re: vizoli
ok, köszönöm szépen
ok, köszönöm szépen
re: vadlevente
onRelease metodus helyett hozzaadsz egy CLICK esemenyt a gombodhoz ( gomb.addEventListener(MouseEvent.CLICK, fgv_ami_lefut_click_esemenyre) ), attachMovie() helyett peldanyositod a libraryban levo objektumot ( var alakzat:Alakzat = new Alakzat() ), amit hozzaadsz a DisplayList-hez ( addChild(alakzat) ), majd a beallitod a width es height, vagy scaleX es scaleY tulajdonsagait!
Az alap dolgokat innen tanuld meg, maskulonben nehez lesz neked segiteni a forumon!
bocs, ezt elfelejtettem
Én mindig as3 ban dolgozok, tehát én másról sosem kérek segítséget.
ugyanezt le tudnád írni as3-ban vagy a parancsok ebben az esetben ugyanazok, mint as2ben?mert akkor egyedül is elboldogulok
re: vadlevente
Kerlek maskor ird oda, hogy milyen nyelven (AS2, AS3) kered a segitseget!
AS2:
Az alakzatodat tedd bele egy MovieClip-be, majd a gombhoz rendelj onRelease metodust, amiben attachMovie()-val a libraryban levo alakzatot tartalmazo MC-bol kiteszel egy peldanyt a szinpadra, majd allitsd be az igy kitett mc-nek a _width es _height, vagy _scaleX es _scaleY tulajdonsagait!
Az lenne a kérdésem, hogyha azt szeretném csinálni, hogy van két alakzat a színpadon, amik különbözően néznek ki, és valamelyikre rákattintok, akkor egy ugyanolyan alakzat, csak kisebben jelenki meg a színpad alján. úgy mint amikor egy játéknál kiválasztod a karaktert(ha értitek)
előre is kösz
A beküldéshez be kell jelentkezni.