Swf.hu 2.0 címlap

Register or log in - lost password?

Swf.hu Twitter :: Swf.hu RSS

• Index
  • Hírek
  • Fejlesztés
  • Flash Galéria
  • Fórum (beta)
  • Segédletek
  • Linkek
  • Állás/karrier
  • Könyvek
Swf.hu 2.0 fórum » Flash fejlesztés » ActionScript 2 (és korábbi)
[lezárva]

Általános Flash HELP - AS, AS2

(793 hozzászólás) (129 voices)
  • Elindította apapp 2 év
  • Legutóbbi válasz szerzője Reider

Címkék:

• air
  • animáció
  • as2
  • dinamic textbox
  • duplicateMovieClip
  • embedded
  • facebook
  • file
  • flash 8
  • flash php mysql
  • flashplayer 9
  • javascript flash kommunikáció adatátadás
  • jelszó script
  • magyarország
  • mc-ből gomb
  • mp3 betöltés
  • mp3 lejátszó
  • popup
  • scroller
  • slideshow
  • sortörés
  • URLRequest
  • URLVariables
  • utf
  • videoplayer
« Előző1…789…32Következő »
  1. Session9
    Tag

sziasztok,

egy animáció fölé készítettem egy láthatatlan gombot,
    amiből egy oldalt kellene meghívni,

a gomb, az egész layer csak egyetlen keyframe, benne egy button
    up, over, down üres kocka, a hit terület shape

release-re erről indulna egy link
    a kód:

on (release) {
    getURL("http://..oldalcíme..", "_blank");
    }

hibaüzenet nincs,

ha fut az animáció és az egeret fölé húzod,
    kirakja a mancsot, de nem kezdi el tölteni, semmit sem csinál,

valakinek esetleg van ötlete, hogy hogyan kell megcsinálni?
    előre is köszönöm

1 év íródott # Válasz erre
  2. kisspepe
    Tag

Sziasztok!

Le lehet-e azt kérdezni valahogy, hogy az egér alatt milyen szimbólum van.

A lényeg van egy 4x4-es táblám, melyen az elemek el vannak nevezve v1-től v16-ig. Ha ezek fölé húzok egy tárgyat, akkor amelyik fölött állók, azt _alpha = 50-el meg kellene jeleníteni.

Hogy maga a tábla ne látszódjon az egérnek kattintható felületként, úgy gondoltam, hogy csinálok egy listener-t, mely figyeli ha az egér elmozdul. Viszont nem tudom hogyan lehetne lekérdezni, hogy az egér x és y koordinátája alatt mi van. Hogy alatta van e valamelyik a v1-v16-ig.

Valamint lenne még egy olyan kérdésem, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy az két utasítás lefutása között várjon x másodpercet a program?

3. kisspepe
    Tag

Köszönöm a segítséget. Példakódokba láttam én, hogy zárójel nélkül is adnak meg függvényhívásokat, de nem tudtam miért. Suliba 6 óra kevés volt rá, hogy ilyen apróságokat is elmagyarázzanak.

re: tenegri

4. tomi6230i
    Tag

re: tenegri
    Huhh, egyszerűbb lesz most, ha magam megírom. Kössz a segítséget!

5. tenegri
    Moderátor

re: tomi6230i
    A Flash 8 komponenskészlete (ezt használhatod AS2-vel) egész más koncepció alapján készült, mint a Flash CS3-tól megjelent AS3 alapú készlet. A kinézet testreszabása az előbbinél elég körülményes volt, s noha a scripttel végezhető beállítások (stílusok) mellett kézi szerkesztésre is volt lehetőség, de nem olyan magától értetődő egyszerűséggel, mint az újabbaknál. De a dokumentáció leírja hogy kell csinálni.

6. tomi6230i
    Tag

Ha AS2-vel dolgozok, akkor nem tudom módosítani a komponensek (mint a ComboBox kinézetét)? Mert ha AS3-as dokumentumban duplán kattintok a példányon, akkor megnyílik egy lap, ahol ott az összes grafika, de AS2 alatt nem.

