugró menüt próbálok megalkotni. Több, minden szempontból megegyező gomb van rajta (csak a szöveg más), mindegyiken ugyanazzal a filterrel. Viszont számomra érthetetlen okból, miután beugrott a menü, a gombok fölé víve az egeret, némelyik ugrik egyet jobbra. De nem mind, pedig ugyanolyanok. A gombokon belül semmi sem volt megadva mit csináljon, ha fölé viszem az egeret. Persze később megadtam, hogy ugyanaz maradjon, de nem segített. Scipt nélkül és filter nélkül működnek rendesen, azaz nem ugrálnak.
    Van valakinek ötlete miért nem szívleli néhány gombom ha filtert rakok rá?
    ui.: De ez a nonszensz, hogy csak némelyik hülyül meg, pedig az összes ugyanolyan.

12. Genin
    Tag

re: sztinger
    rossz oldalról közelíted meg a problémát! nem az egered mozgását kell kontrolálnod, hanem az egérmozgás hatására létrejövő scrollod mozgását kell határok közé szorítanod valami feltétellel.

13. sztinger
    Tag

elrejteni eltudom az egeret, de azzal nem oldódik meg a problémám, ugyanis van egy 12 buttonos horizontális scrollbar menüm aminek a képernyő adott szakaszában kellene mozognia. Ez így működik is de ha túlhúzom az egeret akkor a scrollbar menü kimegy a "kimegy a monitorból"

Szóval ehhez kellet volna valami button mint fizikai akadály hogy az egeret ne tudjam tovább húzni.

De biztos igazad van, nem fogom tudni megcsinálni ezzel a módszerrel.

köszi a választ

14. vizoli
    Moderátor

re: sztinger
    A Flash nem tud hatast gyakorolni az egerre, annyit tehetsz, hogy hide-olod az egeret, beteszel helyette egy custom egeret (van rola segedlet) es azzal oldod meg.

15. sztinger
    Tag

Sziasztok,

létezik aara megoldás, hogy van egy buttonom és ne tudjam rávinni az egeret? (mintha falnak ütközne az egér)

kösz a választ

16. szbzs
    Moderátor

re: bmagyar
    Adobe Flash CS3 Professional-ban próbáltam, a Help ( http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/ActionScriptLangRefV3/flash/text/TextField.html#htmlText ) szerint: "Break tag : The < br > tag creates a line break in the text field. You must set the text field to be a multiline text field to use this tag."

ez alapján, a textScroller MovieClip-ben:

theText.textb.multiline = true;

sort beszúrva célszerűen a többi beállítás (.html= ; ... .selectable= ;) után nekem működőnek tűnik,

17. bmagyar
    Tag

Sziasztok!
    Volt egy segédlet még régebben, amit megcsináltam, de van vele egy problémám:
    Segédlet:
    http://www.swf.hu/old/tutorials/nav/scroll-txt3/scroll-txt3-1.php?frm_id=117
    Probléma:
    A segédlet mozija FlashPlayer 6-ba exportál, nekem meg flashplayer 9 kéne.
    Ha viszont 9-re állítom az exportot, akkor a proba.txt-ből beolvasott szövegben a < br /> html kódot nem kezeli rendesen a dinamikus textbox. Sortörést nem kapok a textbox-ba, a szövegben viszont nem jelenik meg a < br />, tehát html-ként ismerte fel a br-t, csak nem úgy jeleníti meg.
    Mindent ugyanúgy csináltam, mint ahogy a segédletben van.
    A problémát legkönnyebben a segédlet letöltésével lehet előállítani, és FlashPlayer 9-es exportálásra állítani publishban, valamint beszúrni egy br-t valahova a proba.txt-be.
    Így látszik, hogy a segédlet sem birkózik meg ezzel.
    Valakinek van vmi javaslata, hogy ezt hogy lehetne megvalósítani rendesen?

18. Phoenix
    Tag

re: Phoenix Köszönöm, de rájöttem :)

// az XML tartalom lekérdezése és egyesitése a változóval

var a = myXML1.firstChild.childNodes[0]; //<- Innen hiányzott a [0] :)
  19. Phoenix
    Tag

Sziasztok. Egy xml-ből szeretnék betölteni, de valamiért nem jelenik meg semmi a dinamic text-en, csak az hogy undefined. Valahol elrontottam volna? (Biztos, hogy elrontottam, csak hol? :D)

//Új XML tömb definiálása
    var myXML:XML = new XML();
    //Az adott xml kompatibilis és értelmezni tudja a Flash.
    myXML.ignoreWhite=true;
    //Az xml fájl neve és hivatkozása, betöltése a .load() paranccsal.
    myXML.load("lakasok.xml");
    myXML.onLoad = function(success) {
                if (success) {

// az XML tartalom lekérdezése és egyesitése a változóval

var data_lakas1 = myXML.firstChild.childNodes;

//XML adat tömbök beállítása

var data_netto:String = data_lakas1.attributes.netto;
    				 _root.felirat.text = data_netto;

}
    	   else { _root.felirat = "Nem sikerült"; }
    }
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<lakasok>
    <lakas1 netto="67 m2" brutto="67 m2"> valami </lakas1>
    </lakasok>
  20. kiskomiszdeni
    Tag

re: szbzs
    Köszönöm szépen srácok!! Sikerült megoldanom!! Az ékezetes fájlnév volt a probléma!!
    Még1X köszi!!

21. szbzs
    Moderátor

re: kiskomiszdeni
    ahogyan Genin is írta: "érdekes... jó volna látni az fla-t is. annyi biztos, hogy az nagyon nem jó, hogy a képek nevében használsz ékezetes betüket, és space-t."

nevezd át a "Galéria" alkönyvtáradat "Galeria"-ra, nálam így megy "Mozilla Firefox 3.6.11" + "Shockwave Flash 10.1.85.3" -mal is...

tanulság: ne használj ékezeteket (és mindig a céltárhelyen teszteld)

van egy olyan "hiba" is, hogy a .html-ben az object tag-ben 6,0,40,0-s flash lejátszóra hivatkozol, az swf-ed meg a fejléce szerint 7-es, de ez nálam nem befolyásolja a működést (mivel nagyobb, mint 7-es lejátszó van a böngészőimben), szerintem azért jobb lenne "javítani",

22. Genin
    Tag

re: ZoleeBB
    ahogy vizoli mondta már, kód nélkül nem tudjuk megmondani mi a baj. tedd fel valahova az fla-t! ;)

23. ZoleeBB
    Tag

Na mind1, akkor tüneti kezelést alkalmazta, php -bel levágtam ami nem kell nekem...
    Jónak jó csak nem szeretem az ilyen megoldásokat. :(

24. ZoleeBB
    Tag

re: vizoli
    De azaz, hogy nincsn! :( Már mindent megnéztem! Hol állítható hogy a mező a formátudot is továbbítsa adatküldéskor!?

25. vizoli
    Moderátor

Gondolom meg kellene nezned, hogy miben kulonbozik annak a szovegmezo posztolasa a tobbitol. Kod nelkul mi nem nagyon tudunk segiteni.
    Annyi, hogy nezd meg a kulonbseget, mert nyilvan van.

A téma RSS kivonata

« Előző123…32Következő »

Téma lezárva

Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.

Copyright © 2001-4ever: Swf.hu 2.0 – flash és webfejlesztés beta - Minden jog fenntartva. Powered by WordPress , BBpress