re: kiskomiszdeni
Talalsz scrollozos segedletet is! Nem nehez osszeollozni egy galeriat, amellett gugli a baratod!
re: kiskomiszdeni
Talalsz scrollozos segedletet is! Nem nehez osszeollozni egy galeriat, amellett gugli a baratod!
Sziasztok!
Egy ilyesmi galériát szeretnék készíteni:
http://www.swf.hu/old/tutorials/actionscript/as-imageresize2/as-imageresize2-1.php?frm_id=127
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy ha 3-tól több képre, mondjuk 20 képre szeretném megcsinálni, akkor azt hogy tudnám scrollozni??
Nagyon szépen köszönöm!!!
re: Joying
a .duplicateMovieClip() ( http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/main/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=LiveDocs_Parts&file=00001906.html ) második paramétere adja meg, hogy az adott M(ovie)C(lip) "tárolóban" "melyik szintre" (depth) kerüljön a duplikátum;
egy szinten (egy mc-ben) csak egy objektum lehet, azaz, ha véletlenül később egy olyan "depth"-et adsz meg, amin már van objektumod, azt "kiüti" az újabb;
gondolom az "i" a ciklusváltozód és azt ugyanazon az intervallumon futtatod mindkét esetben és ezért "tűnik el" az egyik csoport (mivel a _root alá duplikálod az újabb példányokat);
a "depth" értékének tetszőleges nem negatív számot megadhatsz egészen 1048575-ig, és nem fontos folytonos tartományt használni;
Flash Player 7-től használhatnád a .getNextHighestDepth() ( http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/main/00001919.html ) metódust, hogy "egyedi" depth értékeket kapjál, de emlékeim szerint valamelyik komponens használata esetén "hibázni" szokott, ezért az ember szereti maga nyilvántartani, hogy melyik a következő "szabad hely";
szerintem jobban járnál, ha egy bolygód egy "konténer" lenne, aminek két "gyermeke" a bolygó grafikáját megvalósító mc (osbolygo) ill. a "bolygó neve" (bolygo_nev), ezt megcsinálhatod úgy is, hogy a Library-ban létrehozol egy ilyen objektumot, vagy a példányosításnál egy üres mc-t (lsd. .createEmptyMovieClip() http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/main/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=LiveDocs_Parts&file=00001901.html ), amibe .attachMovie() ( http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/main/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=LiveDocs_Parts&file=00001894.html )-vel példányosítod a két összetevőt;
azt is csinálhatod persze, hogy a depth-et értékéhez a második ciklusnál eleve hozzáadsz egy megfelelő értéket (pld. a bolygók számát), vagy a _root.getNextHighestDepth()-et használod;
apropos a kódodban a duplicateMovieClip() harmadik paraméterét így (1) adtad meg, vagy a fórummotor így jeleníti meg? (mert ezt nem egészen értem, hogy így mi akarna lenni)
ha a második ciklusnál az i nem ugyanazon az intervallumon futott, azaz biztos, hogy nem egy depth-re akartad őket rakni, akkor nem tudom, hogy mi lehet a baj...
szerkesztve: ha egy ciklusban van a kód (és most átolvasva a leírásodat ezt gondolom), akkor írhatod az is, hogy az első .duplicateMovieClip()-nél a "depthre": 2*i, a másodikban meg 2*i+1 -et adsz meg, azaz
//bolygó generálás _root.osbolygo.duplicateMovieClip("Bolygokesz" + i, 2 * i, { _x : BolygoTar[i].XHely, _y : BolygoTar[i].YHely }); //névtábla generálás _root.bolygo_nev.duplicateMovieClip("bolygo_nev_kesz"+i, 2 * i + 1, {_x : BolygoTar[i].XHely, _y : BolygoTar[i].YHely+30 });
itt kihasználom azt is, hogy a duplicateMovieClip()-nek is lehet "initObject"-et megadni...
én nem nagyon szeretek a _root-ra hivatkozni, de a kódodban te így tetted, ezért hagytam ezt így (hiszen nem tudom, hogy a kódod "hol" fut, ha a _root egyik frame-jére írtad, akkor egyszerűen elhagyható és akkor is, ha a két duplikálandó objektumod láthatósági körön belül van)
Sziasztok, nekem a következő a problémám,
Az alábbi kódrészlet egy forciklusban található,
a képernyőre generál pár bolygót, szépen meg is jeleníti, majd elvileg kéne csinálnia névtáblát is hozzá, namármost ez nem történik meg, pedig teljesen ugyanazon elv szerint csinálom. Külön érdekesség, hogyha kikommentezem a bolygó kreálást, akkor lefut a másik, vagyis akkor megjelennek a nevek.
Tehát együtt SOSEM futnak le, viszont ha kiveszem az egyik kódrészt, akkor a bentmaradó generálás lefut és meg is jelenik ami kell.
Valaki tudna segíteni mit néztem be ?
Előre is köszönöm,
Ádám
//bolygó generálás _root.osbolygo.duplicateMovieClip("Bolygokesz"+i,i,1); _root["Bolygokesz"+i]._x = BolygoTar[i].XHely; _root["Bolygokesz"+i]._y = BolygoTar[i].YHely; //névtábla generálás _root.bolygo_nev.duplicateMovieClip("bolygo_nev_kesz"+i,i,1); _root["bolygo_nev_kesz"+i]._x = BolygoTar[i].XHely; _root["bolygo_nev_kesz"+i]._y = BolygoTar[i].YHely+30;
sziasztok!
egy egyszerűen integrálható mp3 lejátszót szeretnék beépíteni egy html oldalra. van valami tuti tippetek? lehetőleg olyat keresek, ami egy adott mappából automatikusan kiolvassa a számokat és maga generál lejátszási listát.
ezen az oldalon azt szeretném megvalósítani, hogy htmlből tudjak utasításokat küldeni a playernek. ez azt jelenti, hogy a számlistát a html részben szeretném megjeleníteni, és a számok címére kattintva az adott számot kéne lejátszania a flashes lejátszónak. ezt hogy lehet kivitelezni?
előre is köszi a válaszokat!
tru
re: pemt
megoldottam! :)
re: vizoli
próbálgattam itt a dolgokat és azt vette mészre hogy ha pl az mc amire szükségem van ha az nem az első képkockán van akkor megfő az egész és sehova semmi,azt h kell megoldani hogy ha az mcn belül nem az elsőn van a másik mc?
köszi előre is!
köszi próbálkozok.
Amennyiben a legegyszerubb modot szeretned valasztani, akkor tudni kell, hogy a ket MC egymashoz viszonyitva hogy helyezkedik el.
Pl. ha a_mc -bol akarod vezerelni b_mc-t, es a_mc a b_mc szinpadan van (vagyis annak gyereke), akkor a_mc-n belul:
this._parent.gotoAndStop(2);
Amennyiben a b_mc masik gyereket, mondjuk c_mc-t szeretned vezerelni, akkor:
this._parent.c_mc.gotoAndStop(2);
Abszolut eleresi uttal is hivatkozhatsz az egyes mc-kre, pl:
_root.alap_mc.a_mc.c_mc.gotoAndStop(2);
sziasztok!
van egy mc m amiben vannak gombok ezekkel a gombokkal egy másik mc timeline ját szeretném vezérelni. próbálkoztam eddig ezzel a _level cuccal de sajnos nem sikerült meg oldanom ha tudtok valamit megköszönném!
igen, elakadtam, de kozben rajottem h egszerubb egymasra helyezni a betoltott kepeket es szepen vegigmenni rajtuk _visible-t vagy _alpha-t vizsgalva.
MovieClipLoadert hasznalok, meg is halnek nelkule:)
koszi a helpet!
re: vasilie
Persze. Gondolom kepet tudsz betolteni, annyi az egesz, hogy megvizsgalod a COMPLETE esemenyben, hogy hanyadik kep toltodott be es ha meg van betoltendo kep, akkor betoltod.
Esetleg elakadtal valahol?
Update: Erdemes MovieClipLoader osztaly segitsegevel betolteni a kepeket, itt talalhatsz rola leirast:
http://www.swf.hu/old/tutorials/actionscript/as-mcloader/as-mcloader-2.php?frm_id=158
sziasztok, szerintetek van valami lehetoseg arra, hogy egy 300 db .jpg image sequence-t runtime tudjak betolteni? ugyanis ha framenkent importalom es ugy dolgozom vele az swf merete 20 mega :(
Barmi hozzaszolas segitene.
koszi:v.
Nah az előző problémát megoldottam deelayel, + csinaltam sajat textarea komponenst, viszont a tabbed pane nem megy, jelenleg ezt használom http://www.gskinner.com/blog/archives/2007/04/extension_melee_4.html , azonban nincs scroll layout policy benne, és ez nagy baj, tudna valaki ajanlani egy ingyenes tabbed pane komponenst ?
Sziasztok nagyon kellene egy kis help , a kovetkezo a gondom a weben nem mukodik a textarea.vposition es vposition max value ertekek , mar fel orat googleztam de semmi hasznosat nem talaltam, ugyan a scroll megy lefele, de a szoveg nem :D kesz... utalom a flasht , semmi normalis komponens nincs benne es normalis ide sincs hozza.. nah mindegy ez egyeni szoc velemenyem , de a lenyeg hogy most ebben kell fejlesztenem ..
pastelom a kodot :
menulisten.change = function(evt) { var item = evt.menuItem; if (item.attributes.instanceName == "private") { trace("PRIVATE ITEM CALLED"); var is_exists : Boolean = false; var i = 0; for(i;i<=openedPrivates.length-1;i++) { if ( pseudo == openedPrivates[i] ) { is_exists = true; break; } } if ( !is_exists ) { var onposcall = function() { _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.vPosition=_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.maxVPosition; } var callit = function() { trace("ONCALLIT CALLED"); var msg=_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.msgPrivate_txt.text; trace(msg); if (msg=="") return; _root.Application.help_mc._visible=false; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.msgPrivate_txt.text=""; destinationID=destid; destinationPseudo=pseudu; fromPseudo=_root.user.pseudo; function prCallFunction() { trace("FUNCTiON CALLED"); this.onResult = function(val) { trace("ONRESULT:" + val); _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.text += val; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.vPosition = _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.maxVPosition; } } trace(fromPseudo + " " + destinationID + " " + msg ); nc.call("send_private",new prCallFunction(),fromPseudo,destinationID,msg,_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivateText==undefined ? "#000000" : _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivateText); } var call_clear_text = function() { _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.text = ""; } _root.attachMovie("PrivatePopup","privatePopup_"+pseudo,this.getNextHighestDepth(), {_x:400, _y:300, callit:callit, clearpr:call_clear_text, onpos:onposcall }); _root["privatePopup_"+pseudo].enabled = true; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.prheader_mc.onPress = moveWindow; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.prheader_mc.onRelease = stopMoveWindow; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.prUserName.text = pseudo; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.prcloseWindow_btn.onPress = function() { trace("CLOSE IT"); openedPrivates.splice(i,1); _root.opened_privates--; _root.removeMovieClip(_root["privatePopup_"+pseudo]); } _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.vScrollPolicy = "on"; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.setSize(378,285); _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible=! ( _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible ); _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivatePalette._visible=!(_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivatePalette._visible); //_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.smileyPrivate_btn.enabled = true; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivate_btn.enabled = true; //_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.smileyPrivate_btn.onPress = function() { // _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible=!(_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible); //} _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivate_btn.onPress = function() { _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivatePalette._visible=!(_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivatePalette._visible); } _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.sendprive_pb.onPress = function() { trace("ONPRESS CALLED"); var msg=_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.msgPrivate_txt.text; trace(msg); if (msg=="") return; _root.Application.help_mc._visible=false; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.msgPrivate_txt.text=""; destinationID=destid; destinationPseudo=pseudu; fromPseudo=_root.user.pseudo; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.text += msg; trace(fromSpeudo + " " + destinationId + " " + msg ); function prCallFunction() { trace("FUNCTiON CALLED"); this.onResult = function(val) { trace("ONRESULT:" + val); _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.text += val; _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.vPosition = _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.maxVPosition; } } nc.call("send_private",new prCallFunction(),fromPseudo,destinationID,msg,_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivateText==undefined ? "#000000" : _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivateText); } _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible=false; //_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.smileyPrivate_btn._visible = false; TransitionManager.start(_root["privatePopup_"+pseudo] , {type:Zoom, direction:0, duration:1, easing:Bounce.easeOut, param1:empty, param2:empty}); openedPrivates.push(pseudo);
Hat mar teljesen megorjit hogy miert nem megy, talaltam valami forumot, ami onLoad eventet ir , de nekem amint latjatok az nem jo megoldas, remelem valaki tud segiteni koszi elore is...
