re: tomi6230i
Ne egy onEnterFrame-ben akard lekezelni az osszes csillagod eseset, minden csillaghoz kulon onEnterFrame tartozzon!
re: tomi6230i
Ne egy onEnterFrame-ben akard lekezelni az osszes csillagod eseset, minden csillaghoz kulon onEnterFrame tartozzon!
tomi6230i-ezt még mindig nem tudom megoldani, nagyon örülnék, ha valaki segítene.
kicsit változtattam a kódon, de még így se működik.
AS2:
szam = 1; function ujcsillag() { poz = Math.round(Math.random()*350); attachMovie("cs", "cs"+szam, this.getNextHighestDepth(), {_x: poz, _y: -50}); onEnterFrame = function() { for (i=1; i<=szam; i++) { _root["cs"+i]._y += 5; } } szam++; } ujcsillag(); szamolas = setInterval(ujcsillag, 1000);
A hiba: amint eltelik egy másodperc, újra meghívódik a függvény és az előző csillag törlődik és új jön létre, én azt szeretném, hogy a meglévő csillagok ugyanúgy potyogjanak tovább. Annyi féle képpen próbálkoztam már, de nem bírok rájönni, hogy miért törlődik. Üres fájlban ha ciklussal létrehozok tíz példányt egyszerre, akkor nem törlődnek, hanem mind ki lesz rajzolva.
Sziasztok!
Tegnap még meg voltak a könyvek, de ma azt vettem észre, hogy az egész help panelom üres és hiába zárom be a programot majd nyitom meg újra, nem változik semmi. Flash CS3-at hasnzálok. Nagyon gyakran használom a helpet, negyon fontos lenne visszaszerezni.
re: shinobi_
Hmm, 4 ev alatt megtanulhattad volna mar, hogy az ilyen dolgokat eloszor guglin meg kell nezni, annal egyszerubb es gyorsabb nincs :)
"html email form tutorial"
Katt
szevasztok
4 éve!!! már kértem mail küldő php segítséget...
most újra előjött a problémám.
a történet egyszerű: Név, mailcím, telszám, üzenet, és küldés gomb.
na most ÚJÍTÁS miatt a korábbi flash honlapot html cseréli, ami sablonban a levélküldő sem swf volt...
de mivel ez az sfw.hu... félve de megkérdem, html-ben lévő üzenetküldőre tudok mail.php-t rakni, ami levelet küld a kitöltött adatokkal a megadott mail címre?
Fontos lenne, és php segítség is kellene...
köszönöm előre is
re: Suszi
ez így működik, big thanx :)))
re: as3n00b
Szerintem meg lehet mégpedig úgy, hogy e helyett
var klip:String = "mc1";
var klip:MovieClip = mc1;
sziasztok, egy nagyon egyszerű kérdésem lenne.
a stage-en van kb. 10 movie clip, amelyeket tween-elni szeretnék mindig ugyanolyan módon, de nem egyszerre, hanem körülményektől függ, hogy melyiket mikor.
a tween-ben meg lehet adni változóból, hogy éppen melyik mc-vel dolgozzon?
így próbáltam, de nem jó
var klip:String = "mc1";
myTween = new Tween(klip, "alpha", Strong.easeOut, 0, 1, 1, true);
tehát azt szeretném elérni, hogy a klip változóba megadnám annak a movie clipnek a nevét amivel dolgozzon a tween, tehát mc1, mc2, stb...
előre is kösziii :)
Sziasztok!
Eléggé újonc vagyok flash témában, éppen egy weblappal próbálkozok, ami többé kevésbé már megy is. Egy nagy problémám lenne: van egy flash+php+mysql vendégkönyvem/üzenőfalam. Ezt ha elmentem xy.swf néven, és tárhelyemen megnyitom, tökéletesen működik. DE! AZ oldalam úgy áll össze, hogy van egy index.swf. és az hozza be a külső klippeket, amik az aloldalak. Ha itt a menüből megnyitom az üzifalat, bejön szépen, de nem működik. Mintha ott már nem tudna kommunikálni a php-val. Mi lehet ennek az oka, hogy önmagában nyitva jó, de másképp már nem?
Másik téma, nem tud valaki olyan flash cuccot, ami képes kilistázni egy mappából a txt fájlokat időrendben rendezve, és amelyikre kattintok, azt olvasásra megnyissa?
Remélem tudtok segíteni, előre is köszi.
