re: tenegri
Köszönöm, ez lesz!
Köszönöm, ez lesz!
re: mrksky
Ahhoz, hogy a fájlkezelő függvények (pl. a readfile() is) távoli URL-ekkel is működjenek, be kell ezt kapcsolni a php.ini-ben. De ha bannerről van szó, akkor nagyon nem tűnik jó megoldásnak a proxy, csak abban a kivételes esetben, ha pontosan tudod hova és milyen körülmények közé kerül a bannered. De normál esetben ez nem így van, s nem is fognak azzal foglalkozni, hogy te vmi fájlokat akarsz még a banner mellé tetetni. De még ha foglalkoznának is, nem csak az igen nagyon valószínűtlen, hogy pontosan a neked kellő PHP beállításokkal fut az adott szerver, hanem hogy egyáltalán bármilyen PHP vagy más szerveroldali programfuttatási lehetőség van ott, hisz egy adserver nem erre szolgál. Szóval maradj csak a crossdomain.xml-nél, az a legegyszerűbb, a leghatékonyabb és a legbiztosabb is.
A php nem működik. :( Most rámutattam a php-re és semmi, holott localhost-on szépen megmutatja a kért xml-t. A php ennyi:
<?php $dataURL = "http://***/actual.xml"; readfile($dataURL); ?>
Ez nálam fut, a szerveren ahol van nem:
http://www.etalonfood.hu/absurd/proxy.php
Viszont egész máshol lesz a végén ahova én nem jutok fel és így nem tudom tesztelni. Ez egy banner lesz, ami egy másik domainről töltögetné az adatokat magába.
Először is találd meg mi nem működik: a szerveroldali programod, az adatbetöltés,a képbetöltés vagy a képmegjelenítés. Pl. a szerver konfigurációja eltérhet a tiédtől, így ami nálad fut program, a tartalmától függően nem feltétlenül fog ugyanúgy futni máshol is.
Csak még egy kérdés! Ha localhoston működik, akkor csak úgy felrakva egy szerverre miért nem?
Csak feldobtam valahova egy létező oldal mellé egy könyvtárba, ahol az swf még megjelenik, ha beírom az URL-t, de a tartalom nem. Korlátozva van / lehet?
Meg is van! :)
Köszönöm mindenkinek!
Szia tenegri!
Értem! És meg is van a hiba! (Az első módszert választottam!) Viszont BitmapData.draw, az bizony benne van a kódomban, mert nem tudom milyen és mekkora képek érkeznek, ezért újra megrajzoltatom... :( Akkor azt hiszem inkább csak betöltöm simán őket és jó is lesz!
Köszönöm, köszönöm! :)
Képeket bármilyen domainről szabadon betölthetsz és megjeleníthetsz. Engedély csak akkor kell, ha nem egyszerűen megjeleníteni akarod őket, hanem a tartalmukhoz hozzáférni (pl. BitmapData draw()). Nem tudom a ferkho által linkelt két módszer közül melyiket választottad, de ha hozzáférsz a másik szerverhez, ahonnan az adatokat betöltöd, akkor a legegyszerűbb a crossdomain.xml használata (de ez mint írtam, a képbetöltéshez nem kell).
re: ferkho
Helló!
Nos, az XML szépen betöltődik, de a képek hozzá nem! (Az xml-ben benne van ugye az elérési útja a fájlnak.) Szóval itt valahogy tényleg engedélyeznem kell ezt a cross-domain dolgot!
Esetleg valakinek tapasztalat erről? Köszönöm!
re: ferkho
Szia!
Jónak / a keresettnek tűnik, nosza rajta kipróbálom! :)
Azt hiszem ezt a megoldást keresed: http://kb2.adobe.com/cps/165/tn_16520.html
Bár lehet, hogy te is ezt találtad meg.
Sziasztok!
Először fordul elő velem, hogy más szerverről kell adatot (XMLben tárolt link, szöveg majd utána a link alapján kép is) olvasnom, így természetesen nem is sikerül! :) Elkezdtem olvasni a helpet, ott tartok, hogy cross-domain engedélyezés, stb..
Viszont nem biztos, hogy erre lesz időm, ma kéne befejeznem az "alkalmazást", így ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönném!
Üdv, mrksky
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.