. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK Bemutató:szoftver

Flash Capture 1.5 (Dreamingsoft)
  feltöltve: 2003.10.14 | szerző: papp | olvasva: 1759 alkalommal

   
 

Biztosan mindenkivel előfordult, hogy böngészés közben találkozott olyan Fash animációkkal, játékokkal, melyeket jó lett volna félretenni, megőrizni. Sajnos az .swf fájlokat nem olyan egyszerű elmenteni mint például a GIF és JPEG képeket. A jobb-egérgombra felbukkanó flash player menüjében ugyanis nincs "Save Flash As" menüpont. Marad hát a turkálás a Temporary Internet Files könyvtárban a rengeteg cache-elt fájl között ... Szerencsére több kis program is létezik a probléma megoldására, például az SWF Media Browser és a Flash Hunter (freeware), melyekről további információ az Swftools.com-on érhető el. Most azonban a Flash Capture-t fogom bemutatni, mely szerintem kiemelkedik a mezőnyből.

Először is töltsd le a próbaverziót az Swftools.com -ről (fenti link) és telepítsd. Telepítés után a szoftvert hiába próbálod elindítani, semmi nyoma... Ez azért van, mert az Internet Explorer kezelőfelületébe integrálódik és remek kis funkciókkal bővíti ki a böngészőt. Nézzük mik is ezek a funkciók, indítsd el az Explorert és nyiss meg egy oldalt ahol valami Flash is van (pl. Swf.hu :) )

Az első dolog ami szermbetűnhet, hogy a Flash fájlok jobb-felső sarkában egy kis ikon jelenik meg (floating toolbar) amikor az egérmutatót föléjük visszük. Ez a Flash Capture menüje és egyúttal jelzi, hogy Flash fájllal van dolgod:

Kattints az ikonra és máris egy csomó kellemes opció közül válogathatsz kedvedre. Lássuk:

Save Flash As - Flash fájl elmentése tetszőleges könyvtárba
Save Flash To - Flash fájl elmentése és rendszerezése az általad létrehozott könyvtárakba
Save Snapshot As - JPG, vagy PNG formátumban elmentheted az animáció aktuális képkockáját

Save Snapshot To Clipboard - A vágolapra menti az animáció aktuális képkockáját
E-mail Flash - Ez egy kellemes opció - megnyitja a levelezőprogramodat a csatolt Flash-el

Az Options menüpontban néhány beállítás található, nézzük akkor most ezeket...

 
   
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .