re: peter_flash
Van, csak a neten.
http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/ActionScriptLangRefV3/
Van, csak a neten.
http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/ActionScriptLangRefV3/
Hello!
Köszi, működik.
Nagynehezen kisakkoztam hogy ha egy előző timelineon levő másik movieclipre kell hivatkoznom akkor azt így kell MovieClip(this.parent).másikszimbolum.gotoAndPlay(1). Pedig már majdnem erre is rákérdeztem.
Kár hogy nincs olyan help mint a flash 8-ban amikor le is írja a szintaxisokat példákkal.
Üdv!
Sokadik elolvasas utan arra jottem ra, hogy az is lehet, hogy te nem a "B" szimbolumbol szeretnel hivatkozni az "A" szimbolumra, hanem az "A" szimbolumbol szeretnel hivatkozni sajat magara, tehat "A"-ra..ekkor a "this" referenciat kell alkalmaznod, ami mindig az aktualis objektumra mutat..
this.gotoAndStop(1);
Amennyiben elobb ertettem jol, hogy a "B"-bol szeretnel hivatkozni az "A"-ra, vagyis arra, ahol letrehoztad a "B"-t, akkor az elobbi postomban levo kodot kell hasznalnod.
Egyebkent, hogy megertsd, ha a "B" objektumbol szeretnel hivatkozni arra az objektumra, ahol az "A"-t hoztad letre, tehat az "A" szulojere, akkor igy kellene:
MovieClip(this.parent.parent).gotoAndStop(1);
OK!
Köszi előre is ha hazamegyek kipróbálom, remélem jó lesz:)
Tehat gyakorlatilag a szulore szeretnel hivatkozni..Probald igy:
MovieClip(this.parent).gotoAndPlay(1);
"A" = egy movieclip
Ennek a 10. frame-jén létrehozok egy kulcskockát rajta egy szimbólummal "B"
elhelyezek a 10. képkockán egy kódot A.gotoAndPlay(1) és itt a hiba nem látja "A"-t
Tehát az lenne a kérdésem hogy egy szimbólum timeline-járól hogy hivatkozok, indíthatok el egy másik szimbólum timeline-ját.
Mint mondtam ha egy idősíkon van több szimbólumom akkor tudok hivatkozni rájuk.
Tehát "A" szimbólumban van egy "C" szimbólum amit lestoppolok akkor úgy indítom el hogy A.C.gotoAndPlay(1) ez műkszik az "A" idősíkon ha beírom.
Viszont ha "C" idősíkján írom azt hogy A.gotoAndPlay(1) arra kiakad.
Több kód nincs is. Elérési gondom van.
Az abszolút vagy relatív hivatkozás kilőve egyik sem oldja meg.
Masold be a kodot, ahogyan arra hivatkozol, hogy az "A" induljon el ujra! Igy latatlanban honnan tudnank, hogy mit rontasz el?:)
Sziasztok!
Mostanában kezdtem el újra flash-sel.
Az lenne a kérdésem hogy van egy szimbólumom például "A" néven amit a tizedik képkockán lestoppolok.
Ugyanebben a szimbólumban csinálok egy másik szimbólumot "B" a tizedik képkockán amire ha rákattintok elkéne indulnia az "A" movieclipnek újra.
Ehelyett azt mondja hibaüzenetként futás közben hogy hogy nem definiáltam valamilyen tulajdonságokat.
Viszont ha ugyanezen a timeline-on elhelyezek egy szimbólumot például "C" akkor arra tudok hivatkozni rendesen el tudom érni.
Mi lehet a gond?
Előre is köszi.
A beküldéshez be kell jelentkezni.