Swf.hu 2.0 címlap

Register or log in - lost password?

Swf.hu Twitter :: Swf.hu RSS

• Index
  • Hírek
  • Fejlesztés
  • Flash Galéria
  • Fórum (beta)
  • Segédletek
  • Linkek
  • Állás/karrier
  • Könyvek
Swf.hu 2.0 fórum » Flash fejlesztés » ActionScript 2 (és korábbi)
[lezárva]

Általános Flash HELP - AS, AS2

(793 hozzászólás) (129 voices)
  • Elindította apapp 2 év
  • Legutóbbi válasz szerzője Reider

Címkék:

• air
  • animáció
  • as2
  • dinamic textbox
  • duplicateMovieClip
  • embedded
  • facebook
  • file
  • flash 8
  • flash php mysql
  • flashplayer 9
  • javascript flash kommunikáció adatátadás
  • jelszó script
  • magyarország
  • mc-ből gomb
  • mp3 betöltés
  • mp3 lejátszó
  • popup
  • scroller
  • slideshow
  • sortörés
  • URLRequest
  • URLVariables
  • utf
  • videoplayer
« Előző1…345…32Következő »
  1. vizoli
    Moderátor

re: kiskomiszdeni
    Talalsz scrollozos segedletet is! Nem nehez osszeollozni egy galeriat, amellett gugli a baratod!

1 év íródott # Válasz erre
  2. kiskomiszdeni
    Tag

Sziasztok!
    Egy ilyesmi galériát szeretnék készíteni:
    http://www.swf.hu/old/tutorials/actionscript/as-imageresize2/as-imageresize2-1.php?frm_id=127
    Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy ha 3-tól több képre, mondjuk 20 képre szeretném megcsinálni, akkor azt hogy tudnám scrollozni??
    Nagyon szépen köszönöm!!!

3. szbzs
    Moderátor

re: Joying
    a .duplicateMovieClip() ( http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/main/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=LiveDocs_Parts&file=00001906.html ) második paramétere adja meg, hogy az adott M(ovie)C(lip) "tárolóban" "melyik szintre" (depth) kerüljön a duplikátum;
    egy szinten (egy mc-ben) csak egy objektum lehet, azaz, ha véletlenül később egy olyan "depth"-et adsz meg, amin már van objektumod, azt "kiüti" az újabb;
    gondolom az "i" a ciklusváltozód és azt ugyanazon az intervallumon futtatod mindkét esetben és ezért "tűnik el" az egyik csoport (mivel a _root alá duplikálod az újabb példányokat);
    a "depth" értékének tetszőleges nem negatív számot megadhatsz egészen 1048575-ig, és nem fontos folytonos tartományt használni;
    Flash Player 7-től használhatnád a .getNextHighestDepth() ( http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/main/00001919.html ) metódust, hogy "egyedi" depth értékeket kapjál, de emlékeim szerint valamelyik komponens használata esetén "hibázni" szokott, ezért az ember szereti maga nyilvántartani, hogy melyik a következő "szabad hely";

szerintem jobban járnál, ha egy bolygód egy "konténer" lenne, aminek két "gyermeke" a bolygó grafikáját megvalósító mc (osbolygo) ill. a "bolygó neve" (bolygo_nev), ezt megcsinálhatod úgy is, hogy a Library-ban létrehozol egy ilyen objektumot, vagy a példányosításnál egy üres mc-t (lsd. .createEmptyMovieClip() http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/main/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=LiveDocs_Parts&file=00001901.html ), amibe .attachMovie() ( http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/main/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=LiveDocs_Parts&file=00001894.html )-vel példányosítod a két összetevőt;
    azt is csinálhatod persze, hogy a depth-et értékéhez a második ciklusnál eleve hozzáadsz egy megfelelő értéket (pld. a bolygók számát), vagy a _root.getNextHighestDepth()-et használod;

apropos a kódodban a duplicateMovieClip() harmadik paraméterét így (1) adtad meg, vagy a fórummotor így jeleníti meg? (mert ezt nem egészen értem, hogy így mi akarna lenni)

ha a második ciklusnál az i nem ugyanazon az intervallumon futott, azaz biztos, hogy nem egy depth-re akartad őket rakni, akkor nem tudom, hogy mi lehet a baj...

szerkesztve: ha egy ciklusban van a kód (és most átolvasva a leírásodat ezt gondolom), akkor írhatod az is, hogy az első .duplicateMovieClip()-nél a "depthre": 2*i, a másodikban meg 2*i+1 -et adsz meg, azaz

//bolygó generálás
    _root.osbolygo.duplicateMovieClip("Bolygokesz" + i, 2 * i, { _x : BolygoTar[i].XHely, _y : BolygoTar[i].YHely });

//névtábla generálás
    _root.bolygo_nev.duplicateMovieClip("bolygo_nev_kesz"+i, 2 * i + 1, {_x : BolygoTar[i].XHely, _y : BolygoTar[i].YHely+30 });

itt kihasználom azt is, hogy a duplicateMovieClip()-nek is lehet "initObject"-et megadni...

én nem nagyon szeretek a _root-ra hivatkozni, de a kódodban te így tetted, ezért hagytam ezt így (hiszen nem tudom, hogy a kódod "hol" fut, ha a _root egyik frame-jére írtad, akkor egyszerűen elhagyható és akkor is, ha a két duplikálandó objektumod láthatósági körön belül van)

4. Joying
    Tag

Sziasztok, nekem a következő a problémám,
    Az alábbi kódrészlet egy forciklusban található,
    a képernyőre generál pár bolygót, szépen meg is jeleníti, majd elvileg kéne csinálnia névtáblát is hozzá, namármost ez nem történik meg, pedig teljesen ugyanazon elv szerint csinálom. Külön érdekesség, hogyha kikommentezem a bolygó kreálást, akkor lefut a másik, vagyis akkor megjelennek a nevek.
    Tehát együtt SOSEM futnak le, viszont ha kiveszem az egyik kódrészt, akkor a bentmaradó generálás lefut és meg is jelenik ami kell.

Valaki tudna segíteni mit néztem be ?
    Előre is köszönöm,
    Ádám

//bolygó generálás
    _root.osbolygo.duplicateMovieClip("Bolygokesz"+i,i,1);
    _root["Bolygokesz"+i]._x = BolygoTar[i].XHely;
    _root["Bolygokesz"+i]._y = BolygoTar[i].YHely;

//névtábla generálás
    _root.bolygo_nev.duplicateMovieClip("bolygo_nev_kesz"+i,i,1);
    _root["bolygo_nev_kesz"+i]._x = BolygoTar[i].XHely;
    _root["bolygo_nev_kesz"+i]._y = BolygoTar[i].YHely+30;
  5. tru
    Tag

sziasztok!

egy egyszerűen integrálható mp3 lejátszót szeretnék beépíteni egy html oldalra. van valami tuti tippetek? lehetőleg olyat keresek, ami egy adott mappából automatikusan kiolvassa a számokat és maga generál lejátszási listát.

ezen az oldalon azt szeretném megvalósítani, hogy htmlből tudjak utasításokat küldeni a playernek. ez azt jelenti, hogy a számlistát a html részben szeretném megjeleníteni, és a számok címére kattintva az adott számot kéne lejátszania a flashes lejátszónak. ezt hogy lehet kivitelezni?

előre is köszi a válaszokat!
    tru

6. pemt
    Tag

re: pemt
    megoldottam! :)

7. pemt
    Tag

re: vizoli
    próbálgattam itt a dolgokat és azt vette mészre hogy ha pl az mc amire szükségem van ha az nem az első képkockán van akkor megfő az egész és sehova semmi,azt h kell megoldani hogy ha az mcn belül nem az elsőn van a másik mc?
    köszi előre is!

8. pemt
    Tag

köszi próbálkozok.

9. vizoli
    Moderátor

Amennyiben a legegyszerubb modot szeretned valasztani, akkor tudni kell, hogy a ket MC egymashoz viszonyitva hogy helyezkedik el.
    Pl. ha a_mc -bol akarod vezerelni b_mc-t, es a_mc a b_mc szinpadan van (vagyis annak gyereke), akkor a_mc-n belul:

this._parent.gotoAndStop(2);

Amennyiben a b_mc masik gyereket, mondjuk c_mc-t szeretned vezerelni, akkor:

this._parent.c_mc.gotoAndStop(2);

Abszolut eleresi uttal is hivatkozhatsz az egyes mc-kre, pl:

_root.alap_mc.a_mc.c_mc.gotoAndStop(2);
  10. pemt
    Tag

sziasztok!

van egy mc m amiben vannak gombok ezekkel a gombokkal egy másik mc timeline ját szeretném vezérelni. próbálkoztam eddig ezzel a _level cuccal de sajnos nem sikerült meg oldanom ha tudtok valamit megköszönném!

11. vasilie
    Tag

igen, elakadtam, de kozben rajottem h egszerubb egymasra helyezni a betoltott kepeket es szepen vegigmenni rajtuk _visible-t vagy _alpha-t vizsgalva.
    MovieClipLoadert hasznalok, meg is halnek nelkule:)

koszi a helpet!

12. vizoli
    Moderátor

re: vasilie
    Persze. Gondolom kepet tudsz betolteni, annyi az egesz, hogy megvizsgalod a COMPLETE esemenyben, hogy hanyadik kep toltodott be es ha meg van betoltendo kep, akkor betoltod.
    Esetleg elakadtal valahol?

Update: Erdemes MovieClipLoader osztaly segitsegevel betolteni a kepeket, itt talalhatsz rola leirast:
    http://www.swf.hu/old/tutorials/actionscript/as-mcloader/as-mcloader-2.php?frm_id=158

13. vasilie
    Tag

sziasztok, szerintetek van valami lehetoseg arra, hogy egy 300 db .jpg image sequence-t runtime tudjak betolteni? ugyanis ha framenkent importalom es ugy dolgozom vele az swf merete 20 mega :(

Barmi hozzaszolas segitene.
    koszi:v.

14. kmmrtkq
    Tag

Nah az előző problémát megoldottam deelayel, + csinaltam sajat textarea komponenst, viszont a tabbed pane nem megy, jelenleg ezt használom http://www.gskinner.com/blog/archives/2007/04/extension_melee_4.html , azonban nincs scroll layout policy benne, és ez nagy baj, tudna valaki ajanlani egy ingyenes tabbed pane komponenst ?

15. kmmrtkq
    Tag

Sziasztok nagyon kellene egy kis help , a kovetkezo a gondom a weben nem mukodik a textarea.vposition es vposition max value ertekek , mar fel orat googleztam de semmi hasznosat nem talaltam, ugyan a scroll megy lefele, de a szoveg nem :D kesz... utalom a flasht , semmi normalis komponens nincs benne es normalis ide sincs hozza.. nah mindegy ez egyeni szoc velemenyem , de a lenyeg hogy most ebben kell fejlesztenem ..
    pastelom a kodot :

menulisten.change = function(evt) {
    		var item = evt.menuItem;
    		if (item.attributes.instanceName == "private") {
    			trace("PRIVATE ITEM CALLED");
    			var is_exists : Boolean = false;
    			var i = 0;
    			for(i;i<=openedPrivates.length-1;i++) {
    				if ( pseudo == openedPrivates[i] ) {
    					is_exists = true;
    					break;
    				}
    			}

if ( !is_exists ) {

var onposcall = function() {
    				    _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.vPosition=_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.maxVPosition;
    				}

var callit = function() {
    					trace("ONCALLIT CALLED");
    					var msg=_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.msgPrivate_txt.text;
    					trace(msg);
    					if (msg=="") return;
    					_root.Application.help_mc._visible=false;
    					_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.msgPrivate_txt.text="";
    					destinationID=destid;
    					destinationPseudo=pseudu;
    					fromPseudo=_root.user.pseudo;
    					function prCallFunction() {
    						trace("FUNCTiON CALLED");
    						this.onResult = function(val) {
    							trace("ONRESULT:" + val);
    							_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.text += val;
    							_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.vPosition = _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.maxVPosition;
    						}
    					}

trace(fromPseudo + " " + destinationID + " " + msg );
    					nc.call("send_private",new prCallFunction(),fromPseudo,destinationID,msg,_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivateText==undefined ? "#000000" : _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivateText);
    				}

var call_clear_text = function() {
    					_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.text = "";
    				}

_root.attachMovie("PrivatePopup","privatePopup_"+pseudo,this.getNextHighestDepth(), {_x:400, _y:300, callit:callit, clearpr:call_clear_text, onpos:onposcall });
    				_root["privatePopup_"+pseudo].enabled = true;
    				_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.prheader_mc.onPress = moveWindow;
    				_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.prheader_mc.onRelease = stopMoveWindow;
    				_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.prUserName.text = pseudo;
    				_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.prcloseWindow_btn.onPress = function() {
    					 trace("CLOSE IT");
    					 openedPrivates.splice(i,1);
    					 _root.opened_privates--;
    					_root.removeMovieClip(_root["privatePopup_"+pseudo]);
    				}

_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.vScrollPolicy = "on";
    				_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.setSize(378,285);
    				_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible=! ( _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible );
    				_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivatePalette._visible=!(_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivatePalette._visible);
    				//_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.smileyPrivate_btn.enabled = true;
    				_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivate_btn.enabled = true;
    				//_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.smileyPrivate_btn.onPress = function() {
    				//	_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible=!(_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible);
    				//}

_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivate_btn.onPress = function() {
    					_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivatePalette._visible=!(_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivatePalette._visible);
    				}

_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.sendprive_pb.onPress = function() {
    					trace("ONPRESS CALLED");
    					var msg=_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.msgPrivate_txt.text;
    					trace(msg);
    					if (msg=="") return;
    					_root.Application.help_mc._visible=false;
    					_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.msgPrivate_txt.text="";
    					destinationID=destid;
    					destinationPseudo=pseudu;
    					fromPseudo=_root.user.pseudo;
    					_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.text += msg;
    					trace(fromSpeudo + " " + destinationId + " " + msg );
    					function prCallFunction() {
    						trace("FUNCTiON CALLED");
    						this.onResult = function(val) {
    							trace("ONRESULT:" + val);
    							_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.text += val;
    							_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.vPosition = _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.historyPrivate.maxVPosition;
    						}
    					}
    					nc.call("send_private",new prCallFunction(),fromPseudo,destinationID,msg,_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivateText==undefined ? "#000000" : _root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.colorPrivateText);
    				}
    				_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.privateSmileyPanel._visible=false;
    				//_root["privatePopup_"+pseudo].prwindow_mc.smileyPrivate_btn._visible = false;
    				TransitionManager.start(_root["privatePopup_"+pseudo] , {type:Zoom, direction:0, duration:1, easing:Bounce.easeOut, param1:empty, param2:empty});
    				openedPrivates.push(pseudo);

Hat mar teljesen megorjit hogy miert nem megy, talaltam valami forumot, ami onLoad eventet ir , de nekem amint latjatok az nem jo megoldas, remelem valaki tud segiteni koszi elore is...

16. vizoli
    Moderátor

re: tomgraphy
    No es mi ertelme volt 2 topicba beirnod a problemad?

A publish settings-en kivul tul sok lehetoseged nincs, esetleg a hasznalt filterek-et veheted gyengebb minosegure.

17. tomgraphy
    Tag

FLASH ANIMÁCIÓ FILE MÉRETÉNEK CSÖKKENTÉSE

Tudja valaki, hogy lehet egy .fla illetve .swf file méretét minél jobban tömöríteni?
    Lenne egy Flash Hogy lehet egy file-t felére, negyedére csökkenteni minél kissebb minőségromlás nélkül? Az animáció 5 MB most. 400 Kb-ot szeretnék csinálni, a mérete 300x 225 px , fix, azon nem lehet változatatni, és mindössze 14 másodperces most. Képeket szúrtam be, azokat photoshopban méretileg lecsökkentettem.

Van egy funkció:

1. A PUBLISH SETTINGS/FLASH alatt a JPEG quality-t le lehet húzni. Ezen kívül mit tudtok ajánlani?

18. pndam
    Tag

Heló egy as2-es swf-be kéne behoznom egy as3-as swf-et. As2-höz nem igazán értek, sikerült futás közben betöltenem, de a kód nem fut le, csak a timelineon lévő anim. Nem fontos kívülről betöltődnie, de ha jól tudom, csak így lehetséges.

Szerintetek mit kéne tennem? Előre is köszi!

19. pemt
    Tag

köszi a segítséget de ezekkel tisztába voltam csak ilyen paraméterekkel még nem találkoztam az kavart meg, sikerült megoldani a dolgot.
    köszi mégegyszer.

20. vizoli
    Moderátor

Pedig elegge egyetertelmu. Az loadMovie() elso parametere a betoltendo file eleresi utvonala, a masodik az mc, ahova be szeretned tolteni.
    Nyilvan a Folder valtozo tarolja az eleresi utvonalat, a Large tomb pedig a file-ok neveit.
    A getURL() hasznalatanak pedig nezzel utana!

21. pemt
    Tag

sajnos nagyonnagy magaslatokba még nemjárok.. . . .
    de egyébként így történik a képek beolvasása: loadMovie(Folder+"/"+Large[_global.ID], holder);
    namost nemtudom h ebből hohy tudom kiszűrni azt h az épp nézett képet egy új ablakba csak úgy simán megnyissa és onnan már menthető legyen.

22. pemt
    Tag

sajnos nem saját cucc. hanem erről van szó: http://activeden.net/item/advanced-xml-image-gallery-/full_screen_preview/4746
    csak azt akarom pluszba hogy lelehesse nmenteni a képeket.

23. vizoli
    Moderátor

En ugy gondolom, hogy mivel te irtad a programot, tudnod kellene, hogyan mukodik. Mi nem tudjuk, tehat ennyibol nem tudunk neked segiteni.

24. pemt
    Tag

az okés is lenne h megnyitom get url-el de a képek egy holder nevű mc be töltődnek be. onnan hogy tudom kivenni azt hogy épp melyik képet kell neki megjeleníteni? mert nézegettem a scriptet de egyszerűen nemláttam semmi nyomot amin elindulhatnék.

25. vizoli
    Moderátor

re: csuka
    Kodbol vezereld a szovegmezod futasat a kepernyon, pl. onEnterFrame-el, amiben vizsgalhatod, hogy az _x erteke elerte e a Stage.width-et, ha igen, akkor allits at az _x erteket -szovegmezo_szelessegre!

A téma RSS kivonata

« Előző1…345…32Következő »

Téma lezárva

Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.

Copyright © 2001-4ever: Swf.hu 2.0 – flash és webfejlesztés beta - Minden jog fenntartva. Powered by WordPress , BBpress