. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK Bemutató:szoftver

Zinc v2 alkalmazások és képernyővédők készítéséhez
  feltöltve: 2005.01.25 | szerző: Ducky | olvasva: 1623 alkalommal

     
 

Nézzük meg a munkafelülethez tartozó menüpontokat, hogy kicsit jobban átlássuk a programban rejlő lehetőségeket.

Input file:

Ebben a menüpontban tudjuk megadni az új projector címét a felső részben. Publikálás után, ha a projectornak engedélyezzük a fejlécet, akkor ez a cím fog szerepelni rajta.

Kiválasztjuk az swf fájlt, amivel dolgozni szeretnénk. Ez a kiválasztás lehet lokális és online egyaránt. Ez azt jelenti, hogy nem csak a saját gépünkön szereplő swf-ekkel dolgozhatunk. Ha pl.: van egy projectünk az interneten és szeretnénk belőle projectort, vagy screensavert készíteni, akkor nem kell letöltenünk, egyből megadhatjuk az online helyét. Természetesen az elkészült alkotás a saját gépünkön jön létre. Alatta adhatjuk meg az output célt, teljes eléréssel és a készülő fájl nevével.

Style:

Megadható az ablak stílusa. Rengeteg lehetőségünk adódik a készülő program megjelenésének és keretszerkezetének paraméterezésére. A felső rész mellett található az előnézeti alak, ebben megjelenik az átalakítás alatt álló swf. Ezt az opciót akár ki is lehet kapcsolni.

A beállítások második felében a window settings részben adható meg a keretszerkezet stílusa és felépítése. Beállíthatunk különböző felépítésű kereteket, vagy akár keret nélkli megjelenítést is. Az ablak lehet méretezhető, vagy fix méretű, de ezeket a beállításokat az actionscript fscommands-ek segítségével is megadhatjuk.

Size/Position:

Ebben a menüpontban adhatjuk meg a mozi méretét és azt, hogy a képernyőn induláskor hol helyezkedjen el. A méretnél megtartható a mozi eredeti mérete, vagy felruházható új méretekkel is. A második részben adjuk meg azt a pozíciót, amit a mozi indulásakor vesz fel a képernyő.

Az alsó részben további beállításokat adhatunk meg a mozi viselkedésével kapcsolatban. Induláskor lehet minimum, maximum vagy normál méret egyaránt.

Input devices:

Megadható, hogy az egér egyes gombjai milyen funkciót lássanak el, a billentyűzeten aktiválhatjuk/inaktiválhatjuk a billentyűkombinációkat. Megadhatjuk, hogy használjon-e joystick-ot, vagy grafikus táblát a projector.

Flash settings:

Megadható az swf projector hátterének vagy frame-jének színe. Ha üresen hagyjuk, az input swf-ből származó default értéket veszi a program. A középső részben további beállítások tehetők meg (mutassa a menüt, loop-olja a mozit, stb..). Az utolsó részben megadható a a flash movie minősége.

Installer settings:

Összeállíthatjuk az alkalmazás installerét: beállítható az installer image, üzenetek, és az installálási hely, az elindított file installálás után és az installálási nyelv, stb...

Screensaver options:

Ebben a menüpontban azt állíthatjuk be, hogy a mozinkból képernyővédő legyen (screensaver). Itt meg kell adni az swf nevét és különösebben más dolgunk nincs is. Az előbbiekben láthattuk az egér és a billentyűzet lehetőségeinek megadását, az érvényes lesz a screensaverre is.

 
     
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .