. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .
 
 
SEGÉDLETEK Flex

Button komponens használata 1 rész (Flex)
  feltöltve: 2008.04.07 | szerző: Ducky | olvasva: 1083 alkalommal

     
 

Gomb készítése ikonnal

Jöhet a következő gomb elkészítése, amiben már egy kis ikont is elhelyezünk. A már megismert módon húzzunk egy új gombot az előző alá, kihagyva egy kis helyet alatta. Mielőtt megadnánk ennek az új gombnak a tulajdonságait, készítsünk egy mappát, amiben a képeket tároljuk. Bal oldalt nyissuk meg a Flex navigator panelt. Ha nem elérhető, akkor a Window / Flex navigator menüponttal érhetjük el. Válasszuk ki a ButtonKezelesek projectet és nyissuk meg. Új mappát létrehozhatunk úgy, hogy kijelöljük a ButtonKezelesek mappát, majd rákattintunk a jobb egérgombbal. A megjelenő menüben válasszuk a New / Folder menüpontot.

Kép 7

A megjelenő ablakban így már nem kell külön kijelölni azt a mappát amiben az új könyvtár létrejön. Alul a Folder name mezőben adjuk meg az új mappa nevét, legyen embed-images. Ha megvan, akkor nyomjuk le a Finish gombot és létrejön az új mappa. A projecten belül érdemes szétválogatni az egyes csoportokat, például a beágyazott elemeket, betöltött képeket, videókat, stb.

Kép 8

Az embed-images mappába másoljunk be egy kis gif képet, például egy kisebb 22*22-es logót, vagy ikont, képet, valami hasonlót. A kép lehet jpg, png vagy más képfájl. A példában egy Adobe logót használunk.

Kép 9

Most pedig adjuk meg végre a gomb tulajdonságait. Az ID mezőben adjuk meg a gomb azonosítóját, a Label mezőben a feliratot, majd az Icon mezőben a gombhoz tartozó ikont. Ez abból áll, hogy a mező mellett rákattintunk a kis tallózás ikonra és a megjelenő tallózó ablakban kiválasztjuk az embed-images mappában elhelyezett ikonunkat. A Flex szépen elhelyezi egy beágyazásban, azaz @Embed(source='../embed-images/ikon1.gif') formában fog megjelenni a mezőben és nem csak simán az elérés. Ez azért van, mert ezt a képfájlt beágyazza, bele építi a Flex a mozinkba.

Kép 10

Mentsük el az mxml fájl, majd a már megismert módon teszteljük. Most már két gomb fog megjelenni a kész moziban és a most elkészített gombunkban ott lesz a megadott ikon.

 
     
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .