re: mrksky
Szia Reider!
Ma tudtam csak visszaülni elé, a PHP-ban minden GET csere REQUEST-re, az AS-ben minden GET csere POST-ra és lám-lám localhoston tökéletesen működik!
Hálás köszönet a segítségért! :)
Szia Reider!
Ma tudtam csak visszaülni elé, a PHP-ban minden GET csere REQUEST-re, az AS-ben minden GET csere POST-ra és lám-lám localhoston tökéletesen működik!
Hálás köszönet a segítségért! :)
re: reider
Szia Reider!
igen, ebben a php-ban nincs változtatás, mert ez az eredeti, az ITTJO mappából, mivel kiszöveggel tökéletesen működik! :)
Meglesem ezt a Request-et és szólok!
És köszönöm!
Úgynézem a choose az megy GET-el és POST-al is akkor azt mindenképpen át kell írni $_REQUEST['choose']-ra. Ebben a php-ban viszont nem nagyon látom a változásokat pl ha átírtad a LoadVars send-et POST-ra akkor ezek a sorok: $elso = $_GET['elso']; $harmadik = $_GET['harmadik']; ... mind $elso = $_POST['elso']; ... stb képpen kellene kinézniük. ha mindent átírsz $_REQUEST[] -re akkor nem kell ezekkel törődni.
Szia!
A módosítást megcsináltam a PHP-ben is! :( Az említett átfedéseknél lehet majd a gond! Itt a PHP-ből egy rész:
$tabla = ($_GET['tb_name']); //A sorrendiség $order = ($_GET['order']); switch ($_GET['choose']) { case 'a':flasholvas(); break; case 'b':flashfelvesz(); break; case 'c':flashkeszit(); break; case 'd':flashjavit(); break; case 'e':flashtorol(); break; default:flashkeszit(); } function flashfelvesz() { header('Content-Type: text/html;charset=UTF-8', 1); $elso = $_GET['elso']; $masodik = $_GET['masodik']; $harmadik = $_GET['harmadik']; $negyedik = $_GET['negyedik']; $elso = dekodolas($elso); $masodik = dekodolas($masodik); $harmadik = dekodolas($harmadik); $idopont = time(); $datum = date("Y.m.d. G:i", $idopont); $negyedik = $datum; global $connection; global $user; global $passw; $ossze = mysql_connect($connection, $user, $passw); .........
Itt történik meg a beírás a táblába, majd az eredmény a Load Vars-ban ugyanezt a php-t futtatja, csak akkor a choose változónak az olvasáshoz tartozó értéket küldöm át, amit a SWITCH kapcsol
Annak a REQUEST[]-nek utánanézek, jól hangzik nekem, de nem ismerem.
Ha flash-ben átírod a GET-et POST-ra akkor a php-ban is a POST-al küldötteket a $_POST["nev.."] tömbből kell lekérned tehát amik a var elkuld:LoadVars -al mennek át. A többi maradhat GET-ként. Ha vannak átfedések hogy egy változó egyszer GET egyszer POST-ként megy akkor ott van a $_REQUEST[""] tömb ami mindkettőt tartalmazza.
Így elvileg működnie kellene de mivel nem látom a php-t nem tudom amott mi folyik.
Szia Reider!
Szóval ez a POST-os dolog nálam nem is lesz olyan egyszerű, vagy nagyon bénán építettem fel a dolgot. Alapesetben itt beolvasás van, azt tárolom egy theURL változóba, majd jól beolvasom XML-ként az adatokat:
theURL = phpname+"?choose="+action+"&tb_name="+tb_name+"&pos="+position+"&intervallum="+intervallum+"&order="+order; xmlData.load(theURL);
Ezután fut a PHP-m, XML-t ad vissza a kiolvasott adatokból ami a flashban értelmezés után feltöltögeti az input textemet! Ezekben a textekben tudok módosítani, törölni, stb, ettől függően megy a loadvarsom valahogy így:
var eredmeny:LoadVars = new LoadVars(); eredmeny.onLoad = function(success:Boolean) { if (success) { action = "a"; xmlData.load(theURL); statusz.text = "A Felvétel sikeres volt!"; textkitolt(); } else { statusz.text = "A Felvétel sikertelen..."; } }; var elkuld:LoadVars = new LoadVars(); elkuld.elso = t1_txt.text; elkuld.masodik = t2_txt.text; elkuld.harmadik = t3_txt.text; elkuld.negyedik = t4_txt.text; elkuld.choose = "b"; elkuld.tb_name = tb_name; elkuld.sendAndLoad(phpname,eredmeny,"GET");
Majd újra beolvasok szépen, ahogy ez itt is látszik!
A lényeg, újra kell szerintem gondolnom az egészet, ettől tartottam, mert jópár száz sorocska, amit akkor terveztem újraírni, ha az AS3 már megy annyira... Kipróbáltam, hogy simán cserélgetem a GET-et POST-ra de akkor nem működött.
Azért köszönöm, de az látszik nekem ebből, hogy valahogy én voltam a béna még amikor megírtam...
Próbáld ki POST-al és ha úgy sem működik akkor gondolkodunk tovább :)
Köszi Reider!
GET-el megy a küldés, megnézem a POST-ot!
A művelet hossz a kódom jól-rosszul sikerültsége miatt lehet, ha az tart sokáig?
Annyi az egész, hogy összeszedem a változókat egy loadvars-ba, küldök plusz egy változót, hogy író, vagy olvasó fv fusson le a PHP-ban (ezt egy switch dönti el), majd kapcsolat, INSERT stb. és kész.
GET-el vagy POST-al küldöd mert GET-nél kisebb a limit POST-nál az ini-ben a post_max_size adja meg de az elég nagy. Plusz hogyha sokáig tart a művelet a php time_limit is befolyásolhatja állítani lehet azt is a set_time_limit fv-el.
Helló!
A címben le is írtam, de a lényeg:
LoadVars-nak adok input text értéket változóként, és bizonyos hosszúság (gondolom karakterszám) után nem történik meg a MySQL táblába mentés. Rövid szövegnél tökéletesen működik, illetve visszafele is, ha előre feltöltöm a táblát kiolvasni ki tudom és az input textemben megjelenik!
Tudtok segíteni?
Köszönöm, mrksky!
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.