Germo nagyon látványos megoldás
de azért talán egyszerűbb a kerület shape-eket gombokká alakítani, ahogy apapp is javasolta :)
Germo nagyon látványos megoldás
de azért talán egyszerűbb a kerület shape-eket gombokká alakítani, ahogy apapp is javasolta :)
Én is szembesültem egy hasonló problémával. Úgy oldottam meg, hogy csináltam egy bitmappet (ami nem látszik soha de a mérete akkora, amekkora a képernyőn megjelenített térképé), ahol a különböző területeket a sorszámukkal töltöttem fel. A határ vonalakat pedig sárgával. Ez akkor alkalmazható jól, ha nincs több mint 256 terület. Bp kerületeinél ez pont oké.
A látható térképre csak egy mouse figyelést kell rákötni. A kapott mouseX, mouseY koordinátákat szerint értéket a bitmapről leolvasva megkapod a kerülte számát.
Ha a visszakapott szám nagy (volt benne sárga szin) akkor azt a klikket nem értékeled.
A határvonalakra megléte azért fontos, mert hiányukba, a két kék határán valószínűleg egy harmadik kéket, azaz egy másik kerületet kapnál vissza és emiatt ugrálna a kurzor.
(Nem árt Flash verziót írni ha segítséget kérsz, habár ehhez nem kell). Miért fedik a gombok egymást? Ha a kerületeket külön-külön kijelölve gombokká alakítod és az HIT állapot megegyezik a kerület alakjával akkor nem lehet gond..valahol itt keresd a problémát.
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy budapest térképet csinálok ami kerületekre van felosztva. Minden kerület egy gomb lenne melyre rákattintva egy infó jön ki az adott kerületről. A probléma a következő mivel minden kerület egy gomb így a kerületek fedik egymást, ha az egyik fentebb lévő layer takarja a mésikat akkor nem tudok az alatta lévőre rámenni az egérrel mert nem azt jelöli ki.
link (hogy érthetőbb legyen az egész):
http://www.musicshopband.atw.hu/
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.