re: grizzly
A getDefinitionByName-et leszámítva pontosan így csináltam. Erre viszont nem értem, hogy miért lehet szükség. Simán a betöltött mozin (event.target.content) keresztül próbáltam elérni.
A getDefinitionByName-et leszámítva pontosan így csináltam. Erre viszont nem értem, hogy miért lehet szükség. Simán a betöltött mozin (event.target.content) keresztül próbáltam elérni.
re: aaatom
Ugy probalod, hogy az fla Library-jaba importalod, majd linkage, betoltod az swf-et, es a getDefinitionByName-el megkapott osztalyt peldanyositod? Ha nem tudod mirol beszelek akkor leirom reszletesebben
Sziasztok!
Egy swf fájlban elhelyezek egy Font objektumot azzal a céllal, hogy ezt mozit betöltöm különböző swf fájlokba, és használom a mozi betűkészletét. Nyilván erre azért van szükségem, mert nem szeretném, hogy minden egyes moziban "feleslegesen" foglaljon ugyanaz a betűkészlet 40-50 kb-ot. A problémám ott kezdődik, hogy nem ismeri fel, úgy sem, ha a betöltött mozin belül helyezem el a tartalmat. Egyáltalán lehetséges az ilyen, vagy abszolút rossz úton járok? Egyéb ötlet, tanács?
Előre is köszönettel:
Tomi
re: kp
megcsinalhatod ugy is, hogy elmented a content-et egy valtozoba (nem lokalisba hanem a fuggvenyen kivul;
var contentMC:MovieClip; function onLoadComplete(e:Event):void{ contentMC = e.currentTarget.content; blank.addChild(contentMC); } majd contentMC.c - vel elered a "c" mc-t ami a betoltott swf-en belul van majd var mc = blank.getChildByName('').getChildByName('c');
alapvetoen az kulonbozik as3ban hogy mig 2ben ha hozzaadsz egy mc-hez egy masikat gyerekkent, akkor ott valtozoja is lesz, itt ilyen nincs, errol neked kell gondoskodnod. Kivetel amikor timeline-on pakolgatsz, mert akkor alapbeallitasnal magatol letrehozza a valtozoneveket.
Igen ez csak akkor működik, ha közvetlenül csak azt az mc-t adom stage-hez, nem pedig magát az egész swf-et. Tehát a lenti kódnál
blank.addChild(e.currentTarget.content)
helyett
blank.addChild(e.currentTarget.content.mcneve)
parancsot használok akkor később a getChildByName-mel el tudom érni az swf-et:
var mc = blank.getChildByName('c'); //a 'c' instance nevet még a betöltendő swf-ben adtam meg, //ahol a c nevű moziklip a stage-en van, nem pedig a libraryban mc.apha = .5;
ellenkező esetben egy hibát kapok vissza:
Error #1009: Cannot access a property or method of a null object reference.
Próbáltam így is:
var mc:MovieClip = e.currentTarget.content as MovieClip; mc.name = 'a_betoltott_cucc_uj_neve'; blank.addChild(mc);
de ekkor másik hibát kapok:
Error #2078: The name property of a Timeline-placed object cannot be modified.
Szóval most egyenlőre marad a korábbi megoldás, amit belinkeltem...
Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire nehézkes...
ezt surun hasznalom, flex alapu projekteknel jon jol, de sztem ahhoz ami neked kell erre nincs szukseg
ha mar adtal neki nevet akkor nem kell megegyszer. ahogy alcyone mondta
black.getChildByName("amitadtalnekinevet")
Hát végül így oldottam meg, nem tudom van-e szebb/jobb megoldás...
http://newmovieclip.wordpress.com/2007/08/23/access-load-library-assets-from-another-swf-in-flash-cs3/
re: vizoli
Természetesen próbáltam már. Eredmény:
Error #2078: The name property of a Timeline-placed object cannot be modified.
Bár lehet én rontok el valamit...
var loader:Loader = new Loader(); loader.contentLoaderInfo.addEventListener(Event.COMPLETE,onLoadComplete); loader.load(new URLRequest("b.swf")); function onLoadComplete(e:Event):void{ var b:MovieClip = e.currentTarget.content; b.name = 'b_movie'; blank.addChild(b); }
Utananeztel annak, amit mondtam?:)
El kell nevvel latnod a betoltott swf-et, hogy utana hivatkozhass ra. Egyebkent getChaldAt()-el is tudnal hivatkozni ra, ha nem nevezned el, de inkabb adj neki .name tulajdonsagot es getChildByName("amit adtal neki").
az e.currentTarget.content.mc1 egészen addig jó, míg nem adom hozzá addChild-dal container mc-hez. Az e.currentTarget.content.mc1-gyel ugye az onLoadComplete függvényen belül érem el. Onnantól kezdve, amint hozzáadom a blank mc-hez(blank.addChild(e.currentTarget.content), már undefined-et dob vissza, a blank.mc1-re (mert ugye ez lenne a logikus elérése nem?
Kilistázva az objektumokat azt látom viszont, hogy "blank.instance5.mc1". Azonban ha így próbálom meg elérni, akkor "Error #1010: A term is undefined and has no properties." hibát kapok.
az e.currentTarget.content.mc1 nem jo?
Szia! :)
Tobbfelekeppen lehet..nezz utana a .name tulajdonsagnak es a getChildByName() metodusnak!
Sziasztok!
Egy látszólag zsír egyszerű problémába futottam bele, de egyszerűen sehogy sem jövök rá, hogy mi lehet a megoldás. Adott a következő helyzet:
Van két darab swf-em (legyen "a.swf" és "b.swf"). A "b.swf"-ben van egy pár darab MovieClip (legyenek: "mc1" és "mc2"). A "b.swf"-et betöltöm az "a.swf" "blank" nevű üres mc-jébe az alábbi hasonló kód segítségével:
var loader:Loader = new Loader(); loader.contentLoaderInfo.addEventListener(Event.COMPLETE,onLoadComplete); loader.load(new URLRequest("b.swf")); function onLoadComplete(e:Event):void{ blank.addChild(e.currentTarget.content); }
A kérdés egyszerű: hogy a rákba érem el "a.swf"-ből az "mc1" nevű mc-t, ami a betöltött "b.swf"-ben található.
Eddig főleg AS2-t használtam, de hallgatva az idők szavára, most próbálok áttérni AS3-ra, s bár szégyen rám nézve, de az ilyen alapvető dolgok kifognak rajtam...:)
A beküldéshez be kell jelentkezni.