Üdv: cinke
Egy játékot szeretnék írni. Röviden a lényege: potyognak a csillagok és egy téglalappal el kell kapkodni őket. Ott akadtam el, hogy a csillagokat úgy szeretném létrehozni, hogy a szimbólumnak egy láthatatlan cs1 nevű példányát duplikálom. De a jelenlegi kódomban mindig a legutolsó csillag helyett jön létre az új csillag. És én azt szeretném, hogy egy teljesen új csillag jöjjön létre, és a többi potyogjon tovább.
Hogy értsétek is, hogy miről beszélek: http://mobilorszag.info/images/jatek2.swf
Az erre a részre vonatkozó forráskód (AS2):
cs1._visible = false; cs1._y = -50; szam = 1; function ujcsillag() { cs1.duplicateMovieClip("cs"+(szam+1), this.getNextHighestDepth()); _root["cs"+(szam+1)]._visible = true; _root["cs"+(szam+1)]._y = -50; _root["cs"+(szam+1)]._x = Math.round(Math.random()*350); _root["cs"+(szam+1)].felirat.text = _root["cs"+(szam+1)]._name; szam++; } ujcsillag(); szamolas = setInterval(ujcsillag, 1000); onEnterFrame = potyogas; function potyogas() { for (i=1; i<=szam; i++) { _root["cs"+i]._y += 5; trace(szam+" "+i); } }
Nem bírok rájönni hogy mi benne a hiba. Remélem valaki elmagyarázza, előre si köszönöm!
Szevasztok!
Meg nagy kezdo vagyok flash-bol es kene segitseg mert nem tok dulore jutni egy dologban.
Az a nagy gondom, hogy van egy oldalam aminek a nagyresze movie clip-es. Ha rakattintasz egy gombra akkor oldalrol kuszik be a kovetkezo oldal. Namarmost a galeria az a movie clippen kivul van deffinialva es azt be is tolti. Csak amikor rakattintok a viisza gombra akkor kiirja hogy:
ArgumentError: Error #2108: Scene gallery was not found.
at flash.display::MovieClip/gotoAndStop()
at Site_fla::MainTimeline/clickSection1()
maga a gomb jelenleg igy van deffinialva:
goback_btn.addEventListener(MouseEvent.CLICK, clickSection1);
function clickSection1(evtObj:MouseEvent):void
{
gotoAndStop("content_mc", "gallery");
}
mar ez nemtom hanyadik verziom a deffinialasban amiket megneztem a help-be de nem sokat ertek belolle.
szoval ha valaki tudna segiteni nagyon jo lenne es lehet alapdolog, de en meg nem tom.
elore is koszi:)
re: tenegri
WÁÁÁÁÁ, EZER KÖSZI!!! Bazd, hogy én milyen hülye vagyok, hogy ez ilyen egyszerű!!!! :D
Fú most nagy stressztől szabadultam meg, eddig tök emiatt nem volt kedvem flasshelni, szal még200ezerszer köszi! Ha kell bármi szólj bátran! =)
A következő kérdésem lenne:
Több jelenetből áll a Flash dokumentum. Globálisan szeretnék egy zenét a dokumentumhoz, kivéve 1 jelenet alatt. Gondolom a stopAllSound parancsot kell használnom. De miképpen fog szólni folyamatosan szólni a többi oldal alatt? És ha elhagyom a hang nélküli oldalt, miképpen fog újra szólni?
Köszi előre is
re: DiamondTheta
Ha a zenét az időegyenesre helyezed és stream módban indítod el, akkor szerkesztés közben az időegyenesen navigálva is hallhatod, illetve ha az Enter gombbal elindítod szerkesztési nézetben a lejátszást, akkor is szól - ott és az a része, ahol épp a lejátszófej van. Ha össze akarod hangolni a zenét és az animációt, akkor amúgy is a stream mód jöhet csak szóba, mert ez garantálja, hogy a zene és a lejátszófej szinkronban marad (a start-tal vagy event-tel indított zene lejátszása független a lejátszófejtől).
re: kleinguru
Először removeChild-old az mc-t, majd nullázd ki. (mc = null).
Ez talán segít.
Sziasztok!
ALAPVETŐ problémám lenne, amire már kb mindenhol kerestem, de sehol sem találtam megoldást, légyszi help vki!
Célom, hogy HOSSZÚ (3-5 perces) zenére készítsek animációt, s KIFEJEZETTEN a zene ÜTEMÉRE történnének dolgok ill. a zenétől fűggően változna a történet.
Addig minden szép és jó, hogy ha berakom a zenét, akkor fel tudom nagyítani a frame méretét 300%ra, hogy jobban LÁSSAM hol vannak az ütemek a zenében, node
A 2 FŐ PROBLEM:
- Tervező nézetben NEM tudom, hogyan lehetne lejátszani a zene CSAK 1 KIS részét pl. a közepén (hogy tudjam, épp arra milyen mozgást szeretnék alkotni) ANÉLKÜL, hogy az EGÉSZ muzsikát le kellene játszanom az elejéről, mert mindig csak onnan engedi.
- S ha az elejéről elkezdtem lejátszani amit alkottam, akkor kivétel nélkül mindig egész végig lejátsza a zenét is ami megy alatta.. ez rövid pár másodperces effekteknél talán nem is tűnik fel, de több perces zenéknél ez IRDATLANDURVA idegesítő és szinte lehetetlenné teszi a hatékony alkotást..
Persze a hang lejátszását még parasztos mód meg is tudnám állítani mindig egy ide-oda-pastezott actionscripptel , de legalább arra, mondjatok valami megoldást, hogy ne kelljen mindig az elejétől lejátszani az egész számot, hanem hogy egy a szám közepén vagy végén levő részbe is bele tudjak hallgatni ahogy egy normális hangszerkesztő progiban, hogy lássam az hol van az időnyomon (mint pl. soundforgeban bárhonnan le lehet játszani)..
ÉRDEKELNE BÁRMILYEN megoldás, akár más program is mint flash, ami segíthet!
Köszi!
Cserébe én is segítek ha tudok bármiben!
Üdv,
Adrián
Sziasztok újra:)!
Elakadtam picit...
Sikerül mostmár külső swfeket betölteni az objektumaikat elérni.
A gond az, hogy ha betöltöm az swfet és utánna el szeretném tüntetni akkor a amibe töltöttem mc.visible tulajdonság false-ra állításával csak eltűnik, de a moziban lévő hang nem marad abba..
Gondoltam nincs baj, majd az enabled tulajdonság... semmi, hang ugyan úgy van...
Gondoltam a loaderem.unload() semmi, hang van...
Még nincs veszve semmi, betöltött mc.stop() hang még mindig van...
Tudnátok valami ötletet adni?!
Elnézést mindenkitől...
Megoldottam!
re: spyy55 Egyetértek vizoli-val, a full alap dolgokat ne már egy fóromban akard megtanulni. Felidegesíted az embereket :)... Pl. http://www.designshop.hu/book/adobe_flash_cs4tanfolyam.php
re: spyy55
Sajnos meg mindig nem erted, hogy egyaltalan mi az a Library.. Amik ott vannak, pl. mc-id, azokbol letrehozhatsz peldanyokat, amiket hasznalhatsz a mozidban, vagy egyszeruen attachMovie()-val a Konyvtarban levo objektumnak egy peldanyat megjelenitheted.. Nezz ezeknek a dolgoknak utana, kulonben egyszeruen nem fogsz haladni.
Nagyon sokadjara mondom mar, jo volna ha megfogadnad: Vegyel konyvet es/vagy tanulmanyozd alaposan at a portalon talalhato segedleteket!
re: vizoli
OK. a _root-ot már értem. Viszont akkor mivel kell hivatkoznom a Library-ban szereplő mc-re?
Tudnál egy példát mutatni?
Így próbálkoztam:
on (rollOver) { this._parent.text = "fekete"; _parent = ("graf_mc") gotoAndStop(10); }
re: kleinguru
Akkor ha jol ertem, amit a progHun irtam, az jo lesz..ha nem, majd mondod..
re: vizoli
Másik swft töltök be és azért nem érem el a színtérről, magyarul az mc utolsó movieclippjére nem tudom írni az as scriptet. És dedikált esemény nincs rá, mint egy gombnak a mouse.click eseménye?!
re: spyy55
Hat eloszor is az, hogy nem jol hasznalod a kodszerkesztot. Megnyomod az AS gombot, majd a
"pre" tagok koze kell irnod magat a kodot, nem a lang attributumba, azt ugy kell hagyni.
Az a baj, hogy meg mindig nem erted, hogy mi az a _root, mire hivatkozol ezzel. A _root oda mutat, ahol a 3 gombod volt, tehat a amikor nyitsz egy uj as projectet es amit latsz magad elott, az a _root. Pl. ha kiteszed oda egy gombot, "gomb" instance nevvel, akkor azt a _root.gomb abszolut hivatkozassal ered el.
Ezt eloszor probald megerteni, aztan modositsd a " _root.text = "fekete" " sort a kododban!
Amennyiben csak annyit irsz a rollOver metodus torzseben, hogy "gotoAndStop(10);", akkor magaban a gombodon belul fog a lejatszofej a 10. frame-re ugrani..Dontsd el, hogy te ezt szeretned e es ha nem, akkor azt is modositsd!
A beküldéshez be kell jelentkezni.