re: tomgraphy
No es mi ertelme volt 2 topicba beirnod a problemad?
A publish settings-en kivul tul sok lehetoseged nincs, esetleg a hasznalt filterek-et veheted gyengebb minosegure.
FLASH ANIMÁCIÓ FILE MÉRETÉNEK CSÖKKENTÉSE
Tudja valaki, hogy lehet egy .fla illetve .swf file méretét minél jobban tömöríteni?
Lenne egy Flash Hogy lehet egy file-t felére, negyedére csökkenteni minél kissebb minőségromlás nélkül? Az animáció 5 MB most. 400 Kb-ot szeretnék csinálni, a mérete 300x 225 px , fix, azon nem lehet változatatni, és mindössze 14 másodperces most. Képeket szúrtam be, azokat photoshopban méretileg lecsökkentettem.
Van egy funkció:
1. A PUBLISH SETTINGS/FLASH alatt a JPEG quality-t le lehet húzni. Ezen kívül mit tudtok ajánlani?
Heló egy as2-es swf-be kéne behoznom egy as3-as swf-et. As2-höz nem igazán értek, sikerült futás közben betöltenem, de a kód nem fut le, csak a timelineon lévő anim. Nem fontos kívülről betöltődnie, de ha jól tudom, csak így lehetséges.
Szerintetek mit kéne tennem? Előre is köszi!
köszi a segítséget de ezekkel tisztába voltam csak ilyen paraméterekkel még nem találkoztam az kavart meg, sikerült megoldani a dolgot.
köszi mégegyszer.
Pedig elegge egyetertelmu. Az loadMovie() elso parametere a betoltendo file eleresi utvonala, a masodik az mc, ahova be szeretned tolteni.
Nyilvan a Folder valtozo tarolja az eleresi utvonalat, a Large tomb pedig a file-ok neveit.
A getURL() hasznalatanak pedig nezzel utana!
sajnos nagyonnagy magaslatokba még nemjárok.. . . .
de egyébként így történik a képek beolvasása: loadMovie(Folder+"/"+Large[_global.ID], holder);
namost nemtudom h ebből hohy tudom kiszűrni azt h az épp nézett képet egy új ablakba csak úgy simán megnyissa és onnan már menthető legyen.
sajnos nem saját cucc. hanem erről van szó: http://activeden.net/item/advanced-xml-image-gallery-/full_screen_preview/4746
csak azt akarom pluszba hogy lelehesse nmenteni a képeket.
En ugy gondolom, hogy mivel te irtad a programot, tudnod kellene, hogyan mukodik. Mi nem tudjuk, tehat ennyibol nem tudunk neked segiteni.
az okés is lenne h megnyitom get url-el de a képek egy holder nevű mc be töltődnek be. onnan hogy tudom kivenni azt hogy épp melyik képet kell neki megjeleníteni? mert nézegettem a scriptet de egyszerűen nemláttam semmi nyomot amin elindulhatnék.
re: csuka
Kodbol vezereld a szovegmezod futasat a kepernyon, pl. onEnterFrame-el, amiben vizsgalhatod, hogy az _x erteke elerte e a Stage.width-et, ha igen, akkor allits at az _x erteket -szovegmezo_szelessegre!
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.