. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK Bemutató:szoftver

DeFlash 1.1 - Swf decompiler
  feltöltve: 2003.10.14 | szerző: Ducky | olvasva: 2570 alkalommal

 
 

Egy újabb swf boncolgató program jelent meg a piacon, a neve De Flash. Ez még csak egy első generációs progi, így nem kell csúcsteljesítményt várni tőle. Ami engem igazából elkápráztatott, az az ára volt, mindössze 12 USD a full verzió. A terjesztési programban résztvevők copy-nként 0.25-1 USD-ig kaphatnak terjesztési díjat. Kinek ne keltené fel az érdeklődését egy ilyen kis progi, amikor minden hasonló kategóriájú termék a sokszorosába kerül. Lássuk mire is képes.

A program elindításakor egy teljesen barátságos hétköznapi windows alapú kezelő felületet kapunk kézbe. Minden értelemszerű, könnyen kezelhető és jól látható, persze ezt a néhány opciót nehéz is lett volna rosszul elrendezni.

Mindössze annyi a teendőnk, hogy a file menedzserből kiválasztjuk az swf file-t és rákattintunk. A jobb oldali böngésző részben megjelennek az swf file összetevői, úgymint: image, sound, sprite, button, frame, action.. stb. Ezeket tételesen is ki lehet listázni. A listában kipipáljuk, hogy mi kell és megnyomjuk az export gombot. A kiválasztott elemeket a megfelelő formátumban (swf, txt) kapjuk vissza a kijelölt könyvtárban.

A középső panel részen tudjuk megnézni az aktuális elemeket és az ott található actionokat egyaránt. Az action scripteket txt formátumban lehet kimenteni, amit egy ügyes mozdulattal .as-re átnevezve azonnal be include-olhatóak a flash-be. A hangokat wav, mp3 vagy swf formában nyerjük vissza, a képeket jpg, bmp és swf kiterjesztéssel exportálhatjuk.

Windows 95, 98, 2000 és xp rendszerek alatt egyaránt tesztelt és működik. Kezeli az swf 4, 5, 6 verziókat. Kezeli a tömöritett és védett swf file-okat is, kinyer minden tartalmat és különálló folderekbe menti a tisztább szervezéshez. Kinyer minden actionscriptet külön. Lehetőség az swf bemutatás háttérszínének megváltoztatására a jobb láthatóságért. Minden frame main timeline-ként jelenik meg. Nem kell installálni és a program mindössze 330kB. A kezelő felületen a böngésző ablakok állíthatóak, igény szerint ki-be kapcsolhatóak.

Nos körülbelül ennyi a tudása és a lehetősége ennek a kis programnak. Mivel ez az első fizetős verzió, így valószínűleg a FEJLESZTŐK nem érik be ennyivel és tovább lépnek. Javaslom ezt a programot mindenkinek, aki szereti a hasonló alkalmazásokat és nem akar vagyonokat költeni licenszekre. Mindenkinek jó boncolgatást ;)

   

 
 
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .