re: vizoli
Rendben, köszönöm szépen, megpróbálkozom vele!
Rendben, köszönöm szépen, megpróbálkozom vele!
re: mrbocee
Szerintem erthetoen leirtam, hogy mihez rendeld hozza az esemenyt es mit vizsgalj benne, olvasd el ujra, hatha.. :)
Azt, hogy az eger eppen valamelyik objektum felett van e, azt hitTest()-el tudod vizsgalni, az eger poziciojat pedig az _xmouse, _ymouse tudod lekerni.
Értem. Pontosabban értem, amit mondasz, csak nem tudom hogy oldjam meg.
Hova kellene hozzárendelnem pontosan az onRelease eseményt? Magára az mc-re írjam meg, ami az alap scene-en található, ne bele? (mert ugye most ott van)
Amit viszont abszolút nem tudok hogy kell, az az, hogy hogy vizsgálom meg, melyik gomb felett van az egér? Nem csináltam még soha ilyet, így nem tudom, csak tippelek: Valami olyasmi, hogy az egér kurzor koordinátáit nézem és ha egy adott területen van, akkor történik az A esemény, ha másik adott területen, akkor a B, és így tovább? Ha így jó is lenne, egyelőre nincs ötletem, hogy kellene megoldani, ha nem jó, akkor nem tudom mit kellene csinálni.
re: mrbocee
Tehat arrol van szo, hogy van egy mc-d, ami "mogott" vannak gombok. Az mc-den van over esemeny, ezert nem mukodnek a gombjaid onRelease metodusai.
Egy megoldas lehet, hogy a kulso mc-hez rendeled hozza az onRelease esemenyt es megvizsgalod abban, hogy az eger eppen valamelyik gomb felett van e es ha igen, akkor azokat a muveleteket hajtod vegre a gombodon, amit egyebkent a gomb onRelease esemenyenel hajtanal vegre.
Sziasztok!
Van egy MovieClipem egy kinyíló kapuról, ami a következőképen működik:
1. Megjelenik a zárt kapu.
2. Ráviszem az egeret, kinyílik és úgy marad, amíg rajta van az egér.
3. Leviszem róla az egeret visszajátszódik az egész (tehát bezárul a kapu).
Az mc scriptje:
stop(); this.onEnterFrame = function() { if (rewind == true) { prevFrame(); } }; this.onRollOver = function() { rewind = false; play(); }; this.onRollOut = function() { rewind = true; };
Valamint az utolsó frame-n egy stop(); (ha kinyílt a kapu maradjon is úgy).
Volt még egy ilyen esemény is:
this.onRelease = function() { getURL("weblap.html"); };
Ezt kitöröltem, mert ehelyett most azt szeretné az illető, hogy ha kinyílt a kapu jelenjen meg 3 gomb, ami 3 különböző weblapot nyit meg.
A következő a problémám: A gombok meg is jelennek viszont nem reagálnak. Gondolom ez a MovieClip onRollOver eseménye miatt lehet, emiatt nem lehet aktív az mc tartalma (ez csak tipp), de nem tudom hogyan lehetne kiküszöbölni.
Tehát az lenne a kérésem/kérdésem, hogy hogy lehetne megoldani azt, hogy ha kinyílt a kapu és megjelentek a gombok rájuk lehessen kattintani, viszont ha nem kattint, leviszi az egeret róla, akkor záródjon be.
Flash 8-ban próbálkozom, mert azzal kezdtem el és már nem akartam áttérni egy újabb verzióra fejlesztés közben.
Előre is köszönöm a segítséget!
-MrBocee
A beküldéshez be kell jelentkezni.