. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK ActionScript alapok

JPEG képek betöltése százalék és Kbyte kijelzéssel
  feltöltve: 2003.11.05 | szerző: Ducky | olvasva: 29903 alkalommal

   
 

Az ActrionScript rész

9. LÉPÉS: Most jöhetnek a gombokra írt ActionScriptek. Mindhárom gombra ugyanazt a kódot írjuk, mindössze a betöltendő képek nevei fognak változni. Csak az első gomb utasítását írom most ide, a többiben pedig át kell javítani a kép nevét.

on (release) {
     loadmc.loadMovie("kep1.jpg");
}

10. LÉPÉS: Miután a három gomb kész, jelöljük ki a 'loader' mc-t, nyissuk meg az Action palettát és object action-ként írjuk be a következő kódot :

onClipEvent (enterFrame) {
     prci = _root.loadmc.getBytesLoaded()/_root.loadmc.getBytesTotal()*100;
     lb_mc._xscale = prci;
     percent.text = int(prci)+" %";
     total.text = Math.round(_root.loadmc.getBytesTotal()/1024*100)/100+" Kb";
     loaded.text = Math.round(_root.loadmc.getBytesLoaded()/1024*100)/100+" Kb";
    
     if (prci == 100) {
          this._visible = 0;
          } else {
          this._visible = 1;
     }
}

Aki kíváncsi a fenti kód magyarázatára - olvassa el itt, részletesen leírtuk a segédlet első részében. Mint azt majd látni fogod csak a feltétel és az általa végrehajtott utasítás változott meg és természetesen a hivatkozás, ami most nem _root hanem _root.loadmc.

Az alábbi példában ki is lehet próbálni a kész programot. Természetesen ha egy kép már egyszer betöltődött akkor onnantól az internet-temp -ből fog megjelenni, így a preloader nem jelenik meg. Ha kitöröljük az internet-temp -ből a képeket akkor újra le kell töltenie a böngészőnek a képeket tehát a preloader újra feltűnik.Remélem tudtam segíteni azoknak akik most kezdik ízlelgetni a flash programozást. Mindenkinek jó munkát. Ha nem érthető a leírás töltsd le az FLA-t.

 
   
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .