. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK Bemutató:szoftver

Sorenson Squeeze 4.0 videó konvertáló/tömörítő
  feltöltve: 2004.11.07 | szerző: Ducky | olvasva: 2103 alkalommal

   
 

A Sorenson Squeeze 4.0, továbbiakban SS4, egy univerzális és fejlett videó tömörítő eszköz. A program segítségével tetszőlegesen szerkeszthetünk, vághatunk videó fájlokat, majd ezeket cd-re, dvd-re és internetre egyaránt publikálhatjuk. Az SS4 képes importálni néhány népszerű szerkesztő program által készített anyagokat, mint például az Avid Xpress, DV, Apple Final Cut Pro és Adobe Premiere. Az SS4 által kezelt fájlformátumokról lejjebb beszélünk. A beimportált videó fájlokból ezután tetszőleges szerkesztés és paraméterezés után állíthatjuk elő saját mozinkat, a megfelelő méretben és formátumban, akár swf-ben is. Nézzük meg kicsit részletesebben, hogy mit is tud a program.

Videó fájlok tömörítése és formátumok:

Köztudott, hogy a különböző videó fájlok nagy méretűek. A hatékonyabb tárolás és bizonyos esetekben az internetes továbbítás, publikálás a lehető legkisebb méreteket igényli. Az SS4 ezt teszi lehetővé számunkra, egy részletesen paraméterezhető és személyre szabható tömörítési eljárás segítségével. A program több különböző ki- és bemeneti fájlformátumot ismer.

Elsőként nézzük meg a kimeneti fájlformátumokat, ezekben tudjuk publikálni a kész mozikat.

Kimeneti fájlformátumok (Output Formats)
Sorenson Squeeze 4.0
Compression Suite
( Windows )
ACC, AIFF, DV, DVD, FLV, MOV, MP1, MP2, MP4 AVC, RealMedia and Windows Media 9, MP3, MPG, MPEG-1, MPEG-2, SVCD, SWF, VCD, WAV, WMA, WMV
Sorenson Squeeze 4.0
Compression Suite
( Macintosh )
ACC, AIFF, DV, DVD, FLV, MOV, MP1, MP2, MP4 AVC, RealMedia, MP3, MPG, MPEG-1, MPEG-2, SVCD, SWF, VCD, WAV

Most pedig fussunk át a bemeneti fájlokon, amelyeket importálhatunk szerkesztésre.

Bemeneti fájlformátumok (Input Formats)
Sorenson Squeeze 4.0
Compression Suite
ACC, AIFF, ASF, AIF, AVI, DV, MOV, MP3, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WAV, WMA, WMV

Nézzük át röviden, a teljesség igénye nélkül, hogy mik az újdonságok az SS 3.0-hoz képest.

Filterek, panelek és preview ablak:

Hatékonyabb és sokkal részletesebben paraméterezhető filter eljárások állnak rendelkezésünkre. Tömörítés és publikálás közben is adhatunk új videókat a munkafolyamathoz, nincs szükség a folyamat leállítására. A szerkesztő felületen belül munkacsoportokat hozhatunk létre, ahol más és más beállításokkal és kimeneti fájlokkal dolgozhatunk. Az egyes munkacsoportokon belül szabadon variálhatjuk a beállításokat, amíg az aktuális munkafolyamat publikálása folyik.

Az interface (munkafelület) sokkal jobban testreszabható. Lecsatolható preview ablak segítségével nagyobb teret nyerhetünk az egyes munkafolyamatok nyomonkövetésére. Tetszőlegesen és könnyen lehet a preview ablakot lekapcsolni, átméretezni, vagy akár fullscreen-be rakni. Másik munkafelületre, vagy monitorra áthelyezve jobban átlátható lesz a folyamat. Az SS4 leállításkor megjegyzi az aktuális kezelőfelületi beállításokat és az új indításkor abban a módban fog elindulni.

A tömörítési módok és formátumok kosztümizálása is nagyot fejlődött az előző verziókhoz képest. Sokkal több beállítási, paraméterezési lehetőségünk nyílik a különböző formátumok előállítása során. Ezekkel a beállításokkal érhetjük el azt, hogy nagy méretű mozikból is készíthetünk jó minőségű, de kis méretű, internetre optimalizált mozikat. Az swf formátumban beépített lejátszókat is alkalmazhatunk tetszés szerint. A munkafolyamat közben az egész project-et elmenthetjük az alkalmazott beállításokkal együtt. Ezeket később újra meg lehet nyitni, módosítani, átszerkeszteni.

A player rész, preview is új opciókat kapott, A csúszó-vezérlő elemek kifinomultabbak. A szerkesztő, méretező és kivágó elemek is új lehetőségeket kínálnak. A szerkesztő nézet zoom-olható. A nézőfelületen belül egyszerűen mozgathatjuk a kiválasztott videó pozícióját.

Képességek és lehetőségek...

 
   
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .