. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK Bemutató:szoftver

Zinc v2 alkalmazások és képernyővédők készítéséhez
  feltöltve: 2005.01.25 | szerző: Ducky | olvasva: 1623 alkalommal

     
 

A Zinc v2 nem más, mint a Flash Studio Pro utódja, amelyet több szempontból is átalakítottak és továbbfejlesztettek. A fejlesztő és gyártó cég ugyanaz maradt, csak az arculat, működés és az interface változott meg. A Zinc v2 egy alapvetően gyors alkalmazású fejlesztő eszköz Macromedia Flash-hez, desktop alkalmazásokat készít Windows-hoz és Mac OSX-hez (a Mac OSX projector exporthoz Mac OSX plug-in szükséges). Alkalmas még PC képernyővédők és CD-ROM, multimédiás alkalmazások készítésére swf file formátumból. A Zinc v2 a Macromedia 4, 5, MX és MX2004 SWF file-okat változatos funkcionalitással és flexibilitással ruházza fel. Több mint 600 különbözó actionscript fscommand áll a rendelkezésünkre, amelyekkel különböző extra opciókkal láthatjuk el a projectorokat. A Zinc v2 az alkalmazásunkat minden nézőpontból tökéletesen tudja kosztümizálni (méret, stílus, keret, ikon) az új projectorokat. Kezelhetjük a file-okat és foldereket, létrehozhatunk HTTP és FTP kapcsolatokat. Nézzük meg kicsit részletesebben, hogy mit is takar ez a program.

Az swf movie-kat erre a célra alkotott swf készítö szofverben kell írni. Legismertebbek a Macromedia Flash verziók, de a Zinc v2 működik a következö programok bármelyikével generált swf file-ok esetén is: Adobe LiveMotion 1 és 2, Swish 2 és MAX. Egyéb swf készítő eszközök szintén kompatibilisek, de lehetséges, hogy nem támogatják az actionscript inputot és az FSCommand-okat.

Új lehetőségek és fejlesztések:

A Zinc v2 több, mint egy egyszerű upgrade, inkább egy új evolúció. A Zinc v2 új képességei nagyobb termelékenységet, hatékonyságot és több lehetőséget biztosítanak az swf alapú alkalmazás fejlesztéshez. Nézzünk meg néhány új képességet a teljesség igénye nélkül:

- Bővített GUI: a Zinc v2 munkaterülete nagymértékben megnövekedett, és megmaradt az eredeti verzió kényelmes használata. A GUI maximálható teljes képernyőre is.

- Alak bázisú fejlesztés: a Zinc v2 magában foglalja az alak bázisú vizuális programozási környezetet, ami az alkalmazások haladó fejlesztését teszi lehetővé. A Zinc v2 az egyetlen SW2EXE eszköz, ami Macromedia Flash Format-on alapuló többszörös ablak alkalmazást ajánl fel.

- 100%-ban egyedülálló projectorok: a haladó OCX technikák használatával a Zinc v2 projectorok akkor is futni fognak, ha a végső rendszeren nincs Flash OCX installálva. Admin jogokra a továbbiakban nincs szükség.

- Tökéletes átlátszóság (Pixel Perfect Transparency): az átlátszóságot fejlesztették, a pixel tökéletes átlátszóság és az alfa-blending segítségével látványos átlátszó desktop alkalmazások készíthetőek.

- Épített installerek, Demok és védett projectorok: összeállíthatunk egy costum installert az alkalmazásunkhoz, amivel a felhasználók egyszerűen telepíthetik a kész programot. Demo alkalmazást is készíthetünk, limitálva a projector használatának számát, a használati napok számát vagy megadhatunk egy adott dátumot.

- Projector átalakulás: készítsünk desktop alkalmazásokat a következőkkel: morph, blend, fade és scroll. A Zinc v2 projector átalakulása egyedi, és hihetetlenül kreatívabbá teszi a desktop alkalmazások készítését.

- Projector külső: több, mint 50 előre tervezett külső van, de elkészíthetjük a saját, egyedi kinézetű külsőnket is.

- Közvetlen írás CD/DVD-re: külső szoftver nélkül lehetséges.

- Kiterjeszthető architektúra: virtuálisan a Zinc v2 minden nézőpontja kiterjeszthető hivatalos MDM plug-in vagy harmadik fél kiterjesztésén keresztül. C++-ban vagy VBScriptben a felhasználók fejleszthetik a saját kiterjesztésük határait.

- Több, mint 600 FSCommand

- MDM Script syntax: ez egy új kódoló nyelv, ami egyszerűbb és hozzáférhetőbb. Több, hosszú FSCommand-ot helyettesít. Továbbá ez egy egyedi, új Cross-platform script, ami Windows PC-n és Mac OSX projectorokon is működik.

- Windows és Mac OSX export: a világon az első olyan SWF2EXE alkalmazás, amely mindkettőbe tud exportálni. Készítsünk cross-platform projectorokat egyetlen swf forrásból, több, mint 100, Mac OSX projectorban támogatott Zinc v2 command-dal. Sajnos Linuxos alkalmazásokat még nem készíthetünk, de talán a következő verzióban már ez is lehetséges lesz.

Megjegyzés: Mivel az MDM Zinc előzőleg MDM Flash Studio Pro volt, így a Flash Studio Pro v2 hivatkozás megfelel az MDM Zinc v2-nek.

Extension (kiterjesztés): új lehetősége a Zinc v2-nek, amely határtalan kiterjeszthetőséget ad a Zinc v2 projectoroknak. A fejlesztők saját custom FSCommandokat tudnak készíteni, amelyek létező vagy custom DLL file-okon alapulnak. Az Extension Creator egy interface-t nyújt a DLL-nek, ami internal függvényeket futtat az FSCommand-okon keresztül. Az extension-ok elmenthetők és megoszthatók más fejlesztőkkel.

 
     
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .