re: Reider local útvonal végén nincs... én is erre gondoltam először... nem vagyok benne biztos, de mintha azóta lenne, mióta Win7 alatt dolgozok... szerintetek lehet ezzel összefüggésben? ( win7pro 64bit-en esetleg dolgozik valaki? )
re: Reider local útvonal végén nincs... én is erre gondoltam először... nem vagyok benne biztos, de mintha azóta lenne, mióta Win7 alatt dolgozok... szerintetek lehet ezzel összefüggésben? ( win7pro 64bit-en esetleg dolgozik valaki? )
re: berry
Nem lehet, hogy amikor megadod a local útvonalat raksz a végére egy '/' -t ?
Ez erdekes :) Nekem nem tesz duplat. Valami bug lehet szerintem..
Az mitől van, hogy mikor flash builderből tesztelek egy projektet, akkor a root mappa végére 2 db /-t tesz: pl: http://mylocalhostname//main.html?debug=true :)
re: tenegri
ÓÓ... fantasztikus... működik is... köszönöm!! :)
Használd a debuggert. Amikor az item renderer data tulajdonsága értéket kap a drag&drop kezdetén, az item renderer objektum még nincs inicializálódva, így A, B és l is üres. A data setterben ellenőrizd az initialized tulajdonság értékét A, B és l használata előtt, s persze arról is gondoskodj, hogy pl. creationComplete-nél lefusson az A-val, B-vel és l-lel kapcsolatos kódrész (ami most a data setteren belül van).
Hello! Korábban már volt róla szó, hogy egy datagriden belül a drag&drop hibát okoz, ha itemrenderer van benne... most elkészítettem egy kis anyagot, ahol ez megtekinthető.
hibaüzenet: "TypeError: Error #1009: Cannot access a property or method of a null object reference...."
ITT VAN: http://www.mrxxl.hu/drag/
FORRÁS: http://www.mrxxl.hu/drag/srcview/index.html
Tettem bele egy checkboxot, amivel kikapcsolható az itemrendereres oszlop és akkor működik hiba nélkül a dragdrop ... külön érdekesség, hogy ha egyszer kikapcsolva drgadrop volt utána már az itemrenderer visszakapcsolása után is megy... :)
Ha valakinek van javaslata hogy mi lehet a gond, az kérem ossza meg velem...
Ez a PMD nagyon jo cucc, mindenkinek ajanlom kiprobalni aki kicsit is komolyabban fejleszt Flex-ben.
Akinek pedig szinten nem mukodne rogton mint ahogy nekem sem (mert whitespace van a projekt nevben), annak:
http://forums.adobe.com/thread/717878?tstart=0
re: grizzly
Van PMD-ről egy vieó is azt lefelejtettem:
http://www.youtube.com/watch?v=hZnqKkJIXXo
Na ezek hasznosak, koszi!
A nem használt kódok stb erre kipróbálhatod a Flex PMD-t
http://opensource.adobe.com/wiki/display/flexpmd/FlexPMD
Ez aztán mindent ki fog elemezni még ha egy kommentet nem szépen formázol azt is kiírja :D (na jó azt azért nem)
Custom Warning lehetosegrol en meg nem hallottam.
A masodik kerdesednel te a metrikakat kerdezed. Guglin erdemes korulnezned a pluginok utan (biztos van tobb), kulcsszavak: "metrics in eclipse". Regen hasznaltam meg a Checklipse plugint, az is hasznos lehet!
Flash builder / Eclipse kerdes:
Nem tudja valaki hogy lehet-e valahogy testreszabni ezt a platformot?
Ilyen otleteim vannak, de nem talalok ra megoldast:
- sajat warning-ok irasa (pl ha nem hasznalok egy private valtozot azt irja ki warningba)
- sajat statisztikak keszitese, pl hany osztaly, kodsor van 1 projekt forrasaban osszesen
Talaltam egy erdekes hibat, bar mivel kiprobalva Flash CS5-ben is fenall, valoszinuleg megsem bug.
Errol van szo:
var mc:MovieClip; var xml:XML = <ro><c></c><c></c></ro>; mc = xml.child("c");
A bajom az, hogy erre nem kapok forditasi csak futasi hibat, pedig mc MovieClip tipusu, az XML osztaly child metodusa pedig XMLList objektumot ad vissza...valakinek otlete hogy ez miert lehet?
re: grizzly Összepakolok majd egy külön projektbe egy ilyesmit, hátha rájövök mi a hiba... és majd akkor azt feltolom valahova.
fel tudsz tolteni egy forrast (akar egy olyat amiben csak ez van) ?
Nem hasznaltam meg ezeket a dolgokat flexben de erdekel mi lehet a gond, tehat a typeCombo lesz null ugye?
Sziasztok! Senkinek semmi ötlete?
Az itemrendereben így kezelem az adatokat:
override public function set data(value:Object):void { super.data = value; if (value != null) { typeCombo.selectedItem = value.option1; } }
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy adott egy DataGrid, amiben az egyik oszlopban egy ComboBox (ItemRendererrel külön komponens fájlban) ... minden szép és jó... működik is... egész addig amíg drag and drop-al nem akarok sorokat rendezni... ekkor ugyanis elszáll: "Cannot access a property or method of a null object reference."
Olyan mintha a komponensemben lévő ComboBox nem létezne drag közben .... itemrenderer nélkül szépen megy a drag&drop ... :(
Nem bírok rájönni hol lehet a gond... :(
re: vizoli
Ertem koszi! Engem csak zavar, hogy ilyen alap dolgokkal is gond van..
Regen en is mokaztam standalone flash playerrel, gyakorlatilag random volt, hogy eppen van e kedve debuggolni vagy nincs, tehat sima flex alkalmazast en mindig browserben debuggolok..
Chrome-ot hasznalj szerintem, messze a leggyorsabb a projekt inditasanal.
Ti tudtok debuggolni standalone player-ben? Eleve az furcsa, hogy mig Flex-ben lehetett kulon debug es run file-t beallitani (pl debuggolni a browserben, futtatni a standalone swf file-t), most ez a lehetoseg nincs meg, ha a projekt properties resznel megnezem a run/debug settings-t..
A nagyobb gond viszont, hogy en inkabb a standalone player-t szeretem futtatni mert gyorsabban elindul mintha a browser indulna el, viszont eleinte nem akarta ugy debuggolni a mozit:
"Flash Builder cannot locate the required debugger version of Adobe Flash Player ..."
Ezt sikerult elintezni ugy, hogy jobb klikkeltem egy swf-en es beallitottam hogy az ilyen tipusu fajlokat mindig a debugger player-rel nyissa meg, igy mar mukodik. Viszont igy akkor is a debug player-t inditja, ha csak siman futtatom az alkalmazast. Tenyleg ilyen lehetetlen lenne, hogy ha Run-ra megyek akkor a sima flash player-rel inditsa, ha meg debug-ra akkor a debuggerrel?
A Flash Player-t egyebkent a Flash CS5 / Player-s mappaban hasznalja, ami meg azert furcsa, mert mi van ha nincs FlashCS5-om? Vagy ha uninstallalom?
re: vizoli Szia! KÖSZI! ... már megy is a nyomtatás... közben kipróbáltam az AlivePDF-et is... azzal pedig PDF-be lehet menteni... és ez is egy jó megoldásnak tűnik... így legalább lementhető az anyag nem csak nyomtatható... :)
A FlexPrintJob osztalyt hasznalhatod, vagy akar a Flash-ben ismert PrintJob-ot is.
En google-n kezdenem, illetve a doksi ehhez kapcsolod osztalyainal. Meg annyi, hogy ne papirra nyomtatgass amikor tesztelsz, hanem file-ba, akkor nagy baj nem lesz:)
Zárolt topik, további üzenetek írása nem lehetséges.