sziasztok,
"készítettem" egy egyszerű képvetítőt (xml támogatással). Azt szeretném, ha a képeim nem csak váltakoznának, hanem valami "halványul, másik erősödik" effekttel jelennének meg.
Ehhez meg is találtam a Tween-t:
var kep_tween:Tween = new Tween(kep, "_alpha", Strong.easeIn, 1, 100, 30, false);
De vagy csak az eltűnésnél, vagy csak a megjelenésnél tudom használni, mindkettő egyszerre nem megy.
Az egész "kódom":
import mx.transitions.Tween; import mx.transitions.easing.*; sajat_xml = new XML(); sajat_xml.load("diavetites.xml"); sajat_xml.ignoreWhite = 1; sajat_xml.onLoad = loadData; count = 0; function loadData(){ total = sajat_xml.firstChild.childNodes.length; delay = sajat_xml.firstChild.attributes.delay; kep.loadMovie(sajat_xml.firstChild.childNodes[count].childNodes[0].firstChild.nodeValue,1); diavetites(); } function loadNextRecord() { gotoAndPlay(2); kep.loadMovie(sajat_xml.firstChild.childNodes[count].childNodes[0].firstChild.nodeValue,1); diavetites(); } function diavetites(){ kep._alpha = 1; var kep_tween:Tween = new Tween(kep, "_alpha", Strong.easeIn, 1, 100, 30, false); myInterval = setInterval(pause_diavetites, delay); function pause_diavetites(){ clearInterval(myInterval); if (count<(total-1)){ count++; } else { count = 0; } loadNextRecord(); } }
Kérlek segítsetek, hogyan lehetne a legegyszerűbben megoldani az effekteket, hova kellene tennem a
new Tween(kep, "_alpha", Strong.easeIn, 100, 1, 30, false);
párját hogy ne csak hol az egyik, hol a másik effekt működjön.
Köszönöm:
zsuzsa