7. tenegri
    Moderátor

re: kisspepe
    kocka.onRelease = klikk(); helyett kocka.onRelease = klikk;

A klikk() azon nyomban meghívja a klikk() függvényt és a visszatérési értékét (ami bizonyára nincs is neki) helyezi az onRelease változóba, míg a klikk (zárójelek nélkül) a függvény hivatkozását, egyedi azonosítóját adja.

8. kisspepe
    Tag

Sziasztok!

attachMovie-val kapcsolatban kellene nekem egy kis segítség. Adott a következő függvény:

darab = 0;
    function dobas() {
    	var i;

for(i = 0; i < 4; i++) {
    		var kocka:MovieClip = _root.attachMovie("Dobokockak", "kocka" + darab++ +"_mc", _root.getNextHighestDepth() );		//Behívunk egy dobókockát a Libaryből
    		sorsolt[i] = kocka; 							//A lerakott kockát betesszük egy tömbbe.
    		kocka.minta = Math.floor(Math.random() * 16);	//Random generálunk egy számot, mely a dobókocka kiválasztásához kell.
    		kocka.szam = szam(kocka.minta);			//Kocka számának megállapítása a szam fügvénnyel
    		kocka.szin = szin(kocka,minta);			//Kocka színének megállapítása a szín fügvénnyel
    		kocka._x = 80;							//Beállítjuk a kocka x koordináját
    		kocka._y = elhelyezes_y(i);				//elhelyezes_y függvénnyel beállítjuk az y koordináját
    		kocka.gotoAndStop(kocka.minta * 10);	//Beállítjuk a dobókockát, hogy a megfelelő mintát mutassa

kocka.onRelease = klikk();				//Mi történjen ha a kockán lenyomtuk az egér gombját.
    		kocka.onPress = klikk();				//Mi történjen ha a felengedjük az egér gombját
    	}
    }

Na most amikor behívok egy dobókockát a libary-ből, akkor adok neki egy kocka[szám]_mc nevet. Erre később hogy hivatkozhatok? Mert ha úgy hivatkozok rá hogy kocka, akkor nem kap megfelelő értékeket. Pl. minden kockának az onRelease műveletre meg kellene hívnia a klikk függvényt, mely elindít egy startDrag-et. Viszont debuggolásnál néztem, hogy mindegyik kockának az onRelease és onPress művelete unknown.

9. jam2004
    Tag

Üdv Mindenkinek!

Le kell szögeznem, hogy teljesen amatőr vagyok, de mégis bannereket kell éppen készítgetnem. Na persze nem nulláról, kész bannereket kell átméretezgetni, képeket, szövegeket cserélni benne. Kb 1 hete kezdtem. Átalakított bannerek előbb-utóbb jók is lettek, működnek. DE! Google AdWords-ön is szeretnénk hirdetni, ahhoz viszont clickTAG kellene a bannerekbe. Kivadásztam, ezt kell beletenni:

on (release) {
    if (_root.clickTAG.substr(0,5) == "http:") {
    getURL(clickTAG, "_blank");
    }
    }

Leszedtem egy mintafile-t is ugyanez van benne, ott működik (kipróbáltam az Adwords-ön). Ha én a meglévő banneremhez dobok egy új layert ezzel a kóddal, az alábbi hibát kapom:
    Mouse events are permitted only for button instances.
    Hol van a probléma? Adobe Flash CS4-et használok, de mindig SC3 formátumba mentek AS2-vel.
    Előre is köszi a segítséget!

10. zsozs
    Tag

re: tenegri Köszi szépen kipróbálom.

11. andrest
    Tag

Sziasztok!
    Tudna valaki segíteni, hogy a Chrome alatt miért nem jelenik meg az input textboxban a @-jel, csak helyette egy kis v. Embeddeltem is a jelet, meg (use device fonts / _sans) beállítással is próbáltam, de semmi javulás. A Firefox és IE alatt is szépen működik.
    Köszi!

12. tenegri
    Moderátor

re: zsozs
    Javascript függvényt hívhatsz meg ExternalInterface-szel, s a visszatérési értékét is megkapod.

13. zsozs
    Tag

Sziasztok!

Kérdésem lenne:
    egy javascript változóra hogyan tudok flashből hivatkozni?

Ha a javascriptben a galeria vátozó == "van" akkor a flashben a gomb ne csináljon semmit, ha a galeria == "nincs" akkor meg töltse be a geturl parancsot.

Köszi
    Üdv
    zs

14. hego
    Tag

sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma kapcsán:

Input text kijelölésénél meg szeretném változtatni a kész movie-ban a kijelölés színét. Ha beírok valamit az input text mezőbe fekete hátteren fehér betűkkel, akkor a kijelölés nem domináns, át szeretném színezni mondjuk pirosra. Tudtok erre valami jó scriptet?

köszi a segítséget!

15. Veron_Red
    Tag

re: vizoli

mégegyszer köszi a helpet!
    most végül maradok egy köztes megoldásnál (redukálok. . .) mert ez egyelőre nekem túl bonyolult és szorít a határidő, de később feltétlenül foglalkozom majd még azzal amit tanácsoltál

16. vizoli
    Moderátor

re: Veron_Red
    Eloszor is ne hasznalj "gomb-scripteket", azokat is frame-re ird.
    Tehat:

on (release) {
      ...
    }

helyett:

gomb.onRelease = function() {
      ...
    }

Amennyiben igy csinalod, pl. egy for ciklusban minden gombhoz szepen hozza tudsz rendelni esemenyeket es tobb szaz sor helyett elintezed 3-4-ben.

17. Veron_Red
    Tag

köszi mondjuk hogy értem de most olyan gépről írok ahol nincs meg az anyagom. . .
    az merült fel bennem hirtelen hogy ezt nekem amúgy 26db gombra kellene megírni
    akkor ezt a sok cuccot egyenkét írkáljam meg rá? :S
    ja és a 26 gomb le van többszörözve több swf-ben. . . :S (persze ez már az én bajom. . .)
    de holnap este megpróbálom
    és mégegyszer köszi

kérdés: tehát még egy olyat kéne csinálnom akkor hogy a meghívandó swf-ek nek megfelelő gombok egy változónak adjanak értéket és azt kiolvasva töltődjön be az adott menü
    ehhez akkor elvileg dupla ifes megoldás működőképes volna?

18. vizoli
    Moderátor

Szerintem probald meg megcsinalni es majd ha nem megy valami, akkor szolj es segitunk!
    Teljesen egyszeru dolgokat kell hasznalni, amiket szerintem egyedul is meg tudsz csinalni, ha megprobalod.

Szetszedve:
    Boolean tipusu valtozo deklarasala:

var valtozo:Boolean; //alapbol false az erteke

Boolean tipusu valtozo ertekadasa (onRelease metoduson belul..):

valtozo = true; //pl. akkor allitod true-ra, ha az elso mc-be toltesz

Feltetelvizsgalat, melyik mc-be kell tolteni:

if (valtozo == false) {
      mc1.loadMovie("01.swf", 2);
      valtozo = true;
    } else {
      mc2.loadMovie("02.swf", 2);
      valtozo = false;
    }

Meg annyi, hogy a loadMovie() helyett hasznald inkabb a MovieClipLoader osztalyt (van rola segedlet a segedletek menuben..) es annak az onLoadInit metodusaban (ami akkor fut le, amikor betoltodott, inicializalodott az swf-ed az mc-ben) megadahatod, hogy a masik mc ne latszodjon.

19. Veron_Red
    Tag

hát ez jól hangzik csak az előző gombos dologban is tőled kaptam segítséget szóval én ezt nem igazán tudom sajnos megírni AS2-ben
    ha konkrétan tudnál erre scriptet írni azt megköszönném nagyon

20. vizoli
    Moderátor

Tobbfelekeppen megoldhato, de vegyel mondjuk 2 mc-t es egy boolean tipusu valtozot, amit true-ra allitasz, ha az elsobe toltottel utoljara, false-ra, ha a masodikba, nyilvan uj menu betoltesenel megvizsgalod ezt a valtozot es aszerint toltesz.
    Ez csak egyfele megoldas, ugy is lehetne pl. hogy amikor betoltotted az uj menut es megjelenited, akkor a regit null-azod majd betoltesnel abba toltesz, aminek az erteke null.

21. Veron_Red
    Tag

igen látom hogy sehogy sem jó mert most meg folyton bevillan a főmenü ha egyik menüből a másikba akarok lépni :S (és a preload-ba beillesztett háttérkép sem segít ezen)

tehát:
    _visible = false helyett _aplha = 0 true pedig 100

és most körbe értem, mert ezt az eredetiben módosítottam mármint ott ahol a leveles üzenetet kaptam
    és ugyanazt írja ki :S

szóval akkor marad az a fölé töltés. . .
    arra egy konkrét példát tudnál nekem írni?

ezt a fölé töltést nem is igazán értem mert ha almenüket váltogatok akkor ez kivitelezhetetlen hiszen nem tölthetem mindíg egy másik szintre mivel nem lineárisan jönnek sorban a menük. . . :S

22. vizoli
    Moderátor

Vagy az alpha tulajdonsaggal jatszasz, vagy 2 mc-be toltod be a dolgokat es amig nincs betoltove az uj menu, addig a regi latszodik.

23. Veron_Red
    Tag

A szerkezetet sikerült kijavítanom így:

főmenüben lévő gomb az almenüre:

on (release) {
    	loadMovie("01.swf", 2);
    }

menü1:
    xgomb:

on (release) {
    	unloadMovie(2);
    }

menü3 gomb:

on (release) {
    	loadMovie("gombos.swf", 2);
    }

így mostmár azthiszem helyes a szerkezet. . .
    ami viszont problémás, hogy ha egy menüből lépek át egy másikba akkor amíg betöltődik addig bevillan a főmenü. Ezt pl gondolom azzal tudnám kiküszöbölni, hogy a betöltés idejére láttatnom kellene egy almenü háttérképet. Tudja valaki, hogy azt hogyan kell megcsinálni?

24. Veron_Red
    Tag

Ha kivettem a többi "loadMovie"-s parancsot (=másik swf meghívások root-ba) akkor működőképessé vált. . . (ez számomra a legrosszabb hír, mert) azt viszont nem értem, hogy mért akad össze velük, illetve fogalmam sincs, hogy akkor hogyan kellene megoldanom hogy működjön :S

A szerkezete az egésznek úgy néz ki hogy lenne egy fő swf amiből ki lehet választani a menü swf-eket.
    Ezeket eddig úgy töltöttem be hogy simán meg hívtam egy keret_mc-be. Az egyes menükből meg úgy jutottam vissza, hogy root-ba meghívtam újra a főmenüt. . . gondolom ezis rossz így vagy nem tudom (de unload-al nem lép vissza, mert nálam egy almenü fullban kitölti az egész felületet és gondolom az unload csak akkor működne ha az eredeti főmenü swf-be lenne írva. . .

Ez a gombos dolog pedig az egyik menüben lenne benne. Ebben a menüben kéne lennie továbbá egy x-nek, ami visszadob a főmenübe meg terveim szerint lennének benne további ikonok, amik a főmenübe való visszatérés nélkül is lehetővé teszik azt hogy egy újabb almenüt kiválasszunk. . . ezeket a gombokat is eddig simán root-ba való behívással oldottam meg és ezért eddig működött is az egész. . .

De nemértem milyen levelt kéne és hogyan megadnom, ahhoz hogy helyes legyen a szerkezet. . . vagy hogy hogyan kell helyesen visszalépni egy menüből a főmenübe mert ez akkor gondolom így nem helyes megoldás

25. werest
    Tag

re: werest

Sajnos a font típussal volt baja a flashnek :S

A téma RSS kivonata

« Előző1…789…32Következő »

Téma lezárva

Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.

Copyright © 2001-4ever: Swf.hu 2.0 – flash és webfejlesztés beta - Minden jog fenntartva. Powered by WordPress , BBpress