. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK Bemutató:szoftver

Glow v2 - Flash animációk/alkamazások a Desktopon
  feltöltve: 2005.02.06 | szerző: Ducky | olvasva: 3890 alkalommal

   
 

A Glow alkalmazással Windows aktív desktop tapétát készíthetünk Macromedia Flash (swf) file-okból vagy kész html fájlokból. Személyes és kereskedelmi célokra is alkalmazható. A Glow v2 képes összeállítani egy teljesen kosztümizált setup file-t az active Desktop-hoz, és az egyedi fejlesztésű Dual Format Engine támogatja mind az swf, mind a html input file-okat. Továbbá magában foglal több, mint 150 Zinc v2 FSCommand-ot, ezzel lehetséges file-ok írása, olvasása, szerver file-ok letöltése és csatlakozás egy lokális hozzáférésű adatbázishoz.

Újdonságok, lehetőségek:

A Glow v2 új képességei nagyobb termelékenységet, hatékonyságot és több lehetőséget szolgáltatnak az swf és html bázisú aktív desktop-ok generálásához.

A Glow v2 támogatja mind a Macromedia Flash formátumot (swf) az interaktív, gazdag média desktop-hoz, mind pedig a html oldalakat a statikus aktív desktop-okhoz.

A Glow v2 desktop motorját teljesen átalakították, így a Glow v2 desktop-ok kevesebb rendszerforrást igényelnek és Windows környezetben sokkal stabilabbak, az FSCommand-ok alkalmazása esetén.

A beépített önálló felügyelet meggátolja a jogosulatlan FSCommand végrehajtást. Ez nagyban növeli az interaktív elemek biztonságát a gépen.

A Glow v2 felhasználhatja a Microsoft Access adatbázis kapcsolatokat, ami azt jelenti, hogy hatékony, adatbázis-vezérelt desktop-okat tudunk készíteni. Csatlakozzunk közvetlenül az adatbázishoz egy kódsorral és hajtsuk végre a standard SQL-t az update-teléshez, szúrjunk be és töröljünk rekordokat stb...

A Glow v2 magában foglal kódoló parancsokat is. Tudunk kódolni és dekódolni stringeket és file-okat 48 bites Blowfish kódolással az aktív swf desktop-on belül.

Az {mdm}Script egyedi kódolási nyelv, egyszerű, könnyen hozzáférhető syntax, több hosszú FSCommand-ot helyettesít.

Elkészíthetjük saját jobb klikk desktop menünket. Ezzel a lehetőséggel egyedülállóan egyszerű testre szabni az egész hátteret és a gyorsindításokat.

Egyszerű kezelhetőség:

A Glow v2 nagyon egyszerűen kezelhető. Kiválasztjuk azt az swf-et vagy html-t, amit fel szeretnénk dolgozni. Ezt előre elkészítjük a megfelelő szerkesztői eszközökkel. Beleépítjük a kívánt interaktivitást is. Flash esetében ebben lehet adatbázis alapú notesz, telefonkönyv, emlékeztető, kis játékok, interaktív menüszerkezet, bármi, aminek egy háttér esetében hasznát vesszük, vagy amit a megrendelő kért. Az előnézeti képek segítségével láthatjuk, hogy milyen a megjelenés. Ellátjuk a megfelelő paraméterekkel és máris készen van az új háttér. Természetesen összetettebb interaktív hátterek akár több fájlból is állhatnak, ezért a Glow v2 lehetőséget nyújt egy telepítő program, installer elkészítésére is, amit az alkotásunk telepítésére használhatunk. Ez nagyon jó lehet, főleg akkor, ha a célközönség amatőr és az új háttér telepítése így leegyszerűsíthető. Az installer is tetszőlegesen testreszabható.

 
   
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .