. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK Bemutató:szoftver

A WildForm Flix PRO 4 videó konvertáló bemutatása
  feltöltve: 2004.08.06 | szerző: Ducky | olvasva: 2440 alkalommal

       
 

Bizonyára mindenki került már olyan helyzetbe, hogy audió, videó vagy image fájlokat szeretett volna swf formába konvertálni gyorsan, jó minőségben és szerkeszthetően. Vektorgrafikus képeket konvertálni a meglévő jpg, gif, stb.. állományokból az általunk meghatározott minőségben és formában. Ennek a problémának az orvoslásában lesz segítségünkre a Wildform új programja, a Flix Pro 4.

bben a professzionális, könnyen kezelhető swf konverter programban számos különböző videó, audio és képi állományt tudunk feldolgozni. A Flix Pro 4-es programba a következő kiterjesztésű állományokat lehet beimportálni : *.wav, *.mov, *.avi, *.qt, *.mp4, *.dv, *.jpg, *.jpe, *.jpeg, *.gif, *.png, *.bmp, *.mpeg, *.mpg, *.mpe, *.mp3, *.mp2, *.mpa, *.wma, *.wmv, *.asf
Ezeket a fájl formátumokat dolgozhatjuk fel a programban, beállítási és paraméterezési lehetőségek során keresztül készítve el a tetszőleges swf fájlunkat.

Mielőtt belefognánk a program megismerésébe, nézzük meg az alapvető újdonságokat, amiket az előző verzióhoz képest tapasztalhatunk. A Flix Pro egyik új lehetősége az új FLV output. Lehetőségünk van arra, hogy az általunk szerkesztett anyagokat flash FLV formátumban mentsük el. Az FLV formátumot Flash MX 2004-ben 7-es playerrel közvetlenül be lehet tölteni és le lehet játszani, akár videó, audió vagy image fájlról van szó. Flash MX-ben 6-os playerrel ezt csak Flash Communication Server-en keresztül lehet megoldani. Ha FLV-ben szeretnénk elmenteni a szerkesztett anyagot, akkor a File menüpont alatt az export options beállítási részben jelöljük ki az MX FLV lehetőséget a lenti képen látható módon.

A meglévő, már kész FLV fájlokhoz készíthetünk preloadert, és lejátszó, kezelő felületet is. Azt az opciót a főmenü View/Create Player menüpontja alatt tudjuk elérni. A megjelenő ablakban válasszuk ki a Existing SWF/FLV opciót és a lenti képen látható módon beállíthatjuk a preloader tulajdonságait, miután megadtuk az FLV fájl elérését. A bal oldali menüben láthatjuk a választható kész playereket, amiket hozzárendelhetünk az FLV-hez. Így a program létrehoz egy swf-et, ami tartalmazza a playert, betölti és megjeleníti az FLW-t (7-es player). Ez lehetővé teszi számunkra, hogy egy meglévő FLV fájlt a flash editor megnyitása nélkül megjeleníthetővé tegyünk, a playert beágyazhatjuk html-be is.

Lehetőségünk van arra is, hogy az FLV fájlból projectorokat készítsünk, Windows, Mac és Linux alá egyaránt. A linuxos projectort először én is kétkedve fogadtam, de legnagyobb megelégedésemre tökéletesen működik. Ezt a panel alsó beállításaiban tudjuk megadni.

Továbbfejlesztett lehetőség a video preview ablak, amiben nyomonkövethetjük a szerkesztett videó anyagot vizuálisan. A szerkesztés közben a különböző szűrőkön kívül meghatározhatjuk azt is, hogy a videó anyagnak mekkora részét szeretnénk swf/flv formába konvertálni. Ezt megadhatjuk idő paraméterekben is, de akár vizuálisan is beállíthatjuk az alsó idősávon.

Mint azt már említettük, jelentős előrelépés a Linux projector készítése. Ezen kívül lehetőségünk van arra is, hogy képernyőkímélőt (screensaver) készítsünk a szerkesztett anyagokból. Az első frame tartalmából akár jpg képet is menthetünk el. Az audió anyagokat wav és mp3 formában egyaránt kimenthetjük.

 
       
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .