Amennyiben nem a flash bénázik, úgy lehetséges, hogy a txt file alapkódolása változik?
Melyik kódot tegyem fel ide ahhoz, hogy megnézd, mi lehet a hiba?
Biztos, hogy nem másik txt-ből olvassa a darabszámot, ugyanis csak egy txt file van...
Amennyiben nem a flash bénázik, úgy lehetséges, hogy a txt file alapkódolása változik?
Melyik kódot tegyem fel ide ahhoz, hogy megnézd, mi lehet a hiba?
Biztos, hogy nem másik txt-ből olvassa a darabszámot, ugyanis csak egy txt file van...
A flash nem hiszem hogy benazik, az is eleg furcsa lenne hogy egyszer megy egyszer meg nem. egy geprol irva ekezetes hozzaszolast egyszer mukodik, egyszer meg nem ?
Ures a txt es 2 uzenetet lat? Nem lehet hogy masik txt-bol olvasol mint gondolod? Itt valami nem stimmel, es ennyibol nehez megallapitani mi is az.
Sziasztok!
Azért fordulok hozzátok, mert készítettem Flashben (AS2) egy - az itt, az swf.hu-n található segédlet alapján - egy txt alapú php vendégkönyvet, és két fő probléma adódott ezzel kapcsolatban.
Az első (és súlyosabb):
Nagyjából gond nélkül működik, azaz hozzászólást lehet beleírni, gyönyörűen letárolja, és frissítéskor be is tölti, azonban sok esetben mintha elfelejtené használni az utf-8 karakterkódolást, a szokásos krixkraxokat jeleníti meg az ékezetes betűk helyett.
Ez abszolút rapszodikus, ugyanis hol rendesen kódolja, hol rosszul, a letárolt fájlok néha jól, sokszor rosszul töltődnek be, nem tudtam megállapítani mitől függ.
Megnéztem mindkét esetben az általa bővített txt file-t, és néha eleve rossz kódolással írja be a txt-be, ugyanakkor amikor a txt-ben megfelelően van kódolva, sok esetben rosszul olvassa be a flash.
Éppen ezért arra gondoltam, valószínűleg a flash bénázik.
Próbáltam a System.useCodepage = true opciót is. Azt is kiröhögte.
Tudnátok segíteni, mi lehet az oka?
A másik:
Ha még teljesen üres a txt, akkor is bátran kiírja, hogy 2 üzenet van a vendégkönyvben. Ez mondjuk kevésbé izgat, legfeljebb leveszem ezt a szöveget.
Szétnéztem a neten, de maximum csak a php-s e-mail küldés rossz karakterkódolására bukkantam, erre sehol.
A beküldéshez be kell jelentkezni.