. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .


 
 
SEGÉDLETEK Bemutató:szoftver

Zinc v2 alkalmazások és képernyővédők készítéséhez
  feltöltve: 2005.01.25 | szerző: Ducky | olvasva: 1623 alkalommal

     
 

Trial options:

Megadható, hogy a demo verzió meddig legyen használható: használati napok, lejárati dátum, illetve használat száma limitálható. Kódot is megadhatunk.

Splash screen:

Megadható a splash screen típusa, a részletes beállítások az ablak második részében vannak (bitmap kiválasztása, szélesség, magasság, a fő alak előtti és utáni másodpercek száma, aktív-e a splash hang). Az utolsó részben az intro stílusa adható meg.

Version information:

Az alkalmazásunk verzió információit adhatjuk meg.

PC Executable settings:

Kiválasztható a projectorhoz a Costum ICO file, ez lesz a programhoz tartozó ikon. Mindegyik ICO file 256 színű kell legyen. A középső részben megadható, hogy megjelenjen-e a tálcán, vagy ne jelenjen meg a taskbar-on. Az utolsó részben megadható, hogy hozzáférhető-e a DirectX Resolution, ill. a színmélység. Ha aktív, az indítás előtt aktiválódik.

Global/Secure Vars:

Megadhatjuk azokat a változókat, amelyeket nem akarunk az swf movie-ban lévő actionscript használatával deklarálni. Ezek a változk a frame 1-en jelennek meg. Secure változó is megadható, ekkor a mdm.getsecurevar FSCommand használatával kérhetjük le a változót.

Extensions:

Erről a menüpontról fentebb már beszéltünk.

ActionScript FSCommand:

Az ActionScript forrásban lehetőségünk van speciális fscommand-ok használatára. Ezek az utasítások csak a Zinc v2-segítségével fordított alkalmazások esetében kerülnek értelmezésre. Mint azt fentebb már említettük, több mint 600 ilyen utasítás áll a rendelkezésünkre. Játékvezérlők beállítására, adatbázisok kezelésre, e-mail küldésre, cd írásra, stb.. Az fscommand-okat az swf elkészítésekor az actionscriptben kell definiálni, a programnak megfelelő módon, mint bármely más as kódot. Ezekről az fscommand utasításokról részletes leírást találhatunk a Zinc v2 beépített help részében.

server = "mail.mydomain.com";
username = "myUsername";
password = "myPassword";
from = "sender@anotherdomain.com";
to = "recipient@anotherdomain.com";
bcc = "anotherrecipient@yetanotherdomain.com";
subject = "This is my Subject";
body = "Hello World";
attachments = "c:\\myfile.jpg"
fscommand("mdm.sendmail_adv", "server,username,password,from,to,bcc,subject,body,attachments");

Vagy a másik lehetőség:

server = "mail.mydomain.com";
username = "myUsername";
password = "myPassword";
from = "sender@anotherdomain.com";
to = "recipient@anotherdomain.com";
bcc = "anotherrecipient@yetanotherdomain.com";
subject = "This is my Subject";
body = "Hello World";
attachments = "c:\\myfile.jpg"
mdm.sendmail_adv(server,username,password,from,to,bcc,subject,body,attachments);

Tehát az utasítások használata ennyire egyszerű. A részletes leírásokban mindenütt példákkal és módszerekkel szemléltetik az egyes utasítások használatát. A Zinc v2 súgója nagyon részletes lett és könnyen érthető, de ezt már az előző verzióban is tapasztalhattuk.

Beépített sablonok:

A Zinc v2 rengeteg előre elkészített sablont kínál a felhasználóknak, ha valaki nem szeretne szerkesztéssel küszködni. Ezeket a sablonokat a Templates menü alatt találhatjuk és kedvünkre tallózgathatunk a nagy választékból. A sablonokba különböző kész keretszerkezetek és elrendezések kerültek, amelyeket egy kattintással hozzárendelhetünk az aktuális projecthez.

Gyorsindító menüsor:

A program felső részében található a gyorsindító menüsor. Ennek a menünek a segítségével érhetjük el az eddig már f elsorolt opciókat azonnal és egyszerűen.

CD-DVD írás a Zinc v2 segítségével:

A Zinc v2 készítői a felhasználó kényelmére gondoltak, amikor beépített cd-dvd író programot kapcsoltak hozzá. Így a fejlesztő az elkészített projectorokat, screensavereket azonnal cd-re, dvd-re archiválhatja, nem kell párhuzamosan másik programot futtatni.

Végezetül:

El is érkeztünk a bemutatás végére. Az eddig bemutatottak alapján látható, hogy milyen egyszerű a projectorok és screensaverek készítése. Megadjuk a szerkeszteni kívánt swf-et, paraméterekkel látjuk el, sablonokat is használhatunk, és már készen is van. A fenti bemutatás természetesen nem teljes, rengeteg apró meglepetést tartogat még a program, főleg az fscommand-ok terén.

Én maximálisan elégedett vagyok a Zinc v2 teljesítményével és kezelhetőségével. Sokszor érhet bennünket csalódás egy név vagy verzióváltást követően, de ebben az esetben a Zinc v2 a Flash Studio Pro tökéletesített új verziója lett. Megéri kipróbálni.

 
     
 
 

© Devnet.hu. A segédletek semmilyen formában nem másolhatók, publikálhatók a Devnet.hu és a szerzők közös írásos engedélye nélkül.
 
. .. : Swf.hu 1.0 archívum : Swf.hu főoldal >>> : .. .