. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK Bemutató:szoftver

Wildform Wild fx 3.0
  feltöltve: 2003.10.15 | szerző: Ducky | olvasva: 2525 alkalommal

     
 

Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy egy egyszerű text effect-re lett volna szüksége, gyorsan és minél kevesebb munkával. A Wild fx lehetővé teszi egyszerűbb és bonyolultabb text animációk elkészítését néhány perc alatt anélkül, hogy a flash editort megnyitnánk. Az elkészült alkotásokat beágyazhatjuk html-be, vagy betölthetjük a már kész flash mozikba. Nézzük mit is tud ez a nagyszerű program.

Használata rendkívül egyszerű, miután begépeltük a kívánt szöveget, kedvünkre csemegézhetünk a többszáz szövegeffektus között. Az eredmény azonnal látható és tetszés szerint tovább paraméterzhető. Új funkció a Wild fx-ben, hogy létrehozhatunk személyre szabott szövegeffektus sablonokat is. Ha elkészült a megálmodott szövegeffektus, .swf formátumba menthetjük és felhasználhatjuk Flash animációnkban. Macromedia Flash-ben hasonló szövegeffektusokat aligha tudnánk ActionScript tudás és több óra munka árán legyártani.

A wild fx animációk .swf Flash file-ként vannak exportálva, használhatók önmagukban, website-okon, CD-ken, prezentációkban vagy a Macromedia Flash authoring tool-lal. A wild fx .swf output a kiválasztott effect formátumban van, és lehet Flash 3, Flash 4 vagy Flash 5. Mindegyik effect használható a Macromedia Flash authoring tool-lal (beleértve Flash 4, Flash 5 és Flash MX).

A wild fx-nek 417 installált effectje van, amik lehetnek flash 3 vagy flash 4, illetve custom effectek, amik flash 4 vagy flash 5 formátumban publikálhatóak.

Flash 3: 175 flash 3 effect van. Ikonokkal vannak jelölve. Ha flash 3 effectként vannak elmentve, közvetlenül importálhatók a flash-be. Elmenthetők flash 4-ként is, ami jelentősen csökkenti az output file méretét, de a flash 4 nem importálható közvetlenül a flash-be. Több flash 4 effect-nek van néhány flash 3 verziója, ezek az effect név végén "V3"-mal vannak jelölve.

Flash 4: 196 flash 4 effect van, ezek is ikonokkal vannak jelölve. Nem importálhatók a flash-be, LoadMovie action-t kell használni.

Custom: 45 effect van, szintén ikonokkal jelölve. Flash4 és flash5 effect-ket tartalmaz, amik használhatók úgy, ahogy vannak, illetve tovább szerkeszthetők a Customize tab-ban. A megváltoztatott effect-et el lehet menteni, így meg fog jelenni a wild fx Effects library-ben. A custom effect-ek nem importálhatók a flash-be, LoadMovie action-ra van szükség.

Main Tab - Movie
Itt tudjuk beállítani a következőket:

-nevet (output mező): preview vagy export előtt győződjünk meg róla, hogy nem hagytuk üresen, ugyanis ide generálódik a preview file. Automatikus preview esetén minden beállítás változtatáskor figyelmeztetést kapunk a kitöltésre.
-méretet (width, height)
-framerate-et (framerate): ha az output swf-et szülő (parent) flash movie-ba töltjük vagy importáljuk, a framerate meg kell egyezzen a szülő flash movie framerate-jével. Egyébként az swf a szülő flash movie sebességével játszódik le.
-háttérszínt (BG Fill)
-kitöltés típusa
-solid: alapbeállítás fekete és átlátszó. Ha átlátszatlant akarunk, jelöljuk be az opaque-et.
-linear gradient: alapbeállítás fekete.
-radial gradient: alapbeállítás fekete.
-ill. csatolhatunk linket: HTML-t vagy swf movie-t.

 
     
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .